OREZ ROSU ECOLOGIC 250GR
OREZ ROSU ECOLOGIC 250GR
Orezul roșu se deosebește de celelalte tipuri de orez prin cantitatea de vitamina E și antioxidanții naturali conținuți.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 12 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 12 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,24 lei.
OREZ ROSU ECOLOGIC 250GR
Orezul roșu se deosebește de celelalte tipuri de orez prin cantitatea de vitamina E și antioxidanții naturali conținuți. Orezul roșu conține vitamina B6, este o sursă excelentă de magneziu, fier, mangan, zinc, minerale ce întăresc sistemul imunitar și feresc organismul de acțiunea radicalilor liberi.
Ingrediente: orez roșu din culturi certificate ecologic.
Poate conține urme de cereale (gluten), soia, nuci (alune, arahide, migdale, etc.) sau semințe de susan din procesul de prelucrare.
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Produsul nu este, nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.
Beneficiile orezului roșu asupra sănătății conform expertiilor in nutritie:
- BOGAT ÎN FIBRE;
- Reglează nivelul de zahăr din sânge;
- Este antioxidant;
- Conține vitamina B6 și minerale precum fierul, manganul și zincul;
- Reduce nivelul de colesterol și trigliceride;
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Rolul componentelor:
Orezul rosu este un orez integral cu o coaja exterioara rosie, cu un gust delicios de nuca si o textura usor elastica la mestecat. Este o combinatie intre orezul salbatic si cel de cultura.
Orezul rosu are nuanta rosie la suprafata, dar in interior este alb. In timpul fierberii, apa devine rosie, la fel si legumele care fierb langa acest tip de orez.
Se consuma fiert in piureuri, salate, budinci, supe, inlocuind cu succes orezul integral sau chiar pe cel negru.
Orezul rosu are proprietati nutritive de exceptie, fiind foarte bogat in vitamina E, B6 si antioxidanti.
Este o sursa excelenta de magneziu, fier, mangan, zinc, minerale ce au rolul de intari sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.
Ceea ce-l deosebeste de alte tipuri de orez este ca, in orezul rosu se gaseste un grup de compusi chimici cu rol esential in toate procesele organismului, denumit lignani. Acest grup de lignani sunt capabili sa previna aparitia cancerului si alaturi de antioxidanti, contribuie la intarirea sistemului imunitar, regleaza nivelul hormonal, etc.
Este o sursa buna de fibre si carbohidratilor complecsi ce regleaza nivelul de zahar din sange, reduc colesterolul rau, mentin sanatatea vaselor de sange, previn bolile cardiovasculare.
Orezul rosu este un aliment care contribuie la scaderea nivelului colesterolului datorita ingredientului activ monacolin K, care controleaza actiunea unei enzime-cheie din ficat, responsabila cu producerea colesterolului.
Nu contine gluten.
Un studiu efectuat timp de 8 saptamani de cercetatori americani din domeniul nutritiei arata ca prin consumul unui supliment pe baza orez rosu, se reduce nivelulul trigliceridelor cu 36, 5% si a colesterolului rau cu 23%.
Categoriile vizate au fost alimentele, suplimentele alimentare și cosmeticele: toate trebuiau să fie ”fără E-uri” dacă urmau să aibă loc în portofoliul Pronat.
În cei 9 ani de activitate, firma a schimbat de trei ori locația, iar a treia locație, mai mare, mai modernă și cu mai multe facilități, corespunde creșterii înregistrate precum și proiecțiilor viitoare care sunt în planul de dezvoltare al firmei, între care intensificarea activității de producție și ambalare.
Actualmente Pronat are peste 90 de furnizori, în întregime din zona comunitară, peste 500 de parteneri recurenți și cateva milioane de produse vândute. Piața internă este dată de mixul de canale de distribuție: comerțul bio specializat, lanțurile internaționale și de asemenea comerțul online.