PERFORMA EXAM 120 capsule Bionovativ
PERFORMA EXAM 120 capsule Bionovativ
PERFORMA EXAM are, printre ingrediente, amestecul de extracte de salvie și salvie spaniolă patentat sub numele de Cognivia. Un studiu clinic, dublu orb, randomizat a demonstrat că doza din acest ingredient, conținută în 2 capsule de PERFORMA EXAM, crește rapid capacitățile intelectuale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 145 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 145 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,90 lei.
PERFORMA EXAM 120 capsule Bionovativ
În urmă 50 de ani, profesorul și neurologul Corneliu E. Giurgea introducea în medicină conceptul de „substanțe nootrope”. Ce sunt acestea? Molecule complexe ce ne fac să memorăm, să corelăm sau să reacționăm mai rapid și mai precis. Or, exact de amplificarea acestor capacități au nevoie copiii, tinerii și adulții înaintea examenelor. De ce? Pentru că au nevoie de suport în două situații:
1. În timpul procesului învățării – este necesară mobilizarea capacităților cerebrale, pentru a facilita înțelegerea și memorarea.
2. În timpul examenelor – este necesară amplificarea pe moment a abilității de accesare a noțiunilor memorate, dar și creșterea vitezei de reacție și de raționament.
PERFORMA EXAM are, printre ingrediente, amestecul de extracte de salvie și salvie spaniolă patentat sub numele de Cognivia. Un studiu clinic, dublu orb, randomizat a demonstrat că doza din acest ingredient, conținută în 2 capsule de PERFORMA EXAM, crește rapid capacitățile intelectuale. Mai exact, autorii studiului au observat că într-o oră se produce o creștere seminificativă a vitezei de reacției, a memoriei lucrative și a capacității de efort. Mai mult, această îmbunătățirea a abilităților cognitive se menține aproximativ 7 ore. Dar iată care sunt principalele acțiuni fiziologice ale PERFORMA EXAM:
- contribuie la performanța mentală;
- ajută la menținerea memoriei de lucru;
- ajută în cazul problemelor de memorie, susține memoria;
- ajută concentrarea și performanța creierului;
- ajuta la menținerea capacităților fizice și mentale în caz de oboseală, extenuare;
- contribuie la relaxarea optima și la echilibrul emotional;
- susține hipofiza și tiroida;
Prezentare:
Flacon cu 120 cps
Mod de utilizare:
Adulți și adolescenți: 2 capsule/zi, luate cu 1 oră înaintea efortului intelectual sau de atenție. Copii (10-13 ani): 1 capsulă/zi, luată înaintea efortului de învățare.
Ingrediente:
COGNIVIA™/ extract apos (gumă acacia*) din părți aeriene de Salvie (Salvia officinalis)/ Salvie-spaniolă (Salvia lavandulifolia), conținând minimum 4% monoterpene și minimum 35% polifenoli*: 300,15 mg; capsulă vegetală din orez; extract apos 6-8:1 (maltodextrină) din frunze de Rozmarin (Rosmarinus officinalis), conținând minimum 5% derivați hidroxicinamici exprimați ca acid rosmarinic: 67,5 mg; rădăcină, extract hidrometanolic uscat 5:1 (dextrină 20%) din rădăcini de Ashwagandha/ Ginseng-indian (Withania somnifera), conținând 1,5% withanolide: 36,63 mg; uleiuri esențiale de: Lemongrass (Cymbopogon flexuosus): 0,36 mg; Rozmarin (Rosmarinus officinalis): 0,18 mg; rășină de Arbore-de-tămâie-sacră (Boswellia sacra): 0,09 mg; Mușețel-roman (Anthemis nobilis): 0,045 mg; Cuișoare (Eugenia caryophyllus): 0,045 mg.
Acțiuni fiziologice:
Salvie-spaniolă: ajută la concentrarea și performanța creierului; contribuie la performanța mentală; ajută la menținerea memoriei de lucru și a performanței creierului; ajută la menținerea bunăstării mentale optime.
Ashwagandha/Ginseng-indian: util în perioadele de tensiune nervoasă și mentală; ajută la menținerea echilibrului mental; susține memoria și învățarea; contribuie la relaxarea optimă și la echilibrul emoțional; tonic nervos și mental.
Ginseng-siberian: contribuie la energia fizică și mentală; susține circulația sângelui care este asociată cu performanța și reactivitatea creierului.
Precauții și contraindicații:
A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează, de către persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Atenținonări:
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Notificare:
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, Notificare nr. 16298/01.02.2023
Rolul componentelor:
Salvia a prezentat o mare importanţă de-a lungul istoriei, atât pentru proprietăţile sale culinare cât şi pentru cele medicinale.
Planta era denumită uneori Salvia salvatrix (Salvia salvatoare).
Denumirea latinească Salvia, care înseamnă înţelept, provine de la credinţa că planta avea proprietatea de a îmbunătăţi memoria. Salvia are multe proprietăţi care i-au fost atribuite în mai multe culturi, de exemplu romanii credeau că ea poate conferi imortalitate.
Se spune că grecii şi romanii au preţuit foarte mult numeroasele proprietăţi vindecătoare ale salviei. Romanii o tratau ca sacră şi au creat o ceremonie specială în vederea colectării ei. Ambele civilizaţii au utilizat-o ca şi conservant pentru carne, o tradiţie care a continuat până la introducerea metodelor de congelare.
Tot romanii au fost aceia care dus-o în Britania şi, după ce a fost valorificată timp de secole în această ţară pentru proprietăţile sale antibacteriene, în perioada Tudorilor a început utilizarea sa în domeniul culinar.
Din vremea anticilor până în Evul Mediu a circulat un proverb latinesc – Cur moriatur homo cui Salvia crescit in horto? (Cum să moară un om dacă îi creşte salvie în grădină?).
În China, un proverb asemănător spunea: „Cum poate un om îmbătrâni, când are salvie în grădina sa?”
Este scris că „dorinţa salviei este de a face oamenii nemuritori”, iar de-a lungul istoriei au fost relatate puterile sale legendare de a aduce longevitatea.
Medicii arabi din secolul al X-lea credeau că salvia aduce importalitatea, în timp ce în secolul XIV europenii o utilizau pentru a se proteja de vrăji. Cerinţa de salvie era atât de mare în China în perioada secolului XVII, încât se spune că chinezii ofereau la schimb danezilor trei lăzi de frunze de ceai verde pentru o ladă de frunze de salvie.
În districtul Jura din Franţa, în Franche-Comte, se considera că planta atenuează durerea, atât pe cea fizică, cât şi pe cea mentală. Un vechi text francez spunea: „Salvia ajută nervii şi prin puterile sale paralizia este vindecată şi febra pusă pe fugă”.
John Gerarde (botanist şi herbalist englez, 1545 – 1611 | 1612) spunea: „Salvia este deosebit de bună pentru cap şi creier, ea învie simţurile şi memoria, întăreşte tendoanele, readuce sănătatea la cei care au suferit de paralizie, şi ia tremurul membrelor”. El a împărtăşit credinţa populară că planta era eficace împotriva muşcăturilor de şarpe, şi spunea: „Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de utilitatea Sage Ale, dacă este făcut aşa cum trebuie, cu salvie, vindecea (Betonica), Scabiosa, Nardostachys, Asperula şi seminţe de fenicul”.
Pepys (n.1633 – d.1703, membru în Parlamentul Englez, renumit pentru jurnalul ţinut) în jurnalul său spunea: „Între Gosport şi Southampton am observat un mic cimitir în care se obişnuia să se pună pe fiecare mormânt salvie”.
O veche tradiţie recomandă plantarea vârnaţului alături de salvie, ţinând astfel la distanţă broaştele râioase faţă de plantele utile. Se spunea că dacă salvia se usucă într-o grădină, proprietarului îi vor merge prost afacerile, altă tradiţie spunea că soţia stabileşte regulile atunci când salvia creşte viguroasă în grădină.
În Farmacopeea Statelor Unite, frunzele sunt încă prescrise oficial, aşa cum au fost şi în Farmacopeea Londoneză, dar în Europa în general, salvia este acum neglijată de către medici, chiar dacă este încă utilizată în medicina „domestică”.
Terapeuţii au utilizat această plantă pentru a calma leziunile pielii. Se mai ştie că salvia are şi efect antiseptic uşor. Este benefică pentru păr, dând volum, fiind un balsam natural şi întărind foliculul pilos în timp ce curăţă la rădăcină. Interesant, s-a găsit de asemenea că salvia conţine un procent moderat de estrogen natural, substanţă care a fost folosită mai târziu în scop medicinal în doze mici pentru normalizarea menstrelor şi reducerea simptomelor menopauzei.
Medicina românească de la începutul secolului XX, atribuie salviei acţiune stimulentă generală, tonifiantă, antisudorală, anticatarală, calmantă a sistemului nervos, cardiotonică. Medicina populară o întrebuinţa îndeosebi ca ceai, pentru toate aceste efecte ale ei, precum şi în cazuri de stomatite şi gingivite grave cu sângerări, contra bolilor de gât, ori încă în comprese şi pentru spălarea rănilor purulente şi ulceraţiilor.
În British Herbal Pharmacopoeia (1971-1983) salvia este recomandată în dispepsie cu flatulenţă, hiperhidroză, faringite, uvulite, stomatite, gingivite, glosite. Monografia Comisiei E o recomandă intern în caz de probleme dispeptice şi transpiraţie excesivă, iar extern în inflamaţii ale mucoasei orale şi faringiene.
Stima cu care salvia a fost privită, nu s-a diminuat. În anul 2001, Asociaţia Internaţională a Plantelor i-a acordat salviei titlul de „Planta anului”.
Ceea ce culturile vechi ştiau din experienţă, şi anume că salvia poate reduce procesele de alterare, este acum demonstrat de oamenii de ştiinţă, care au reuţit izolarea a numeroase terpene cu capacitate antioxidantă.
Compuşii caracteristici din salvie cărora li se atribuie utilizările sale tradiţionale sunt uleiul volatil şi taninurile.
Efectele antioxidant şi antiseptic au fost demonstrate în studii in vitro, iar efectul antihiperhidrotic a fost deja demonstrat şi la oameni.
Un studiu publicat în 2013 arată implicarea flavonoidelor estrogenice dintr-un extract etanolic din Salvia officinalis, în reducerea bufeurilor ce apar la manopauză.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Ginsengul indian sau ashwagandha este un arbust cultivat în India de Vest, Gujarat, Punjab şi în Himalaya, şi folosit de mii de ani în tratamentele Ayurveda - medicina tradiţională indiană. A primit numele de ashwagandha deoarece rădăcinile sale au miros de cal (ashwa = cal, gandha = miros). Localnicii îi mai spun şi „varaha karni”, pentru că frunzele sale seamănă cu urechea unui porc. Planta este folosită ca remediu în cazuri de artrite, probleme ginecologice, slăbiciune, oboseală şi inflamaţii. Cea mai utilizată parte a acestei plante este rădăcina, caracterizată de un gust dulce-amărui.
Majoritatea proprietăţilor medicinale ale ashwagandha sunt atribuite compuşilor chimici cunoscuţi sub numele de vitanolide pe care îi conţine. Planta este folosită ca adaptogen, deoarece sporeşte rezistenţa, este un excelent tonic, dar în acelaşi timp şi sedativ atunci când organismul are nevoie.
În plus, ginsengul indian îmbunătăţeşte memoria, contracarează efectele stresului şi relaxează mintea. De asemenea, acţionează ca un sedativ atunci când corpul dă semne că are nevoie de odihnă.
Ashwagandha poate fi folosită ca adjuvant în cazul bolii Alzheimer, precum şi în cazurile de pierderi de memorie.
Pacienţii aflaţi în convalescenţă vor avea mai multă energie şi pot reveni la rutina normală mai repede atunci când iau această plantă, deoarece întăreşte organismul, stimulând activitatea sistemului imunitar şi crescând nivelul de energie al corpului. Acesta este motivul pentru care este recomandată şi pacienţilor afectaţi de HIV.
Ginsengul indian are şi proprietăţi antiinflamatorii şi a fost folosit cu succes în tratamentul artritei şi reumatismului. Compuşii din această plantă reduc inflamaţia din articulaţii şi ajută încheieturile să se mişte cu mai multă uşurinţă.
Aceste calităţi fac ca planta să fie considerată un adevărat agent de întinerire, care combate îmbătrânirea precoce.
Ashwagandha reduce tensiunea arterială, acţionează ca diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor din corp şi este recomandată şi femeilor însărcinate, deoarece previne avorturile spontane, stabilizând sarcina. Uleiurile care au la bază această plantă sunt folosite la masaj pentru ameliorarea simptomelor în cazuri de paralizii, epilepsie sau insomnie.
Planta este indicată şi copiilor care sunt anemici şi lipsiţi de vlagă, deoarece le redă apetitul, duce la creşterea în greutate a micuţilor şi îi face mai energici.
Folosirea regulată de ashwagandha scade nivelul colesterolului rău din sânge.
Ginsengul indian are numeroase proprietăţi, însă cele care l-au făcut să fie deosebit de popular ţin de efectul pe care-l are asupra sistemului reproducător. Studiile au arătat o creştere a numărului de spermatozoizi şi a mobilităţii spermei la bărbaţii care au luat regulat, timp de trei săptămâni, ginseng indian. Este eficient în tratamentul disfuncţiei erectile, scăderii libidoului şi ejaculării precoce.
De asemenea, această plantă este considerată una „fierbinte”, deoarece în India este văzută ca fiind cel mai puternic afrodiziac pentru femei. Pe lângă creşterea libidoului, acţionează şi ca tonic uterin.
Produsele Life sunt fabricate în România, conţinând doar ingrediente produse în Uniunea Europeană, cu o calitate atestată în laboratoare de prestigiu.