LACTOFERRIN 60CPS - Secom
LACTOFERRIN 60CPS - Secom
Ajuta la reglarea metabolismului fierului si la modularea sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 360 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 360 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 7,20 lei.
LACTOFERRIN 60CPS - Secom
Ajuta la reglarea metabolismului fierului si la modularea sistemului imunitar.
Beneficii:
-Metabolismul normal al fierului; lactoferina este o substanta “siderofila” (capteaza ionii de fier in exces din tesuturi) care determina
-Reducerea dezvoltarii celulelor anormale
-Stimularea sintezei globulelor rosii in maduva osoasa (furnizeaza ionii de fier necesari)
-Reducerea actiunii agentilor nocivi si a recurentei tulburarilor date de acestia
-Refacerea mucoasei intestinale si reducerea dezvoltarii microorganismelor daunatoare la nivel digestiv
-Reducerea tulburarilor la nivel digestiv si osteoarticular
-Refacerea si stabilizarea masei osoase (leaga fierul liber din lichidul sinovial al articulatiilor), activeaza formarea si diferentierea osteoblastelor care construiesc tesutul osos
-Reducerea stresului oxidativ
-Modularea sistemul imunitar
-Refacerea organismului in stari de convalescenta si efort fizic intens: ajuta la -Refacerea tesuturilor datorita continutului crescut in aminoacizii: arginina, glicina, prolina, leucina, valina
-Reducerea manifestarilor in reactii alergice digestive: reduce permeabilitatea mucoasei digestive
Compozitie/capsula:
Lactoferina 250 mg
(apolactoferrin)
Administrare:
Cate 1 capsula/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Lactoferina este o proteină conţinută în mare procent în laptele natural. În cel pasteurizat, lipseşte cu desăvîrşire. Cercetările ultimilor 40 de ani urmăresc să obţină un lapte pasteurizat, dar cu lactoferină, lucru care se credea imposibil, atîta timp cît lactoferina se distruge la temperaturi de 60 de grade Celsius. De ce merită atîta atenţie această glicoproteină? Pentru proprietăţile ei terapeutice unice: leagă moleculele de fier, acţionează împotriva infecţiilor, sporeşte imunitatea, energizează întreg organismul.
Lactoferina este o glicoproteina, identificata la nivelul secretiilor glandelor exocrine si in granulatiile specifice ale neutrofilelor. Dupa degranulare, neutrofilele devin principala sursa de lactoferina din plasma sangvina. Lactoferina poseda numeroase functii biologice avand rol in metabolismul fierului, proliferarea si diferentierea celulara, proprietati antibacteriene, antivirale si antiparazitare.
apacitatea lactoferinei de a lega fierul este de doua ori mai mare decat cea a transferinei, ce poate servi in unele cazuri drept un donor al ionilor de Fe3+ pentru lactoferina. Molecula de lactoferina se poate lega in acelasi timp de doi ioni de Fe3+, ion ce va permite eventuala legare a ionului de carbonat la molecula de lactoferina. (Baker, 1994). Chiar daca aceasta legatura poate rezista la un pH de pana la 4, saturatia nu poate depasii per total 10%. In functie de nivelul saturatiei de fier exista trei forme de lactoferina: apolactoferina (forma fara fier), forma monoferica (este legata de un singur ion de Fe3+) si hololactoferina (forma cea mai completa cu doi ioni de Fe3+). (Jameson et al., 1998) Legarea fierului de lactoferina se realizeza cu ajutorul urmatorilor aminoacizi: histidina, tirozina si acidul aspartic. In afara de fier, lactoferina este capabila de a lega numerosi alti compusi precum: lipopolizaharide, heparina, glicozaminoglicani, ADN sau alti ioni metalici precum Al3+, Ga3+, Mn3+, Co3+, Cu2+, Zn2+ etc.
Lactoferina este prezentă în mici cantităţi, în stare naturală, în secreţiile nazale, plasmă, lichidul seminal, urină, lichid amniotic, sudoare, lichid cefalorahidian, mucus vaginal şi lacrimi. Dar, mai ales, lactoferina e în laptele crud de vacă. Bineînţeles, e prezent din abundenţă în colostrumul uman (6 mg/ml), dar scade în timpul primei săptămîni de lactaţie, pînă la aproximativ 0,8 mg/ml în laptele matur. Mai găsim lactoferină în cantităţi mari şi în zer.
Lactoferina este considerată cel mai puternic antioxidant cunoscut, care poate reduce cu pînă la 48% mai mult decît alţi antioxidanţi nivelul hidroperoxizilor, adică al radicalilor liberi. Menţine constant colesterolul bun în organism. Cuplarea lactoferinei pe receptorii durerii, potenţează efectele morfinei în fazele terminale ale proceselor neoplazice. Se fac cercetări intensive legate de activitatea lactoferinei în inhibarea dezvoltării celulelor tumorale, succese importante înregistrîndu-se în cancerul de intestin şi cel de sîn. Dar mecanismul acţiunii lactoferinei este mult mai complex, avînd rol şi în menţinerea unui pH gastric şi intestinal în limite fiziologice.
Prin administrarea de lactoferină, se produce o incredibilă normalizare a anemiei, cu 52% mai mult decît orice lapte cu conţinut ridicat de fier. Proteina normalizează absorbţia corectă a fierului. Lactoferina leagă moleculele de fier, neutralizîndu-i toxicitatea în acelaşi timp şi captînd ionii de fier în exces. Reglînd metabolismul fierului, ajută în diminuarea durerilor în artrite (leagă fierul liber din lichidul sinovial al articulaţiilor). Lactoferina creşte şi nivelul de oxigen celular prin eliberarea ionilor de fier din măduva osoasă hematogenă.