- La reducere!
- -20%
Pachet Raceala si Tuse Copii PlatExtrakt
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 95 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 95 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,90 lei.
Imunorezistan Junior 135ml PlantExtrakt
Imunorezistan Junior reduce intensitatea simptomelor de la debutul racelii si gripei (dureri musculare si articulare, cefalee asociata cu dureri ale globilor oculari, etc), are efect tonic general, antiastenic.
Actiuni:
-Susţine refacerea şi revitalizarea organismului copiilor în timpul infecţiilor respiratorii - recomandat la debutul infecţiilor de tip viral şi/sau bacterian ale căilor respiratorii superioare.
-Preparatul asociază efectului imunostimulator dat de Echinacea purpurea, acţiunea antiinflamatoare dată de Eupatorium perfoliatum - recomandat în curbatura musculară însoţită de dureri osoase şi cefalee asociată cu globi oculari dureroşi, precum şi efectele plantei de origine africană, Pelargonium sidoides: antibacterian, antiviral şi expectorant, permiţând organismului să expectoreze mucusul contaminat, creând astfel condiţii mai puţin favorabile pentru multiplicarea bacteriilor şi virusurilor.
Beneficii:
-Reduce intensitatea simptomelor din starea de curbatură (dureri musculare şi osteo-articulare, cefalee asociată cu dureri ale globilor oculari)
-Revigorează organismul
-Grăbeşte vindecarea
-Bine tolerat de organism
-Lipsit de toxicitate (fără reacţii adverse si contraindicaţii)
-Gust plăcut de sirop natural de fructe
-Uşor de administrat
Compoziţie:
-suc stabilizat şi standardizat obţinut prin presare la rece din herba înflorită de Echinacea purpurea (din cultură ecologică),
-extract gemoterapic din muguri proaspeţi de Coacăz negru (din cultură ecologică) - Ribes nigrum MG=D1,
-extracte vegetale de Eupatorium perfoliatum,
-Pelargonium sidoides (Umckaloabo),
-sirop cu zahăr invertit din fructe proaspete de Măceş - Rosa canina.
Administrare:
1 – 2 ani: 3 ml de 2 ori pe zi;
2 – 4 ani: 3 ml de 3 ori pe zi ;
5– 7 ani: 5 ml de 3 ori pe zi;
Peste 7 ani: 5 ml de 5 ori pe zi.
-Se poate administra şi diluat în puţină apă, în capacul dozator.
-În prima zi se recomandă un număr dublu de administrări.
-Îmbunătăţirea stării generale poate apare din prima zi de administrare.
-Se continuă administrarea şi după îmbunătăţirea stării generale,timp de încă 3-4 zile.
Echinacea are o tradiţie îndelungată în cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, care o preferau pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. În acest scop, indienii aplicau cataplasme cu rădăcină, şi consumau ceaiuri de Echinacea. Planta a fost foarte folosită în America până în anii ’40, iar europenii, care au descoperit-o în anii ’30, o folosesc constant şi intens şi astăzi.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.
Pentru uzul medicinal se folosesc frunzele (Ribi nigri folium), fructele (Ribi nigri fructus) și mugurii (Ribi nigri gemini). Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier, fiind bogate în taninuri, antoacini proteine și săruri minerale (Ca, Mg, Fe, P) Conțin o cantitate de 3-4 ori mai mare de vitamina C decât portocalele și lămâile. Se utilizează și în afecțiunile gastrointestinale, hepatobiliare și cardiovasculare. Fitocomplexul taninuri-antociani-vitamine are efect în tratamentul unor afecțiuni ale mucoasei bucale. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, datorită flavonoidelor din compoziție, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută dar sunt contraindicate în tratamentul edemelor cauzate de insuficiența cardiacă sau renală. Medicinal, coacăzul negru se utilizează sub formă de infuzie, decoct, macerat glicerinat, tinctură sau pulbere.
Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-lea. Înafară de uzul medicinal, fructele lui, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Siropul de coacăze negre este, după părerea părintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare. Un vechi proverb german spune despre sucul de coacăze negre că este sănătos ca sângele de urs. În parfumerie, se folosește un extract din florile de coacăz negru.
Un rol esential in mentinerea sanatatii organismului il detine cel mai abundent mineral – calciul. Doza zilnica de calciu (800-1.200 mg) asigura nu doar buna functionare a organismului, ci ajuta si la mentinerea greutatii si imbunatateste starea de sanatate
Calciul in cantitate suficienta inseamna sanatatea dintilor si a oaselor, a caror structura o formeaza alaturi de fosfor (raportul intre aceste minerale este de doi la unu). Ajutat de magneziu, calciul asigura functionarea optima a sistemului cardiovascular, in special bataile regulate ale inimii. Contribuie la transmiterea impulsului nervos si la metabolizarea fierului. S-a constatat ca marirea dozei zilnice de calciu atenueaza durerile menstruale si ca ajuta la prevenirea reactiilor alergice.
-Ajută organismul în caz de tuse, uşurează expectoraţia şi contribuie la creşterea armonioasă a copilului.
-Susține secreția de mucus în tractul respirator superior; funcționarea normală a bronhiilor și plămânilor.
-Reface elasticitatea țesutului pulmonar.
-Susține apărarea naturală a organismului.
-Antispastică, antiinflamatoare și cicatrizantă;
-Expectorantă, ajută la fluidificarea și eliminarea mucusului din căile respiratorii;
-Susținere a eliminării toxinelor de la nivelul căilor respiratorii;
-Vitaminizantă, remineralizantă.
-Ameliorează tusea seacă sau productivă
-Indicat în caz de răgușeală
-Susține activitatea pulmonară
-Convalescență după tuse persistentă.
Extracte gemoterapice concentrate din:
-muguri de Carpen* - Carpinus betulus,
-Brad* - Abies alba,
-Alun* - Corylus avellana,
-Mesteacăn* - Betula verrucosa,
-mlădiţe de Măceş* - Rosa canina;
-suc de Ridiche neagră – Raphanus sativus niger;
-sirop din fructe de Măceş - Rosa canina și Cătină - Hippophae rhamnoides.
Conţine zahăr invertit şi glicerină.
*Plante recoltate ecologic.
Certificare ECOINSPECT Ro-008.
Copii între 2 – 4 ani: câte 3 ml de 2-3 ori pe zi;
Copii între 5 – 7 ani: câte 6 ml de 2-3 ori pe zi.
La administrare se poate dilua în puțină apă.
A se agita înainte de administrare!
Pentru uz extern, se fac comprese din decoct de frunze de carpen - 2 linguri la 250 ml de apa.
Unguent din praf de carpen: se fierbe pe baia de apa 50 g de praf de planta cu 200 ml unt timp de 3 ore. Se strecoara. Se pune in cutiute mici la rece. Se poate folosi de 2 ori pe zi in strat subtire.
Otet de carpen: otet 500 ml in care se va pune 50 g de praf de planta. Se lasa apoi timp de 8 zile la temperatura camerei. Se strecoara. Se foloseste la mancarimi, in diferite dilutii in functie de toleranta. Pentru a obtine un otet aromat se poate pune si levantica de exemplu 10 g de praf o data cu acest praf de frunze.
Nu putem discuta despre gemoterapicele din „trusa de urgenţă a toamnei” fără să ne referim la abordarea tusei, iar gemoterapicul cel mai recomandat în tuse este cel din muguri de Carpen.
Tusea este un act reflex de apărare a organismului care, în general, nu trebuie inhibată, ci trebuie întărit organismul ca să elimine toxinele. Cele mai multe răceli se însoţesc de tuse, datorită iritaţiei nazo-faringiene şi a secreţiilor din nas, care se scurg pe peretele posterior al faringelui.
Tusea apare şi într-o răceală simplă, cu secreţii nazale, dar apare şi în iritaţii ale laringelui şi faringelui, sau în afecţiuni pulmonare şi bronhice, astfel încât farmacistul trebuie să îndrume pacientul către medic pentru stabilirea unui diagnostic corect.
În cazul copiilor, tusea pe care părinţii o pot trata singuri acasă este tusea care însoţeşte guturaiul simplu, cu nas înfundat, secreţii şi stare subfebrilă.
Extractul gemoterapic din muguri de Carpen stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii, reglează tonusul bronşic, are acţiune expectorantă, antispastică şi cicatrizantă. În plus, acţiunea de regenerare a ţesutului hepatic pe care o are gemoterapicul, va consolida efectul la nivel respirator, aducând o stabilizare a stării de sănătate.
În scopuri terapeutice se folosesc mugurii de brad care se formează primăvara în vârful crenguțelor și au o culoare deosebită, diferită de culoarea obișnuită a bradului, de verde crud. S-a mai dovedit că bradul alb are acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra aparatului respirator. Efectele lui se simt în special la nivelul căilor aeriene superioare, de aceea se recomandă și în cazuri de rinofaringite recidivante, rinite și sinuzite. Mugurii de brad au un gust dulce-acrișor si sunt puternic aromați. Se pot administra zilnic, pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă, câte cinci, șase muguri pentru reglarea poftei de mâncare, dezinfectarea gurii și împrospătarea respirației. Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, activează circulația și redau strălucirea tenului.
Legenda spune că demult, tare demult, când Dumnezeu lua chip de om și cobora printre muritori, mergând prin pădure, a fost prins de o ploaie strașnică și niciun copac n-a vrut să-l primească sub crengile sale ca să-l ferească de ploaie. Doar bradul a fost cel care i-a oferit adăpost.
După ce a stat ploaia, Dumnezeu l-a binecuvantat pe brad și i-a menit ca iarna să ajungă în casele oamenilor, sa fie frumos împodobit la sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Christos.
Consumul alunelor este foarte important nu numai in terapii, ci si in mentinerea unei stari generale bune. In mod obisnuit, alunele sunt asimiliate repede si aproape in totalitate de organism, fiind foarte hranitoare. Pentru practica gastronomica naturista au fost puse la punct peste 20 de retete pe baza de alune, recomandat vegetarienilor si diabeticilor. Mugurii de alun au si actiune antisclerotica.
Ca planta medicinala, alunul se remarca si prin puterea sa depurativa (de curatire a organismului), precum si ca fortifiant.
Calitati terapeutice: nutritive, energetice, digestive, vermifug, vasoconstrictoare si tonifiante.
-Susține sistemul imunitar și ajută la creșterea rezistenței organismului în caz de răceli (Măceș, Cătină).
-Susține secreția de mucus la nivelul căilor respiratorii superioare, ajută la o respirație ușoară și la funcționarea normală a arborelui respirator (Carpen).
-Antiinflamatoare, antialergică, antispastică și cicatrizantă, cu tropism pe aparatul respirator (sinusuri, faringe, bronhii, plămâni);
-Vitaminizant, remineralizant,
-Susține secreția de mucus la nivelul căilor respiratorii superioare.
-răceli la nivelul căilor respiratorii superioare (sinusuri, nas, gât, ureche)
-crește rezistența organismului
-scade frecvenţa recidivelor
-scurtează timpul de convalescenţă.
-extracte gemoterapice concentrate din muguri de:
-Arin negru* - Alnus glutinosa,
-Coacăz negru** - Ribes nigrum,
-Carpen* - Carpinus betulus,
-Cătină* - Hippophae rhamnoides;
-sirop din fructe de Măceş – Rosa canina și Cătină - Hippophae rhamnoides.
Conţine zahăr invertit şi glicerină.
* Plantă recoltată ecologic.
**Plantă din cultură organică.
Certificare ECOINSPECT Ro-008
Copii între 2 – 4 ani: câte 3 ml de 2-3 ori pe zi;
Copii între 5 – 7 ani: câte 6 ml de 2-3 ori pe zi.
La administrare se poate dilua în puțină apă.
A se agita înainte de administrare!
Pentru uzul medicinal se folosesc frunzele (Ribi nigri folium), fructele (Ribi nigri fructus) și mugurii (Ribi nigri gemini). Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier, fiind bogate în taninuri, antoacini proteine și săruri minerale (Ca, Mg, Fe, P) Conțin o cantitate de 3-4 ori mai mare de vitamina C decât portocalele și lămâile. Se utilizează și în afecțiunile gastrointestinale, hepatobiliare și cardiovasculare. Fitocomplexul taninuri-antociani-vitamine are efect în tratamentul unor afecțiuni ale mucoasei bucale. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, datorită flavonoidelor din compoziție, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută dar sunt contraindicate în tratamentul edemelor cauzate de insuficiența cardiacă sau renală. Medicinal, coacăzul negru se utilizează sub formă de infuzie, decoct, macerat glicerinat, tinctură sau pulbere.
Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-lea. Înafară de uzul medicinal, fructele lui, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Siropul de coacăze negre este, după părerea părintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare. Un vechi proverb german spune despre sucul de coacăze negre că este sănătos ca sângele de urs. În parfumerie, se folosește un extract din florile de coacăz negru.
Un rol esential in mentinerea sanatatii organismului il detine cel mai abundent mineral – calciul. Doza zilnica de calciu (800-1.200 mg) asigura nu doar buna functionare a organismului, ci ajuta si la mentinerea greutatii si imbunatateste starea de sanatate
Calciul in cantitate suficienta inseamna sanatatea dintilor si a oaselor, a caror structura o formeaza alaturi de fosfor (raportul intre aceste minerale este de doi la unu). Ajutat de magneziu, calciul asigura functionarea optima a sistemului cardiovascular, in special bataile regulate ale inimii. Contribuie la transmiterea impulsului nervos si la metabolizarea fierului. S-a constatat ca marirea dozei zilnice de calciu atenueaza durerile menstruale si ca ajuta la prevenirea reactiilor alergice.
Pentru uz intern, se foloseste sub formă de extract din muguri de carpen. Se mai poate face ceai de carpen, fierband o lingurita de frunze in 250 ml de apa, timp de 5 minute. Se pot consuma 3 cani pe zi.
Pentru uz extern, se fac comprese din decoct de frunze de carpen - 2 linguri la 250 ml de apa.
Unguent din praf de carpen: se fierbe pe baia de apa 50 g de praf de planta cu 200 ml unt timp de 3 ore. Se strecoara. Se pune in cutiute mici la rece. Se poate folosi de 2 ori pe zi in strat subtire.
Otet de carpen: otet 500 ml in care se va pune 50 g de praf de planta. Se lasa apoi timp de 8 zile la temperatura camerei. Se strecoara. Se foloseste la mancarimi, in diferite dilutii in functie de toleranta. Pentru a obtine un otet aromat se poate pune si levantica de exemplu 10 g de praf o data cu acest praf de frunze.
Nu putem discuta despre gemoterapicele din „trusa de urgenţă a toamnei” fără să ne referim la abordarea tusei, iar gemoterapicul cel mai recomandat în tuse este cel din muguri de Carpen.
Tusea este un act reflex de apărare a organismului care, în general, nu trebuie inhibată, ci trebuie întărit organismul ca să elimine toxinele. Cele mai multe răceli se însoţesc de tuse, datorită iritaţiei nazo-faringiene şi a secreţiilor din nas, care se scurg pe peretele posterior al faringelui.
Tusea apare şi într-o răceală simplă, cu secreţii nazale, dar apare şi în iritaţii ale laringelui şi faringelui, sau în afecţiuni pulmonare şi bronhice, astfel încât farmacistul trebuie să îndrume pacientul către medic pentru stabilirea unui diagnostic corect.
În cazul copiilor, tusea pe care părinţii o pot trata singuri acasă este tusea care însoţeşte guturaiul simplu, cu nas înfundat, secreţii şi stare subfebrilă.
Extractul gemoterapic din muguri de Carpen stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii, reglează tonusul bronşic, are acţiune expectorantă, antispastică şi cicatrizantă. În plus, acţiunea de regenerare a ţesutului hepatic pe care o are gemoterapicul, va consolida efectul la nivel respirator, aducând o stabilizare a stării de sănătate.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.