HormonBalance 45+ 60 cpr Dacia Plant, Tulburari Hormonale
HormonBalance 45+ 60 cpr Dacia Plant, Tulburari Hormonale

HormonBalance 45+ 60 cpr Dacia Plant

HormonBalance 45+ 60 cpr Dacia Plant

Echilibrant hormonal natural cu efect de contrabalansare a tulburărilor apărute la menopauză.

2015
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
32,63 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 32 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 32 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,64 lei.


 

HormonBalance 45+ 60 cpr Dacia Plant

Echilibrant hormonal natural cu efect de contrabalansare a tulburărilor apărute la menopauză.

Beneficii:
-reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză;
-reducerea numărului și intensităţii bufeurilor;
-menținerea tonusului psiho-emoțional;
-echilibrarea hormonală.

Compozitie/comprimat
-dong quai (Angelica sinensis) - extract hidroalcoolic 10:1 din rădăcini .. 150 mg
-cimicifuga (Cimicifuga racemosa) - extract hidroalcoolic 10:1 din rădăcini 100 mg
-kudzu (Pueraria lobata) - extract hidroalcoolic 10:1 din rădăcini ........ 100 mg
-salvie (Salvia officinalis) - extract hidroalcoolic 10:1 din frunze.... .. 100 mg
-lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) - extract hidroalcoolic cu 10-20% glicirizină din rădăcini ...90 mg
-roiniţă (Melissa officinalis) - ulei esenţial ............................. 10 mg

Mod de administrare
Femei: câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea
mesei..

Contraindicații
Intoleranţă la oricare dintre componentele produsului.

Menopauza reprezintă perioada din viaţa unei femei când schimbările hormonale aduse de ciclul menstrual încetează. Cele mai multe femei se confruntă cu debutul menopauzei între 45 şi 55 de ani, atunci când au trecut 12 luni de la ultima menstruaţie, moment în care nu
mai sunt fertile.
Modificările hormonale pot începe însă cu ani înainte, în timpul premenopauzei. Producția de hormoni feminini (estrogen și progesteron) scade, iar ovarele eliberează ovule mai rar.
Cele mai multe femei se confruntă cu simptome neplăcute în timpul menopauzei, câteva dintre ele fiind: fragilizarea țesutului osos, bufeuri de căldură, transpirații nocturne și tulburări emoționale.

Rolul componentelor:
Angelica sinensis, plantă aparţinând familiei Umbeliferae, nativă în China, Japonia şi Corea, creşte la altitudini mari în zonele muntoase, reci şi umede din aceste ţări; plantă perenă, aromată, cu tulpini cu nuanţe purpurii, netede, şi flori albe grupate în inflorescenţe umbelate; fructele aripate apar în perioada iulie-august. În medicină sunt folosite rădăcinile, galbene-maronii, ramificate, colectate de la plantele care au atins maturitatea, după trei ani.
Angelica sinensis este un remediu tradiţional în China, Corea şi Japonia.
O legendă veche povesteşte despre un tânăr chinez care îşi iubea proaspăta soţie, dar a fost nevoit să plece spre munte pentru a-şi dovedi onoarea faţă de un vecin care l-a batjocorit. A căzut de acord cu soţia sa că dacă nu se întoarce în trei ani aceasta îl poate considera pierdut şi se va putea recăsători dacă va dori. Au trecut trei ani fără ca tânărul să se întoarcă, dar curând acesta a revenit găsind tânăra femeie recăsătorită; amândoi au avut inima sfâşiată, femeia devenind foarte bolnavă şi slăbită; tânărul i-a dat atunci o rădăcină necunoscută pe care a adus-o cu el din munţi, iar tânăra s-a însănătoşit grabnic. Oamenii din sat au denumit planta dang-gui, în onoarea poveştii romantice a celor doi, dang însemnând trebuie iar gui înseamnă întoarcere. Conform afirmaţiilor lui H. Y. Hsu, din a sa Oriental Materia Medica, dang-gui, în context medicinal tradiţional, ajută la armonizarea energiei vitale şi hrăneşte sângele readucându-l la o funcţionare adecvată.
Unii medici susţin că Angelica sinensis este, chiar şi astăzi, cea mai utilizată plantă medicinală în China, mai frecvent şi în cantităţi mai mari chiar decât ginsengul şi lemnul dulce.  Este utilizată ca tonic în special în tratamentul problemelor aparatului reproducător al femeilor, precum dismenoreea, amenoreea, menoragie, metoragie, menstruaţii neregulate, simptome ce însoţesc menopauza precum durerile de cap, bufeuri şi altele, infertilitate sau disfuncţii sexuale. De aceea este uneori denumită ginsengul femeilor. Acţiunile generale, principale ale plantei sunt: ca tonic pentru uter, ficat, digestie, pentru organism ca întreg, antispasmodică, antiinflamatoare, aromatică, antianemică, sedativă, emenagogă, carminativă, antipiretică, inhibă agregarea plachetară, normalizează tensiunea arterială, este cardiotonică, antiaritmică, uşor laxativă, diaforetică, pectorală, fitoestrogenă, stimulentă, indicată în special în infertilitate, disfuncţii sexuale, menopauză.
În Farmacopeea Republicii Populare Chineze din 1963, acţiunile şi indicaţiile erau următoarele: îmbogăţeşte sângele, activează circulaţia sangvină şi relaxează intestinele, indicată în anemie cu ameţeli şi palpitaţii, probleme menstruale, amenoree, dismenoree, constipaţie, leziuni traumatice, abcese, arsuri şi răni. În ediţia din 1977 mai apar indicaţii pentru reglarea menstruaţiei, calmarea durerilor abdominale şi în artralgii reumatice.
Primul raport al utilizării plantei în medicina Europeană a apărut într-o publicaţie a Dr. Arthur Mueller în 1899, care cita un produs Merck denumit Eumenol şi care conţinea un extract din Angelica sinensis. Există mai multe date asupra acestui produs, el apărând şi în Rapoartele Anuale Merck între 1899 şi 1912, precum şi în Extra Farmacopeea Ediţia a XVI-a, vol I (Martindale and Westcott, 1915). Se preciza că „exercită o influenţă favorabilă asupra problemelor menstruale chiar şi după trei luni”. Există date istorice indicând utilizarea largă a plantei pe continentul European în Germania, Cehia, Polonia, ultimul produs doar pe bază de angelică fiind autorizat în anii 1939-1946 în Suedia. Ulterior a mai apărut doar în combinaţii.
Rădăcina de Angelica sinensis conţine cumarine, ulei volatil, fitosteroli, acid ferulic, sucroză, caroten, vitamina B12, polizaharide cu activitate biologică.
Alte beneficii ale utilizării sale mai sunt: tonic sangvin, în probleme cardiovasculare precum circulaţia slabă la nivelul abdomenului şi al membrelor inferioare, anemie, aterioscleroză; este considerată benefică şi în alte afecţiuni precum hepatita cronică, ciroza, digestia slabă, constipaţia, vitalitate scăzută, migrene, dureri de cap, artrite.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
60 cpr
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare