- La reducere!
- -5%
Hepatofit 1 63 cps Fares
Hepatofit 1 D58 63 cps Fares
Contribuie la eliminarea acumulărilor de grăsimi de la nivel hepatic, fiind un foarte bun hepatoprotector
Susţine buna funcționare a ficatului la persoanele care consumă alcool sau medicamente în cantităti crescute și timp îndelungat.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 40 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 40 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,80 lei.
Hepatofit 1 D58 63 cps Fares
Contribuie la eliminarea acumulărilor de grăsimi de la nivel hepatic, fiind un foarte bun hepatoprotector
Susţine buna funcționare a ficatului la persoanele care consumă alcool sau medicamente în cantităti crescute și timp îndelungat.
Beneficii:
-contribuie la eliminarea acumulărilor de grăsimi de la nivel hepatic
-protejează ficatul şi susţine funcţia acestuia de eliminare a substanţelor toxice din corp
-contribuie la reducerea valorilor transaminazelor şi ale trigliceridelor
-contribuie la funcţionarea normală a vezicii biliare prin stimularea producerii şi eliminării bilei în intestin.
-susţine buna funcționare a ficatului la persoanele care consumă alcool sau medicamente în cantităti crescute și timp îndelungat.
Compozitie:
-extract uscat de fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) standardizat în min. 85% silimarină 144 mg
-extract uscat de Schisandra chinensis standardizat în min. 1% schisandrină 144 mg
-extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 72 mg
-extract uscat de rostopască (Chelidonii herba) standardizat în min. 2% chelidonină 72 mg
-extract uscat de rădăcină de păpădie (Taraxaci radix) standardizat în min. 5% polifenoli 24 mg
-extract uscat de sulfină (Meliloti herba) standardizat în min. 5% polifenoli 24 mg.
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului.
Durata curei: 3 luni.
Recomandăm cure alternative de câte 3 luni cu capsule HEPATOFIT 1-D58, urmate de capsule HEPATOFIT 2-D58A. Puteţi începe cura cu oricare dintre aceste 2 produse, respectând alternanţa între ele de 3 luni.
Rolul componentelor:
Fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, coleretic-colagogă (stimulează producerea şi eliminarea bilei în intestin), antioxidantă, susţin irigarea sangvină normală la nivel hepatic. Efectul hepatoprotector este dat de silimarina care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitoare.
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.
Schisandra este cunoscută din medicina tradiţională chineză ca tonic hepatic şi purificator sangvin. Schisandra reduce nivelul plasmatic al transaminazelor, creşte sinteza proteinelor şi glicogenului hepatic, îndepărtează radicalii liberi, potenţează acţiunea vitaminelor C şi E (efect antioxidant).
Anghinarea susţine celulele hepatice, întăreşte funcţia antitoxică a ficatului, stimulează secreția biliară, creşte apetitul, ajută la metabolizarea grăsimilor şi la eliminarea sărurilor şi pigmenţilor biliari, contribuind la normalizarea culorii pielii, urinei, fecalelor.
Rostopasca, prin complexul alcaloidic din compoziţia sa are efect hepatoprotector, coleretic, contribuie la optimizarea valorilor bilirubinei şi colesterolului.
Păpădia, prin compoziţia sa, acţionează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, colagog, depurativ, antioxidant, având şi un important efect diuretic.
Sulfina stimulează înnoirea ţesuturilor, contribuind astfel la regenerarea ţesutului hepatic. Are de asemenea acţiune hepatoprotectoare.
Atentionari:
Nu se recomandă în obstrucţii ale căilor biliare, copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Evitaţi alimentele cu conservanţi, coloranţi, îndulcitorii artificiali (zaharina, ciclamatul, acesulfamul). Nu consumaţi prăjeli, afumături, alimente vechi sau conservate, carne grasă, mezeluri, măruntaie, peşte gras, icre, untură de orice tip, brânzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prăjituri, produse de patiserie, ciocolată, îngheţată), zahăr alb, condimente iuţi, sosuri picante, unele legume (castraveţi, gulii), murături, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide).
Evitaţi abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentaţia în exces.
Consumaţi alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului şi sunt bogate în antioxidanţi: cereale integrale, mămăligă, griş, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, cimbru, chimen, ţelină, ceaiuri din plante medicinale cu acţiune hepatoprotectoare (ceai Hepatocol, Hepatic). În cantităţi mai reduse puteţi consuma lactate slabe, 1-2 ouă pe săptămână (fierte), peşte, carne slabă. Este bine să aveţi mai multe mese (5-6) pe zi, reduse cantitativ, iar alimentele să fie mestecate îndelungat.