LACTASE ENZYME ACTIVE 30CPS - Secom
LACTASE ENZYME ACTIVE 30CPS - Secom
Contribuie la imbunatatirea tolerantei digestive in consumul de lactate.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 87 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 87 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,74 lei.
LACTASE ENZYME ACTIVE 30CPS - Secom
Contribuie la imbunatatirea tolerantei digestive in consumul de lactate.
Beneficii:
-Imbunatatirea digestiei lactozei la persoanele care au dificultati in ceea ce priveste digerarea produselor lactate
Compozitie/capsula:
Lactaza 100 mg
(Aspergillus oryzae)(furnizand 10 000 FCC ALU [100 000 ALU/g])
Proteaza 100 mg
(furnizand 500 FCC HUT [5000 HUT/g])(sursa fungica)
Lipaza 100 mg
(furnizand 500 FCC FIP [5000 FIP/g])(sursa fungica)
Vitamina D3 25 mcg
(colecalciferol)(din drojdie)
Administrare:
Cate 1 capsula/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate. Toleranta la lactoza este variabila. Solicitati recomandari in ceea ce priveste rolul acestei substante in dieta.
Rolul componentelor:
Lactaza este o enzima de origine animala cu rol esential in digerarea alimentelor bogate in lactoza. Lactoza este zaharidul care confera laptelui integral gustul dulce specific.
Lactaza are o activitate specifica, poate scinda doar molecula de lactoza. Astfel, deficitul de lactaza determina aparitia intolerantei la lactoza.
Lactaza este localizata la nivelul mucoasei intestinale, iar activitatea sa optima are loc la pH 6 si temperatura de 37°C. Sinteza lactazei la nivelul organismului este codata de gena LCT.
Mecanismul de actiune al lactazei este descris de capacitatea acestei enzime de a descompune molecula de lactoza (dizaharida) in galactoza si monomeri ai glucozei (zaharide simple). Astfel, acesti produsi cu molecula mai simpla pot fi absorbiti mai usor la nivel intestinal.
Principalul rol al lactazei este acela de a facilita digestia produselor lactate. Lactoza se gaseste in laptele tuturor mamiferelor, dar si in produsele derivate din acesta: branza, smantana si, intr-o cantitate mai mica, in lactatele fermentate, precum: iaurtul, kefirul, laptele batut etc. Lactoza este utilizata intens in industria alimentara, regasindu-se in multe alimente procesate, paine, prajituri, dulciuri, supe instant, mezeluri, dar si in industria farmaceutica, fiind un element suplimentar folosit in compozitia diverselor formule de medicamente.
Manifestarile date de intoleranta la lactoza constau in: greturi, regurgitari, voma, dureri, crampe abdominale, balonare, flatulenta si diaree.
Lactaza se regaseste in suplimente alimentare alaturi de alte enzime digestive sub forma de tablete, capsule sau picaturi.
Proteaza intervine in digestia proteinelor din alimentatie pana la stadiul de aminoacizi, molecule simple ce pot fi usor asimilate de organism.
Lipaza asigura digestia grasimilor animale si vegetale pana la nivelul de acizi grasi si monoacilglicerol si imbunatateste puterea de digestie a celorlalte enzime.
Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine.
Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3).
Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3.
Printre rolurile vitaminei D se numara:
-este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special in intretinerea sanatatii oaselor.
-este regulator al sistemuli imunitar
-poate sustine sistemul imunitar in lupta unora dintre boli (cum ar fi raceala, de exemplu)
-reduce riscul dezvotlarii sclerozei multiple
-poate avea un rol cheie in stimularea functiei creierului chiar si la varste inaintate
-ajuta la mentinerea greutatii normale a organismului
-reduce severitatea si frecventa simptomelor astmului si probabilitatea spitalizarii din cauza astmului
-s-a demonstrat ca reduce riscul de aparitie a artitei reumatoide la femei
-una dintre formele vitaminei D ar putea avea un rol important in protectia daunelor in cazul unui nivel scazut de radiatii
-persoanele care au niveluri adecvate de vitamina D au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer, comparativ cu persoanele care au valori mai scazute ale acesteia. Deficienta de vitamina D este intalnita frecvent la bolnavii de cancer, indiferet de statutul lor nutritional.