- La reducere!
- -12%
Piatra Broastei Balsam 50g Sustamed
Piatra Broastei Balsam 50g Sustamed
Balsam pe baza de plante special selectate, utilizate în homeopatie şi medicina populară pentru întărirea ţesuturilor articulare şi musculare si ameliorarea manifestarilor neplacute cauzate de afectarea acestora.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Piatra Broastei Balsam 50g Sustamed
Balsam pe baza de plante special selectate, utilizate în homeopatie şi medicina populară pentru întărirea ţesuturilor articulare şi musculare si ameliorarea manifestarilor neplacute cauzate de afectarea acestora.
Beneficii:
-elimină durerile locale din articulaţii şi muşchi,
-previne procesul de depunere a sărurilor,
-resoarbe umflăturile articulaţiilor afectate,
-stimulează refacerea rapidă a ţesutului osos şi a cartilajului în perioada post-traumatică,
-relaxează contracţiile musculare, usureaza miscarea.
Recomandari:
-amelioreaza durerile locale din articulaţii şi muşchi si previne depunerea de săruri.
-ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi limfatice si stimuleaza metabolismul.
-elimină contractură musculară, oboseală, edemele, creşte numărul de mişcări active.
-măreşte potenţialul energetic al punctelor bioactive din corp, reduce starea de disconfort.
-contribuie la nutritia ţesuturilor conjunctive care intra in alcatuirea articulatiilor.
Compozitie:
-Filago sp. – grup de plante multianuale care cresc în locuri umede de luncă, folosite traditional în homeopatie. Fructele conţin gume în componenţa cărora intră o componentă extrem de preţioasă – sarea de calciu a acidului arabic – un activator puternic al schimbului de minerale (calciu – fosfor) şi reglator al permeabilităţii ţesăturilor.
-Camelina sativa – plantă oleaginoasă din familia de Cruciferae, numita popular Lubit, ale carei seminte sunt foarte bogate in vitamina E (care contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ), vitamine A, K si D, caroten, clorofila A şi microelemente (Mg şi K, care facilitează relaxarea musculară şi activarea fermenţilor care reglează metabolismul glucidic şi procesele energetice la nivel celular).
-Comarum palustre – contine polizaharide cu actiune benefica impotriva proceselor inflamatorii care afecteaza sanatatea, structura si functionarea normala a articulatiilor.
Administrare: de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pana la obtinerea rezultatelor dorite.
Rolul componentelor:
Camelina face parte din familia plantelor oleaginoase si are denumirea stiintifica de Camelina sativa. Este originara din estul Europei si sud-estul Asiei, creste salbatic sau este cultivata in multe tari asiatice si europene pentru proprietatile ei utile sanatatii.
Inca din cele mai vechi timpuri uleiul de camelina este folosit in medicina traditionala populara in tratamentul afectiunilor pielii, ulcerului gastric si a bolilor infamatorii oculare. Uleiul este obtinut din semintele plantei prin presare la rece.
Camelina este o planta ce are o importanta valoare nutritionala si compozitie biochimica. Uleiul din camelina contine provitamina A, vitamina E, K, D si magneziu.
Contine substante biologic active ca de exemplu: fitosteroli, steroli, clorofila, fosfolipide. Astfel de substante apar si in uleiul de mustar.
De asemenea uleiul de camelina se remarca prin concentratia ridicata de acizi grasi polinesaturati Omega-3 si Omega-6 respectiv linoleic si linolenic.
Prin cantitatea semnificativa de magneziu pe care o contine uleiul de camelina are efect benefic asupra procesului digestiv, metabolismului, bunei functionari a sistemului cardiovascular, nervos si muscular. Are proprietati antialergice si antiinflamatorii.
Poate fi utilizat in prevenirea diabetului, aterosclerozei, afectiunilor prostatei si formarii pietrelor la rinichi.
Magneziul in combinatie cu vitamina D si K combate osteoporoza.
Sterolii din camelina sunt importanti in prevenirea unor boli hormonale. Astfel se explica si proprietatile anticancerigene, antisclerotice si antibacteriene ale acestui ulei.
Prin continutul de clorofila, proprietatile antibacteriene si cicatrizante, uleiul de camelina imbunatateste functia sistemului cardiovascular, digestiv, endocrin, respirator. Impiedica formarea pietrelor la sistemului urinar, creste numarul de celule albe din sange si nivelul de hemoglobina.
Fosfolipidele se gasesc in cantitate mare in acest ulei si sunt apreciate pentru proprietatile lor de a sustine metabolismul glucidelor si grasimilor. De asemenea aceste substante ajuta la detoxifierea ficatului, restabilirea structurii hepatocitelor, regenerarea membranei celulare, prevenirea cirozei hepatice.
Uleiul de camelina are efect vindecator, bactericid de aceea este recomandat in tratamentul bolilor tractului gastro-intestinal. Ajuta la vindecarea colitei, gastritei, ulcerului si enterocolitei. Are proprietati antihelmintice de aceea este eficient in eliminarea viermilor intestinali. Prin elementele componente (vitamine, acid linolenic, linoleic si fosfolipide) este un adevarat medicament pentru afectiunile cailor biliare si ale ficatului. Poate fi folosit in tratamentul hepatitei, cirozei hepatice, colecistitei, litiazei biliare si altor boli de acest gen.
Uleiul de camelina este recomandat in tratamentul unor boli cum sunt cele de ochi, osteoporoza, diabet si obezitate.
Are efect bun in tratamentul tulburarilor de reproducere, bolilor ginecologice, ale prostatei, al bolilor de san, de ovare, simptomelor care apar la menopauza. Normalizeaza nivelul hormonal deoarece contine fitosteroli, acizi grasi polinesaturati si vitamina E.
Poate fi utilizat in prevenirea si tratamentul bolilor sistemului cardiovascular. Protejeaza vasele de sange de colesterol, combate radicalii liberi, reduce inflamatiile, creste flexibilitatea vaselor sanguine, reduce coagularea sangelui si normalizeaza tensiunea arteriala. Aceste beneficii ale uleiului de camelina se datoreaza componentelor sale importante: provitamina A, vitamina E, fitosteroli, magneziu, vitamina K, vitamina D, acizi grasi polinesaturati Omega-3 si Omega-6. Avand in vedere aceste efecte benefice ale acestui produs se intelege de ce este utilizat in tratamentul anginei pectorale, anemiei, tromboflebitei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale si altor boli cardiovasculare.
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, antibacteriene, antialergice si vindecatoare uleiul de camelina este folosit in tratamentul bolilor dermatologice dar si in cosmetica.
Contribuie la cresterea elesticitatii pielii, la hidratarea si hranirea tesuturilor ei. Daca se aplica in strat subtire pe piele se absoarbe rapid, patrunde adanc in tesuturi si contribuie la imbunatatirea starii capilarelor, la protejarea pielii de actiunea factorilor externi.
Previne aparitia petelor si ridurilor, protejeaza pielea de atacul radiatiilor ultraviolete, de imbatranirea prematura, ajuta in tratamentul dermatitei, eczemelor, urticariei, psoriazisului, etc.
Are efect benefic asupra firelor de par si scalpului. Vindeca iritatiile pielii capului, protejeaza firele de par de efectul nociv al vopselelor de par, hraneste parul si are efect de balsam natural, ofera stralucire podoabei capilare.
Uleiul de camelina este utilizat in industria cosmetica, a medicamentelor si a parfumurilor. De asemenea este folosit la fabricarea sapunurilor, a vopselelor, lacurilor dar si ca hrana pentru animale.
Concentrându-se pe efectele fiziologice si farmacologice specifice ale materiilor prime naturale și pe intarirea proprietăților acestora, datorită îmbogățirii cu miere, s-a obținut o linie de resurse unice cu o direcție precisă de acțiune și, drept consecință, efect benefic ridicat asupra sanatatii oamenilor.