Miere de Mana 400 gr Euro Apicola
Miere de Mana 400 gr Euro Apicola
Mierea de Mana contine peste 18% trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) si are aciditate mai scazuta decat mierea florala, pH (5,9-7,8).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
Miere de Mana 400 gr Euro Apicola
Mierea de Mana contine peste 18% trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) si are aciditate mai scazuta decat mierea florala, pH (5,9-7,8).
Beneficii:
-Este in general inchisa la culoare, cu exceptia celei de molid, care e galbena.
-Mana cristalizeaza de obicei mai repede decat alte soiuri de miere.
-Rotatia optica este mai spre dreapta, fata de alte sorturi de miere, in diferite grade in special datorita zaharurilor speciale (melezitoza si erloza) care rotesc puternic lumina spre dreapta.
-Contine peste 18% trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.).
-Are aciditate mai scazuta decat mierea florala, pH (5,9-7,8).
-Se spune ca aceasta lipsa de aciditate ar fi una din cauzele pentru care ea produce diaree, permitand dezvoltarea unor vegetatii in tubul digestiv al albinei.
-Contine cam 90-95% carbohidrati: - glucoza - fructoza - trizaharide (peste 18%) zaharoza nu contine aproape deloc
-Are cam 5 %minerale iar acizi organici, vitamine etc 0,2- 1,8%.
Compozitie:
Miere 100% naturala
Posibile surse de mana:
-molid,
-brad,
-artar,
-mesteacan,
-alun,
-fag,
-frasin,
-pin,
-plop,
-salcie,
-stejar,
-ulm.
Si plantele pot oferi productii de miere de mana, cum ar fi:
-bumbacul,
-floarea-soarelui,
-lucerna etc.
Rolul componentelor:
Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.
Vindecarea plagilor - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
- este antifungica si hranitoare
- ajuta la asimilarea calciului in organism
- are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
- poate stimula sistemul imunitar
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mirea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- are efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
- mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Sunt prezenti cu o selectie de sortimente de miere cu germeni de grau, polen, propolis sau laptisor de matca, bine cunoscute pentru extraordinarele efecte terapeutice.