MYCO DEFENSE 60CPS - Secom
MYCO DEFENSE 60CPS - Secom
Amestec patentat de 12 ciuperci medicinale organice (cultivate in orez brun) cu rol in cresterea imunitatii si a energiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 105 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 105 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,10 lei.
MYCO DEFENSE 60CPS - Secom
Amestec patentat de 12 ciuperci medicinale organice (cultivate in orez brun) cu rol in cresterea imunitatii si a energiei.
Beneficii:
-Echilibrarea sistemului imunitar
-Stimularea functiilor organismului ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar, metabolic
-Imbunatatirea functiilor cerebrale, pulmonare, digestive, hepatice, cardiovasculare, endocrine, renale si a metabolismelor lipidic si glucidic
Compozitie/2 capsule:
Amestec patentat Myco Defense® din 12 ciuperci medicinale organice 1000 mg
(miceliu cultivat in orez brun):
Enokitake
(Flammulina velutipes)
Maitake
(Grifola frondosa)
Mesima
(Phellinus linteus)
Himematsutake
(Agaricus subrufescens)
Reishi
(Ganoderma lucidum)
Yamabushitake
(Hericium erinaceus)
Kawaratake
(Coriolus versicolor)
Oyster Hiratake
(Pleurotus ostreatus)
Shiitake
(Lentinula edodes)
Zhu Ling
(Polyporus umbellatus)
Agarikon
(Laricifomes officinalis)
Chaga
(Inonotus obliquus)
Vitamina C 60 mg
Ghimbir organic (Zingiber officinale)(radacina) 45 mg
Componente bioactive
Cordicepin , Arabinoxilani , Beta-glucani , Heteroglucani , Proteoglicani , Eritadene , Galactomanani , Ergosteroli , Glicoproteine , Hericenone , Triterpene , Nucleotide , Germaniu , Erinacine
Administrare:
Cate 2 capsule/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Maitake (Grifola Frondosa) este o ciupercă perenă care creşte în acelaşi loc, succesiv, un anumit număr de ani. Ea are în subteran un tubercul cam de mărimea unui cartof iar trunchiul este format dintr-un grup de tulpini deseori alipite, adunate la bază, cu pălariile de culoare cenuşiu-maro ondulate sau în formă de lingură.
În Japonia, ea poate ajunge să crească la o greutate de 20 kg, această ciupercă gigant luând titlul de “rege al Ciupercilor.” Maitake este una dintre cele mai utilzate ciuperci în bucătăria asiatică.
În japoneză, maitake înseamnă ciuperca dansatoare. Acum multă vreme în Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte preţios şi valorau greutatea lor în argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul că japonezii le găseau delicioase, ci şi faptul că se folosea la tratarea eficientă a unor boli serioase.
Maitake conţine polizaharidele 1.3 şi 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului.
Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire celulară a oxigenului, creşte eficienţa tratamentelor antivirale.
Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).
Numeroasele legende ce înconjoară această ciupercă sunt atestate de o înregistrare istorică ce se întinde de-a lungul a 2000 de ani şi se consideră că începuturile utilizării sale se duc în urmă cu 4000 de ani. A fost foloosită tradiţional în China de către călugării Taoişti pentru a-şi menţine o stare de calm şi linişte pentru a-şi îmbunătăţi practicile meditative şi pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Familia imperială chineză, căutând longevitatea, a păstrat această ciupercă la loc de cinste, imortalizând-o în cultura chineză prin intermediul picturilor, statuetelor, tapiseriilor de mătase şi a modelelor de pe robele împăraţilor. Cunoscută în diferite moduri, ca „ciuperca importalităţii”, „ciuperca-100-de-ani” şi „ciuperca puterii spirituale”, Ganoderma lucidum a fost utilizată timp de multe secole în medicina tradiţională a Chinei şi Japoniei pentru proprietăţile sale imunomodulatoare şi adaptogenice. În cultura japoneză era considerată cea mai importantă din clasa acestor ciuperci medicinale (din grupul Polyporelor).
În cea mai cuprinzătoare carte materia medica din China, ‘Ben Cao Gang Mu’, publicată în 1578AD, reishi a fost specificată ca fiind cea mai respectată plantă din 120 „plante superioare” (shang pin). Plantele superioare erau clasificate ca fiind cea mai înaltă categorie de plante medicinale având în vedere că ele prelungeau viaţa, preveneau îmbătrânirea, sporeau energia (qi), şi făceau corpul mai uşor şi mai flexibil.
Ganoderma mai are de asemenea o tradiţie îndelungată de utilizare în medicina chineză pentru tratamentul bronşitelor cronice, iar un studiu a arătat o acţiune a ciupercii de reducere semnificativă a activităţii colinesterazei serice sugerând o reducere în excitabilitatea nervilor parasimpatici, la bolnavii de bronşită.
Cercetările moderne au arătat că Ganoderma prezintă proprietăţi antialergice, antioxidante, antitumorale, antivirale, cardiotonice şi hepatoprotectoare.
Efectele acestei ciuperci au la bază în primul rând prezenţa unor polizaharide cu masă moleculară ridicată şi a antioxidanţilor; ganoderma mai conţine elemente precum potasiu, magneziu, calciu şi germaniu. Este mult utilizată acum în China şi Japonia în tratamentul cancerului şi pentru stimularea sistemului imunitar după radio- şi chimioterapie. Este utilizată de asemenea în tratamentul miasteniei gravis şi a lupusului eritematos sistemic, ambele boli autoimune. Tot în Japonia şi China este utilizată de asemenea pentru tratarea simptomelor infecţiilor virale precum răcelile, gripa, aftele şi hepatita. Cercetările ştiinţifice au evaluat şi dovedit multe din efectele cunoscute ale ciupercii, pe lângă acestea evidenţiind şi un efect de reducere a glicemiei şi un un efect de interferenţă cu procesul de agregare plachetară, care poate fi luat în considerare ca un efect împotriva accidentelor vasculare cerebrale şi a aterosclerozei.
De multă vreme deja, ganoderma a pătruns în domeniul Health and Wellness din viaţa modernă a popoarelor europene.
Datorită profilului lor nutriţional bogat, aceste ciuperci au devenit foarte populare, mai ales în Statele Unite. În prezent, China este cea mai mare producătoare de ciuperci Shiitake din lume, acoperind 80% din cantitatea de ciuperci vândute în scop comercial. Alte ţări producătoare de ciuperci Shiitake sunt Japonia, Korea, Taiwan, Statele Unite şi Brazilia.
Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia, datorită multitudinii de beneficii pe care le aduc sănătăţii şi profilului lor nutriţional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite în medicina chineză de peste 6.000 ani.
Ciupercile shiitake sunt folosite, în special, pentru că întăresc sistemul imunitar şi, recent, s-a descoperit că ne protejează împotriva bolilor de inimă.
Shiitake conţine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier şi aminoacizi esenţiali.
Ciupercile Shiitake au efect imunomodulator, anticancerigen, antiviral, detoxifiant şi antifungic.
Cel mai bine documentat aport adus sănătăţii de ciupercile Shiitake este sprijinul imunitar. Pe de o parte, acestea stimulează răspunsul sistemului imunitar în diferite circumstanţe, iar pe de altă parte îi limitează activitatea excesivă, când este cazul.
Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea şi neutralizarea potenţialelor celule canceroase din corp. Pentru a îndeplini această funcţie, celulele macrofage trebuie stimulate. Ciupercile Shiitake îndeplinesc acest rol de a ajuta celulele macrofage să lupte împotriva celulelor cancerigene.
Aşadar, se poate spune că ciupercile Shiitake cresc imunitatea împotriva cancerului. Acest fapt se datorează conţinutului de polizaharide care este util şi în scăderea nivelului colesterolului total. Astfel, se face trecerea la beneficiile aduse de Shiitake în bolile cardiovasculare.
Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului total. De asemenea, şi beta-glucanul contribuie la acest efect.
Ciupercile Shiitake previn aderarea unui număr prea mare de celule imunitare la pereţii vaselor de sânge, blocând parţial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sânge sunt protejate.
Ciupercile Shiitake conţin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar şi un alt compus antioxidant care stimulează producerea de energie în celulele inimii.
Unele studii de laborator au demonstrat faptul că, pe lângă polizaharide, ciupercile Shiitake conţin şi alte substanţe cu efecte anti-tumorale, fiind astfel foarte importante în lupta împotriva cancerului.