LAPTE (BIO) DIN GRAU SPELTA 1L - My Bio Natur
LAPTE (BIO) DIN GRAU SPELTA 1L - My Bio Natur
Alternativa la lapte, fara colesterol, fara lactoza, 100% vegetal, obtinut din cereale ecologice, fara adaos de zahar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
LAPTE (BIO) DIN GRAU SPELTA 1L - My Bio Natur
Alternativa la lapte, fara colesterol, fara lactoza, 100% vegetal, obtinut din cereale ecologice, fara adaos de zahar.
Compozitie:
Apa, grau spelta italian 15%, ulei de floarea soarelui si ulei de sofranel (presate la rece), sare de mare.
Rolul componentelor:
Graul spelta ( Triticum Spelta) este stramosul graului comun si una din cele mai vechi cereale din lume. Se deosebeste de graul comun prin faptul ca dupa recoltare, bobul ramane protejat de pale. Gustul sau este intens si deosebit, amintind de cel de nuca.
Aceasta specie de grau se cultiva inca din antichitate, ( in urma cu cel putin 5000 de ani), de catre civilizatiile din sud-vestul Asiei dar si in Caucaz. Chiar si in Vechiul Testament este amintita folosirea acestei cereale, ca principala cereala pentru producerea painii. In Europa s-a semnalat utilizarea acestei tip de grau in jurul anului 1900 i. Chr.
In ceea ce priveste vechimea agriculturii pe teritoriul Romaniei cu aceasta cereala, sapaturile arheologice facute la Portile de Fier au aratat ca Triticum spelta era prezent aici inca de acum 10000 ani in urma.
Beneficiile graului spelta erau cunoscute inca din secolul al unsprezecelea si au fost consemnate de catre Sfanta Hildegard din Bingen, iubitoare de plante si buna cunoscatoare a folosirii terapeutice a plantelor. Ea considera acest tip de grau un remediu natural excelent pentru ca, spre deosebire de celelalte specii de grau contine substante nutritive, optim dozate si echilibrate pentru o alimentatie sanatoasa.
Graul spelta reuneste in mod ideal avantajele unei hraniri integrale fiind alcatuit dintr-o combinatie uluitoare de vitamine, minerale, carbohidrati, grasimi, precum si un continut ridicat de fibre si albumina. Astfel, Triticum spelta este bogat in vitaminele A, E, B1, B2 si in niacina (vitamina PP), raspunzatoare pentru functionarea nervilor, pentru un metabolism bine reglat si pentru piele.
Spre deosebire de graul obisnuit, aceasta cereala se remarca printr-un continut bogat in acizi grasi si minerale esentiale precum fier, magneziu, fosfor si calciu.
Alimentele BIO procesate raman vitale daca sunt obtinute prin tehnici care pastreaza toate elementele nutritive si ne permit sa regasim, intacte chiar si unele componente minore cu incredibile proprietati protective.
Agricultura ecologica nu iroseste resursele solului sau pe cele forestiere si, de aceea, este un model de agricultura durabil, iar a adopta un stil de viata in care consumul de produse BIO sa ocupe un rol central, inseamna a avea grija de noi, de mediul inconjurator si de generatiile viitoare.