• La reducere!
  • -6%
Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth, Sistemul nervos
Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth, Sistemul nervos
Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth, Sistemul nervos
Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth, Sistemul nervos
Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth, Sistemul nervos
Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth, Sistemul nervos

Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth

Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth

Ultra Strength Formula. Prevenirea tulburărilor de somn și întărirea imunității. 10 mg melatonină/cps.

Mih2112
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
37,18 lei 39,56 lei -6%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.


 

Melatonin 10mg 30 capsule Zenyth

Melatonin Forte 10 mg este un supliment alimentar cu melatonină în doză terapeutică – 10 mg/cps.  Melatonina este un hormon produs de glanda pineală în absența luminii, fiind expresia chimică a perceperii întunericului de către organism. Melatonina este cunoscută și ca „hormonul somnului“ sau „hormonul întunericului“, lumina inhibând eliberarea melatoninei. Producerea de melatonină de către glanda pineală are ca efect un somn de calitate, scurtarea debutului acestuia și creșterea timpului total de somn. Însă melatonina face mai mult decât atât!

Cum te ajută produsul Melatonin Forte 10 mg?

  • Întărirea sistemului imunitar.
  • Prevenirea infecțiilor virale și bacteriene.
  • Protecție antioxidantă.
  • Reducerea inflamației cronice.
  • Reducerea tulburărilor de somn.
  • Îmbunătățirea calității somnului.
  • Reducerea timpului necesar adormirii.
  • Sănătatea creierului și reducerea stresului.
  • Sănătatea inimii și sistemului gastrointestinal.
  • Reducerea agitației și anxietății asociate menopauzei.
  • Melatonina: ajutor natural pentru inducerea somnului!

Creierul nostru începe să secrete melatonină seara, în jurul orei 21.00. Prin creșterea secreției de melatonină, corpul percepe că se apropie ora de culcare. Secreția de melatonină depinde de cât de multă lumină absoarbe corpul, cu alte cuvinte dacă ne expunem la lumină seara, corpul nu mai secretă melatonina în mod corespunzător. Dacă ne uităm la televizor sau dacă folosim telefonul înainte de culcare, vom avea probleme cu somnul. Lumina emisă de dispozitivele electronice afectează producția de melatonină. La modul ideal, ar trebui să nu ne mai uităm la televizor și să nu mai folosim telefonul cu cel puțin o oră înainte de culcare, pentru a stimula producția de melatonină și a menține ritmul circadian.

Administrate cu o oră înainte de culcare, suplimentele cu melatonină ajută la îmbunătățirea calității somnului, scurtarea debutului acestuia, creșterea timpului total de somn și reducerea timpului necesar trezirii. În timpul somnului, melatonina reduce activitatea hormonilor energetici și susține reducerea temperaturii interne a corpului spre dimineață.

Cu ajutorul unui supliment cu melatonină ne trezim mai odihniți dimineața!

Efectele biologice ale melatoninei

Melatonina este un reglator natural al somnului, însă efectele sale biologice nu se opresc aici. Melatonina este un antioxidant puternic care joacă un rol important în prevenirea cancerului. Este de asemenea importantă pentru sănătatea creierului, a inimii și a tractului gastrointestinal. S-a demonstrat că melatonina susține sistemul imunitar pe mai multe căi.

Un studiu publicat în 1999, in Antimicrob Agents Chemother., a arătat că melatonina poate contribui la tratarea infecțiilor bacteriene, așa cum este tuberculoza (Antimicrob Agents Chemother. 1999 Apr; Potentiation of Isoniazid Activity against Mycobacterium tuberculosis by Melatonin). Alte studii recomandă melatonina în lupta contra inflamației și a bolilor autoimune, inclusiv diabetul de tip 1 (Int J Mol Sci. 2013 Apr; Melatonin: Buffering the Immune System).

Melatonină = somn odihnitor = imunitate puternică!

Atunci când nu dormim suficient, sistemul imunitar nu lucrează la capacitate maximă. S-a demonstrat că persoanele private de somn, cele care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte sunt mai sensibile și predispuse la a face infecții respiratorii și răceli comune decât persoanele care dorm mai mult de 7 ore (Behaviorally Assessed Sleep and Susceptibility to the Common Cold, Aric A. Prather, Denise Janicki-Deverts, Martica H Hall, Sheldon Cohen; Sleep. 2015 Sep 1;38(9):1353-9).

Melatonina acționează asupra sistemului imunitar prin reducerea distrugerii țesuturilor în timpul reacțiilor inflamatorii și prin reglarea producției de citokine.

Vrei să îți păstrezi imunitatea puternică și să nu răcești? Ia un supliment cu melatonină și dormi măcar 7 ore pe noapte!

Melatonina protejează de la nivel mitocondrial

Melatonina contribuie la protecția mitocondriilor, acele organite din interiorul celulelor care generează cea mai mare cantitate de energie sau ATP-ul din organism, potrivit unul studiu publicat în 2007 (Frontier of Bioscience 2007 Jan 1; Melatonin role in the mitochondrial function). Potrivit acestui studiu, melatonina previne afectarea mitocondrială, pierderea de energie și apoptoza mitocondriilor afectate de stresul oxidativ.

Din moment ce melatonina este produsă ca răspuns la întuneric, sănătatea mitocondriilor va avea de suferit dacă nu luăm măsuri să ne îmbunătățim calitatea somnului. Pe fondul influenței asupra mitocondriilor, producția scăzută de melatonină favorizează stresul oxidativ, grăbește procesele de îmbătrânire și crește riscul de boli degenerative sau oboseală cronică.

Are melatonina proprietăți antivirale?

Un studiu publicat în octombrie 2020 în revista Virus Research Journal vorbește despre mecanismele potențiale prin care melatonina ne protejează în infecțiile virale. Autorii studiului vorbesc despre o serie de efecte benefice ale melatoninei împotriva mai multor virusuri respiratorii, hepatitei virale, miocarditei virale, Ebola.

În cazul infecțiilor respiratorii, melatonina acționează astfel:

  • Reglează răspunsul imun și previne furtuna de citokine.
  • Reduce inflamația și stresul oxidativ.
  • Combate infecțiile virale și bacteriene.

Ingrediente

Ingrediente/capsulă:

  • Melatonină – 10 mg**.
  • Celuloză microcristalină (agent de încărcare)*.
  • Capsulă vegetală: hipromeloză*.

Proveniență: *UE; **Non-UE.

Informații nutriționale

Informații nutriționale Per 100 g produs

Valoare energetică 1621,30 kJ/381,53 kcal

Grăsimi 0,03 g

        Din care acizi grași saturați 0,02 g

Glucide 92,50 g

        Din care zaharuri 0,23 g

Proteine 2,65 g

Sare 0,06 g

Mod de administrare

  • Adulți: câte 1 capsulă/zi, seara, cu o jumătate de oră înainte de culcare, sau conform recomandării specialistului.

Atenționări

Produs nerecomandat copiilor, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu alergie la oricare dintre ingrediente.

La unele persoane pot apărea reacții adverse (dureri de cap, somnolență diurnă, stări depresive de scurtă durată, crampe stomacale, amețeli, iritabilitate) după consumul unor doze crescute de melatonină. Reducerea dozelor sau întreruperea administrării determină dispariția acestor manifestări.

Melatonina poate determina reducerea reflexelor conducătorilor auto sau ale persoanelor care manipulează utilaje în primele 5 ore de la utilizare.

Reducerea dozelor sau întreruperea utilizării determină dispariția manifestărilor neplăcute.

Condiții de păstrare: În ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!

Fabricat în sistem integrat de management calitate – siguranță alimentară SR EN ISO 9001:2015, ISO 22000:2018.

Rolul componentelor:

Melatonina este un puternic antioxidant, asa ca administrarea ei nu implica niciun efect negativ asupra organismului. In plus, ea actioneaza si asupra hormonului de crestere, stimuland secretia acestuia. Considerat "mama" tuturor celorlalti hormoni, cel de crestere se dovedeste a fi deosebit de eficace atat pentru organe, cat si pentru sistemele din corp. Asadar, pe viitor, va fi o adevarata provocare incercarea de a gasi alternative naturale de augmentare a cantitatii acestui hormon-minune.

Cercetarile efectuate au demonstrat ca melatonina are numeroase efecte binefacatoare in timp asupra organismului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti vreodata, cu o eficacitate mai mare in combaterea radicalilor liberi decat vitamina C, vitamina E sau beta-carotenul.

Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil sa patrunda in fiecare din celulele organismului, reducand astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in organism prin alimentele nesanatoase sau datorate stresului.

Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina nu sufera un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive. Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi redusa la starea anterioara, astfel incat in urma reactiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produsi finali stabili.

Deci, putem spune ca face parte din categoria antioxidantilor „terminali” sau „de sacrificiu”, in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special cele care insotesc  procesul de imbatranire: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza etc.

De asemenea, melatonina regleaza ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestandu-se, in primul rand, la persoanele care sufera din cauza decalajului de fus orar, precum si la cei care sufera de tulburari de somn sau insomnie.

Ca urmare a perturbarii ritmului biologic al organismului, se pune problema odihnei la  oamenii de afaceri si la sportivii care calatoresc de pe un continent pe altul. La acestia, se va constata o scadere a randamentului fizic si intelectual. In asemenea cazuri, un supliment alimentar cu continut de melatonina poate fi util.

Aplicabilitatea melatoninei se extinde pana in industria frumusetii, ea regasindu-se intr-o serie de creme si lotiuni, sub diverse concentratii. Acestea trebuie aplicate seara, inainte de culcare. Rezultatul pare sa fie o rejuvenare a pielii fetei, precum si o vitalizare a tesutului aferent.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
30 capsule
Forma de prezentare
Flacon

Viziunea Zenyth este reflectată de motto-ul „Mai multă educație, mai multă sănătate!“. Zenyth și-a transformat motto-ul în acțiune și oferă nu doar produse naturale cu multiple efecte benefice pentru sănătate, dar se implică activ și în acțiuni de educație și informare publică privind necesitatea unui stil de viață sănătos.
În anul 2009, compania Zenyth lansa primul său produs – ColonHelp. În scurt timp de la lansare, ColonHelp a devenit cel mai popular și îndrăgit produs pentru detoxifiere și slăbire din România. Din 2009 și până astăzi, Zenyth își respectă promisiunea de a oferi cele mai bune produse pentru îngrijirea sănătății.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare