Prostatan 60 cps Olimp Laboratoires
Prostatan 60 cps - 30 de zile de tratament
Pentru sanatatea prostatei si eliminarea starilor de disconfort la urinare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 77 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 77 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,54 lei.
Prostatan 60 cps - 30 de zile de tratament
Despre produs:
Prostatan contine o compozitie unica de extracte din plante - Saw Palmetto, seminte de dovleac si urzica, licopen si zinc, toate cu rol esential in mentinerea prostatei sanatoase.
„Cateterul vegetal” sau palmierul pitic este substanta activa din Prostatan ce are o puternica actiune la nivelul prostatei, mai precis in tratarea adenomului de prostata, doar cu conditia ca acesta sa nu fi atins dimensiuni mari.
Saw Palmetto este recunoscut la nivel international pentru mentinerea in echilibru a functiei urinare si prostatei, fiind recomandat ca sursa de acizi grasi ce actioneaza asupra tesutului prostatic.
Formula imbunatatita cu licopen si zinc, printre cele mai apreciate minerale, ajuta la mentinerea nivelului optim de testosteron. Acestea si-au dovedit in cazuri repetate actiunea cicatrizanta si imunizanta la nivelul tesutului. In plus urzica sau superalimentul verde ce combate afectiunile prostatei, cunoaste primul succes in tratarea acestora in 2007.
Top 3 afectiuni ce pot fi tratate cu Prostatan
1. Adenom de prostata. Numit si hiperplazie benigna a prostatei, adenomul de prostata nu prezinta un risc de cancer, insa unul din doi barbati cu varsta intre 51-60 de ani este afectat. Atentie! Netratarea bolii poate duce la complicatii ce includ interventii chirurgicale.
2. Prostatita. Intalnita cel mai des in randul barbatilor de varsta mijlocie, reprezinta o infectie a prostatei ce afecteaza 5-10% dintre barbati. Febra, nevoia urgenta de a urina sau frisoane sunt indiciile instalarii inflamatiei in corp. Prostatan lupta impotriva prostatitei prin formula unica de fitonutrienti. Urzica are in compozitia sa substante care sprijina functia de excretie a rinichilor si contribuie la normalizarea fluxului urinar.
3. Preventia cancerului de prostata. Cancerul de prostata este cea mai comuna afectiune a barbatilor in varsta, patru din cinci cazuri reprezinta subiecti trecuti de 60 de ani. Cei mai predispusi la o astfel de afectiune sunt cei care nu au o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos.
Pentru a preveni aparitia cancerului de prostata este indicat sa se evite consumul de alimente bogate in grasimi, consumul excesiv de bauturi alcoolice si excesul de zahar si sare. Sa se opteze pentru o dieta bogata in legume si fructe, cereale integrale, peste, care este bogat in Omega 3 si reduce riscul aparitiei cancerului.
Desi cancerul este asimptomatic, medicii recomanda un test PSA in caz de identificare a arsurii in timpul urinarii, pentru ca problema sa nu se agraveze. Gratie noii formule din Prostatan, pacientii au un aliat de nadejde in refacerea tesutului afectat.
De ce Prostatan?
✓ Util persoanelor cu afectiuni ale prostatei.
✓ Mentine volumul normal al prostatei.
✓ Mentine frecventa urinarilor (inclusiv nocturne) in parametrii normali.
✓ Mentine sanatatea tractului urogenital.
✓ Pentru cei care au incidente cu afectiuni ale prostatei in familie.
✓ Contribuie la mentinerea concentratiilor normale de testosteron.
✓ Recomandat barbatilor de peste 40 de ani.
Mod de administrare:
Adulti- cate 1 cpasula de 2 ori pe zi , inghititta cu o cantitate suficienta de apa. Se recomanda folosirea pentru o perioada de minim 3 luni . Efectele pozitive pot fi observate dupa o perioada de 3-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Rolul componentelor:
Plantă anuală, înaltă de 20-80 cm, ramificată de la bază, verde-gălbuie. Frunze ovat-lanceolate sau rombice, adânc trilobate, cu lobii mijlocii mai lungi, pe dos alb-păroase, pe faţă verzi-gălbui. La baza fiecărei frunze se află un spin trifurcat. Florile unisexuate, cele mascule situate în vârful ramurilor, cele femele câte 1-2 la subsuoara frunzelor; fructul elipsoidal acoperit cu spini drepţi cu vârful uncinat. Se recoltează părţile aeriene în perioada iulie-august.
Istoricul ghimpelui ca plantă medicinală este oarecum confuz, din cauza denumirii sale care în vechinme a fost atribuită mai multor specii diferite. Apare menţionat în mod clar abia în cărţile de la sfârşitul secolului XIX, cu acţiune diuretică, diaforetică, alterativă şi sialogogă, sau chiar astringentă, recomandat fiind ca remediu pentru unele boli ale sângelui, şi în hidrofobie.
A fost utilizat mai mult ca remediu domestic. Planta întreagă este un stiptic activ util pentru aplicaţii generale.
Din Europa a fost introdus şi în Asia, unde de asemenea a fost utilizat ca diuretic, antiperiodic (în febră intermitentă), sudorific, antidiareic şi stiptic.
În medicina populară din zona Asiei Centrale, tinctura din plantă era folosită pentru a trata guşa, reumatismul şi răcelile, pentru tratarea bolilor inflamatorii şi de asemenea ca diuretic, antipiretic şi sedativ.
În medicina populară românească, ghimpele este folosit atât individual cât şi în combinaţii ca tratament naturist în special în infecţii şi litiază urinară, a altor afecţiuni urinare, şi în inflamaţii ale prostatei, chiar şi în cancerul de prostată şi în cancerul organelor genitale, şi de asemenea în hipertiroidism, noduli tirpidieni.
Părţile aeriene ale ghimpelui conţin flavone, lactone sesquiterpenice – xanthinină, xanthanină, xanthanol, izoxanthanol, xanthinosin, tomentosin, şi derivaţi ai xanthanolidelor, diterpena atractilozidă, ulei esenţial, xanthumină şi decatilxanthumină, fitosteroli – beta-sitosterol şi stigmasterol. Mai conţin carboxiatractilosidă, substanţă responsabilă pentru efectul toxic la animale.
Xanthatina a arătat în studii activitate bactericidă şi fungicidă.
La noi în ţară este valorificat în special în produsele naturiste recomandate pentru afecţiuni inflamatorii ale prostatei.
Urzica este o plantă erbacee perenă care creşte în locuri necultivate, până la altitudinea de 1700 m.
Florile sunt mici, verzui şi înfloresc vara.
Planta se usucă la umbră, în locuri bine aerisite.
Lichidul urzicător îşi pierde efectul prin fierberea plantei.
Mugurii sunt bogaţi în vitamina C iar frunzele au efect diuretic.
Urzica vie este un bun antidot al indigestiei produse de consumul de scoici.
Este o plantă caldă, acidă, desicativă, aperitivă, emolientă, diuretică, are un bogat conţinut de fier (Urzica aparţine planetei Marte).
Conţine de asemenea provitamina A, vitaminele B2, C şi K, clorofilă, flavonoide, mucilagii, acizi esenţiali, ulei esenţial şi ulei gras.
În uz extern stimulează refacerea ţesuturilor – este cicatrizantă –
Toate părţile plantei au proprietăţi medicinale. Urzica este fortifiantă şi decongestivă hepatobiliară, remineralizantă, uşor hipoglicemiantă, reglatoare a tranzitului intestinal.
Băile cu urzică ameliorează sciatalgiile şi arteriopatiile periferice. Plante văzute încă din vremuri străvechi ca bogate surse de sănătate și protecție spirituală, urzicile au dat naștere unor variate legende și superstiții, îndreptățite sau nu, confirmate sau nu, până în zilele noastre. Se spunea că un vas cu urzici proaspăt tăiate așezat sub patul unui bolnav avea capacitatea de a-l lecui de orice boală îi stăpânea trupul. În același timp, urzicile răspândite prin toată casa erau înzestrate cu potențialul de a îndepărta spiritele rele.
Urtica dioica este o plantă erbacee, perenă cu rădăcină subţire şi o tulpină erectă, acoperită cu peri urticaţi. Frunzele sunt peţiolate opuse, ovate, lanceolate sau ovat lanceolate, ascuţite la vârf, dinţate pe margini, cu peri urticaţi pe ambele feţe. Florile sunt dispuse în panicule iar fructul este o nuculă cu perifon persistent. Înflorește în perioada iunie-octombrie.
Acțiunile terapeutice ale urzicii sunt rezultatul unui complex de principii active existente în toate organele plantei, și anume flavonoide, săruri minerale, vitamine, carotenoide, ulei volatil și taninuri. Urzica este cunoscută pentru proprietățile sale antianemice, energizante, vitaminizante, și mineralizante în special pentru anemici. Totodată este un bun depurativ în curăţarea sângelui de toxine, și un tonic excelent pentru întărirea sistemului imunitar. În afecţiunile digestive are efecte hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice. La nivelul aparatului respirator are proprietăţi expectorante, emoliente, antitusive, antiastmatice, antibronşitice, antiinflamatoare. Pentru sănătatea rinichilor are acţiuni diuretice şi drenor al excesului de uree, creatinină şi acid uric, fapt datorat în mare parte flavonoidelor din compoziție. Extern prezintă acţiuni astringente, antiseptice, cicatrizante, epitelizante, hemostatice, revulsive, antiseboreice, dezodorizante, urzica fiind foarte des utilizată în industria cosmetică în special la prepararea șampoanelor.
Datorită acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic.