- La reducere!
- -10%
Miere cu germeni de grau si nuca Energizant 360 g Albina Carpatina
Miere cu germeni de grau si nuca Energizant 360 g Albina Carpatina
Supliment alimentar cu un continut ridicat de nutrienti, bogat in vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12), minerale (Zn, Ca, Mg, Fe), enzime si aminoacizi esentiali.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 34 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 34 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,68 lei.
Miere cu germeni de grau si nuca Energizant 360 g Albina Carpatina
Supliment alimentar cu un continut ridicat de nutrienti, bogat in vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12), minerale (Zn, Ca, Mg, Fe), enzime si aminoacizi esentiali.
Beneficii:
-tonic, energizant, vitaminizant pentru perioadele de efort fizic si intelectual;
-contribuie la buna functionare a sistemului imunitar;
-sustine organismul in stari de oboseala si stres;
-adjuvant in deficiente imunitare, anemii.
Compozitie:
-miere poliflora (70%),
-germeni de grau (Triticum Aestivum) (25%),
-nuci (Juglans regia) (5%).
Valori nutritionale medii/100g produs:
-valoare energetica 1422 KJ/336 kcal,
-grasimi 2.64g din care acizi grasi saturati 0.33g,
-glucide 70.6g din care zaharuri 63.33g,
-proteine 5.8g,
-fibre 3.19g,
-sare 0.01g.
Administrare: 6 lingurite/zi (30g).
Atentionari:
Nu se administreaza persoanelor alergice la produse apicole, gluten si nuca si copiilor sub 3 ani.
Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).
Grâul este cultivat mai ales ca aliment, dar şi ca plantă medicinală. Rădăcina grâului este lungă, frunzele sunt lineare, iar inflorescenţa este un spic compus.
Fructul grâului este o cariopsă de culoare brună şi formă ovală. Planta este cultivată şi creşte mai ales în zonele de câmpie şi stepă.
În scop fitoterapeutic se utilizează fructul (boabele).
Planta conţine: apă, lipide, proteine, glucide, fibre, săruri minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitamina A, vitamina B, vitamina E, vitamina k, vitamina D, fermenţi.
Grâul are calităţi mineralizante, tonice, diuretice şi antiinflamatorii.
Sub formă de grâu încolţit, tărâţe de grâu sau grâu fier, se recomandă pentru boli hepatice, renale, boli gastrointestinale, hipovitaminoze, stări febrile, afectiuni cronice degenerative, dispepsie, acnee, tuse, afectiuni cardiace, obezitate, sterilitate şi afecţiuni endocrine.
Sub formă de cataplasmă, compresă, băi sau spălături locale, se recomandă pentru tratamentul impetigo, panariţiu, abcese cutanate, arsuri, eritem, eczeme, hemoroizi, erizipel, psoriazis, prurit, boli reumatice, inflamaţii cutanate, hemoroizi etc.
Consumul de grâu, sub orice formă, este nerecomandat persoanelor care suferă de enteropatii cu intoleranţă la gluten.
Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.
Vindecarea plagilor - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
- este antifungica si hranitoare
- ajuta la asimilarea calciului in organism
- are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
- poate stimula sistemul imunitar
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mirea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- are efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
- mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Compania a luat nastere in anul 1991 din pasiunea si experienta in apicultura, dragostea pentru natura si preocuparea pentru un stil de viata sanatos si echilibrat.
De 25 de ani promoveaza produsele apicole ca alimente naturale functionale, cu proprietati terapeutice remarcabile, care vin in ajutorul organismului prin intarirea sistemului imunitar si care au efect tonic, mineralizant, vitalizant si antioxidant in perioadele de stres, oboseala, convalescenta, epuizare fizica si intelectuala.
Traditie
Albina Carpatina ofera o gama variata de produse apicole selectionate cu rigurozitea acumulata in urma experientei celor 25 de ani de activitate. In toata aceasta perioada au consolidat relatii de incredere cu apicultori cu traditie in cresterea albinelor din toata tara, care ofera garantia unor produse de inalta calitate.
Calitate
Echipa Albina Carpatina este animata de grija permanenta de a oferi clientilor sai produse de calitate superioara in conformitate cu standardele in vigoare, astfel incat in anul 2006 au obtinut certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9000:2008 si al sigurantei alimentului ISO 22000.
Deoarece compania respecta toate conditiile de calitate si siguranta alimentara impuse de legislatia europeana, in anul 2007 au devenit prima companie din Romania autorizata de catre ANSVSA pentru schimburi intracomunitare cu produse apicole cu numar de autorizare H-1 (Honey -1).