Rondele din Orez cu Lupin 66g SanoVita
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
Desertul savuros, fara lactoza, care imbina beneficiile pentru sanatate pe care le ofera orezul cu proteinele vegetale fara colesterol din faina de lupin.
Beneficii:
-O combinatie crocanta, cu aroma de ciocolata alba.
-Orezul este, in momentul de fata, cea mai populara cereala din lume, iar proprietatile sale, cu beneficii majore asupra sanatatii sunt cunoscute la scara larga: bogat in complexul de vitamine B, sarac in grasimi si lipsit total de gluten.
-Lupinul este o leguminoasă cu un continut scazut de grasimi, un numar mare de aminoacizi esentiali, minerale, un continut mai mare de proteine (40%) comparativ cu alte leguminoase si o cantitate importantă de fibre alimentare (28%).
Compozitie:
-orez expandat,
-glazura cu faina de lupin (zahar, ulei de palmier, faina de lupin 12%, emulgator lecitina de soia, aroma de ciocolata alba).
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Rolul componentelor:
De asemenea, conform studiilor realizate de USA Rice Federation, persoanele care consumau orez regulat, consumau, de asemenea, mai multe legume, fibre, fier şi potasiu, decât persoanele care nu aveau orezul în dieta obişnuită şi care aveau tendinţa de a consuma mai multă carne şi mai multe grăsimi saturate.
Numeroasele beneficii ale orezului pot fi găsite în mai mult de 40.000 de varietăţi ale acestui aliment, existente în întreaga lume.
Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.
Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci când vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.
Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).
Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.
Leguma nu are un gust specific, nu conţine colesterol şi este bogată în acizi graşi polinesaturaţi benefici sănătăţii. Seminţele de lupin cresc în păstăi şi sînt baza multor feluri de mîncare delicioase din zona Mării Mediterane, de la pateu pînă la cîrnaţi. Seminţele de lupin sînt gălbui şi pot fi consumate şi crude.
Semințele de lupin sunt un excelent substituent de carne pentru persoanele care adoptă un stil de viață vegetarian și au proprietăți semnificative de scădere a colesterolului, contribuind foarte mult la sănătatea cardiovasculară. Acestea prezintă un conținut bun de tiamină, acid folic și arginină și furnizează cantități generoase de minerale esențiale, cum ar fi magneziu, mangan, potasiu și zinc.
Consumul regulat de semințe de lupin se crede că ajută digestia, îmbunătățește motilitatea intestinală, stimulează imunitatea și promovează sănătatea inimii, cu condiția să nu fiți alergic la acestea. Este deosebit de benefică această plantă pentru persoanele cu boală celiacă pentru că nu are gluten. Fiind parte din categoria leguminoaselor, lupinul este o sursa importantă de proteine dar și fibre dietetice, ajutând la ameliorarea constipației.
În ansamblu, lupinul este o plantă cu multiple valori, oferind un profil nutrițional generos. Consumul regulat de lupin prezintă beneficii mari pentru sănătate, în special în cazul bolnavilor de boală celiacă și cardiovasculară.