- La reducere!
- -8%
RESPIRATORY PROTECT THROAT SPRAY KIDZ 30ML - Secom
RESPIRATORY PROTECT THROAT SPRAY KIDZ 30ML - Secom
Contribuie la mentinerea sanatatii cavitatii bucale, a gatului si a sistemului respirator.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 87 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 87 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,74 lei.
RESPIRATORY PROTECT THROAT SPRAY KIDZ 30ML - Secom
Contribuie la mentinerea sanatatii cavitatii bucale, a gatului si a sistemului respirator.
Beneficii:
-Imbunatatirea sanatatii cavitatii bucale si a gatului:
-Ajuta la reducerea agresivitatii si duratei actiunii microorganismelor agresoare la nivelul cailor respiratorii
-Ajuta la reducerea unor manifestari, precum: tuse, stranut, senzatie de usturime la nivelul gatului
-Protectia sistemului respirator
-Ajuta la fluidificarea secretiilor bronsice prin efect brohodilatator si mucolitic
-Favorizeaza expectoratia si calmeaza mucoasele iritate
-Ajuta la reducerea spasmelor bronsice
Compozitie:
Amestec patentat (extract) 0.6 ml
Echinacea
(Echinacea purpurea)(radacina)
Maces
(Rosa spp.)(fruct)
Lemn-dulce
(Glycyrrhiza glabra)(radacina)
Cimbru-de-cultura
(Thymus vulgaris)(frunza)
Administrare:
Copii 1-2 ani (<10kg): 1 puf/zi; Copii 3-6 ani (10-20kg): 2 pufuri/zi; Copii 7-11 ani (22-43kg): 2-3 pufuri/zi; Copii 12 ani (>43kg): 3 pufuri/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
A se repeta la nevoie.
A se agita bine inainte de utilizare.
Atentionari:
A nu se administra femeilor insarcinate sau care alapteaza.
A nu se administra persoanelor diagnosticate cu diabet, hipertensiune arteriala, afectiuni hepatice, insuficienta renala severa sau hipopotasemie.
A nu se administra mai mult de 2 luni consecutiv.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.
Denumirea ştiinţifică Thymus, atribuită în parte lui Theophrastus, secolul III Î.H, provine din grecescul thymos, reprezentând conceptul grecesc de cutezanţă, curaj. Unii spun că Thymus vine de la un alt cuvânt grecesc care înseamnă „spirit” sau „fum”.
În Grecia antică, cimbrul era la fel de popular ca şi astăzi, fiind folosit la fumigaţii în timpul sacrificiilor, în temple, şi la îmbăiere, grecii considerându-l o sursă de curaj.
Egiptenii utilizau uleiul de cimbru în procesul de îmbălsămare, şi se pare că acţiunea sa antiseptică era cunoscută de pe vremea sumerienilor.
Răspândirea cimbrului în Europa s-a datorat romanilor, aceştia utilizându-l pentru purificarea templelor şi a camerelor, evocând spiritul curajului, şi pentru aromatizarea brânzei şi a lichiorurilor. Asocierea plantei cu curajul a continuat până în Evul Mediu, când era oferit simbolic bărbaţilor care plecau la luptă.
O legendă spune că cimbrul era un ingredient esenţial într-o licoare magică ce permitea celui care o bea să vadă zânele.
Din secolul XVI uleiul de cimbru e fost folosit pentru proprietăţile sale antiseptice sub formă de spălături de gură şi în aplicaţii topice.
În anul 1997 a fost ales, de către Asociaţia Internaţională pentru Plantele Medicinale, planta medicinală a anului.
Cimbrul are acţiune antiseptică, coleretică, colagogă, antitusivă, antihelmintică, antifungică şi antipruriginoasă.
Acţiunile farmacologice documentate susţin multe întrebuinţări tradiţionale ale cimbrului, care au fost în principal atribuite uleiului volatil cu compuşi fenolici (timol şi carvacrol, împreună reprezentând cca. 70%) şi flavonoidelor.
Cimbrul este un antibiotic puternic, acţiunea antibiotică a uleiului volatil de cimbru fiind dovedită şi la noi prin realizarea de aromatograme (antibiograme realizate cu uleiuri volatile).
Tradiţional cimbrul este folosit în dispepsie, gastrite cronice, astm, diaree şi enuresis la copii, laringite, tonsilite (ca gargară), specific în pertusis şi bronşite, tuse şi catar al tractului respirator superior.
Unele studii au demonstrat efectele imunomodulatoare ale uleiului de cimbru, benefice în infecţii şi boli imunitare.
Studiile recente au demonstrat şi o acţiune de protejare a moleculei de ADN de leziunile induse prin oxidare (acţiune antioxidantă), şi un efect de reducere la femei a durerilor din perioada menstruaţiei (efect comparativ cu al ibuprofenului).