Lamaie ulei esențial 100% pur 10 ml Fares
Lamaie ulei esențial 100% pur 10 ml Fares
Lămâiul, un copac de talie mică, veșnic verde este originar din India, acum fiind răspândit în toate zonele cu climă caldă.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
Lamaie ulei esențial 100% pur 10 ml Fares
Lămâiul, un copac de talie mică, veșnic verde este originar din India, acum fiind răspândit în toate zonele cu climă caldă. În Europa, lămâiul a fost adus din Orientul Mijlociu în perioada cruciadelor împreună cu numele, care vine din arabul laimum și persanul limum.
Ingrediente:
Ulei esențial de lămâie (Citri limoni aetheroleum), obţinut prin presare la rece din coaja fructelor coapte de Citrus limon (L.) Osbeck.
Profil biochimic: limonen.
BENEFICII
• imunostimulent, antibacterian, antiviral, tonic vascular, fluidifiant sanguin, stimulent digestiv, antiemetic;
• recomandat în infecții respiratorii, grețuri și vărsături, indigestie, varice, fragilitate vasculară, oboseală;
• utilizat extern pentru dezinfectarea și împrospătarea aerului, celulită, păr gras.
Mod de administrare:
UZ INTERN:
Copii 3-6 ani: 1-2 picături de 2 ori pe zi.
Copii 7-14 ani: 2-3 picături de 3 ori pe zi.
Adulți: 4-5 picături de 3 ori pe zi.
Cantitatea de ulei recomandată se amestecă cu o linguriță de miere sau sirop.
Se folosește timp de 7-14 zile sau la nevoie. Se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.
UZ EXTERN, ADULȚI ȘI COPII DE PESTE 3 LUNI:
Inhalații
-pentru sănătatea aparatului respirator: puneți 3-4 picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte, inspirați timp de 5-10 minute stând aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop;
-pentru purificarea aerului: difuzați în încăpere 5-6 picături de ulei esențial cu ajutorul unui difuzor sau pulverizator;
-pentru reducerea stărilor de stres și oboseală: inhalați direct din sticluță sau aplicați 1-2 picături de ulei esențial pe un șervețel sau dischetă de bumbac și inhalați.
Masaj
Pentru stimularea circulației sângelui la nivelul picioarelor: amestecați 3-4 picături de ulei esențial cu 10 ml ulei gras (măsline, sâmburi de struguri, etc.) și masați picioarele de jos în sus. După masaj, uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.
Pentru celulită: amestecați 2 picături de ulei esențial cu 8 picături de ulei vegetal și masați zonele afectate, dimineața și seara.
Baie
Pentru relaxare: adăugați 4-6 picături de ulei esențial în apa de baie.
Igiena gurii
3-4 picături de ulei se adăugă în 30 ml apă călduță, amestecați foarte bine și clătiți imediat gura.
Aplicare locală
În caz de rău de mișcare: inhalați direct din sticluță. În plus, ajută și să aplicați 1-2 picături de ulei pe piept și abdomen.
Aromatizare
Adaugă o picătură de ulei esențial de lămâie în smoothie sau în fresh.
Îngrijirea părului gras
Masați pielea capului, după spălare, cu 3-4 picături de ulei esențial sau adăugați 4-5 picături de ulei în sampon la fiecare spălare, timp de 1 lună.
ATENȚIONĂRI:
Nu se folosește nediluat.
În uz intern, nu se recomandă în caz de ulcer gastro-duodenal, gastrită, copiilor sub 3 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
În uz extern se poate folosi la sugari de peste 3 luni până la vârsta de 3 ani doar sub formă de difuzare în atmosferă.
La femeile însărcinate și pe durata alăptării se poate utiliza în toate formele descrise.
Evitați expunea la soare sau raze UV artificiale timp de 12 ore după utilizare.
Evitați supradozarea, abuzul și contactul cu ochii.
Rolul componentelor:
Lămâiul este un arbust care se întâlneşte la noi în ţară ca plantă de cultură. Ramurile de lămâi au ţepi, frunze ascuţite la vârf, lucioase, de culoare verde închis.
Frunzele emana miros plăcut când sunt rupte. Florile sunt albe, iar fructul este rotund şi are coaja de culoare galbenă.
lanta conţine, proteine, apă, ulei volatil, flavonoide, adelhide, acid malic, citrat de potasiu, citrat de calciu, vitamina pp, A, D, E, vitamine din grupul, B acid citric, fructoză .
Lămâia are acţiune antiseptică, antioxidantă, astringentă, cicatrizantă, calmantă, diuretică, depurativă, vermifugă, antireumatică, bactericidă, carminativă, febrifugă, tonică şi antiinflamatoare.
Sub formă de infuzie, decoct, suc de lămâie sau ca atare este recomandată în caz de hipertensiune arterială, paraziţi intestinali, stări febrile, inflamaţii, boli gastrointestinale, stări de greaţă, boli hepatice, boli ale aparatului respirator, cefalee, convalescenţă, litiază urinară, litiaza biliară, boli reumatice, gută, epitaxis, icter, obezitate.
Este indicată şi în curele de slăbire, deoarece contribuie la arderea grăsimilor.
Sub formă de gargară, spălături şi băi locale, lămâia este benefică în cazul aftelor bucale, blefarite, glosite, herpes, negi, veruci, pistrui, întepături de insecte, plăgi, seboree sau stomatită.
În cantităţi mari, sucul de lămâie poate cauza greaţă, diaree, crampe abdominale şi leziuni ale mucoasei gastrice, de aceea este contraindicat în cazul în care aveţi ulcer sau gastrită.
Dacă beţi multă apă cu lămâie şi aveţi probleme cu stomacul, în timp s-ar putea să simţiţi arsuri sau să deveniţi predispus spre apariţia refluxului gastric.
Consumul de lămâi este contraindicat persoanelor care suferă de afecţiuni renale, biliare sau digestive.
Sucul de lămâie albeşte dinţii - se pune un amestec în părţi egale de suc de lămâie şi apa cu care se clătesc dinţii.
Lămâia se foloseşte în diverse măşti atât singură cât şi în combinaţie în diverse amestecuri (cu miere, suc de fructe, de legume, ou, plante etc. ), având efect dezinfectant, regenerant, contra ridurilor.
În cazul tenurilor grase se aplică suc de lămâie de două sau trei ori pe zi ,se lasă să se usuce timp de 15-20 min, după care se curăţă cu apă călduţă. Astfel, se reglează secreţia de sebum şi are loc vitaminizarea pielii .
Pentru îndepărtarea punctelor negre de pe faţă se masează faţa seara şi nu se clăteşte până dimineaţa iar efectul este miraculos şi punctele negre dispar ca prin minune.
Pentru îndepărtarea mătreţii se masează părul cu suc de lămâie, se lasă de seara până dimineaţa apoi se clăteşte iar părul devine strălucitor şi sănătos.