Turmeric (Curcuma) 720 mg 60 capsule Vitaking
Curcuma poate fi folosita în tratarea diverselor probleme digestive cum ar fi indigestie, balonare, dispepsie.
Această plantă poate fi benefică de asemenea persoanelor care suferă de boli inflamatorii cum ar fi colita ulceroasă.
Datorită capacității de a reduce inflamația, curcuma poate fi benefică și persoanelor care suferă de osteoartrită.
Beneficii:
-este un puternic antiinflamator 100% natural ajutand la reducerea inflamatiilor
- este un puternic antioxidant protejand organismul impotriva stresului oxidativ
- sustine sanatatea articulatiilor, contribuie la stimularea proceselor de refacere a ţesutului conjunctiv şi a lichidului sinovial.
- protejeaza AND-ul.
- actiune anticancerigena si antitumorala.
- actiune benefica in bolile degenerative (Scleroza, Dementa, Dementa Senila, Scleroza Multipla)
- actiune neuroprotectoare ,prin chelatarea cuprului si fierului in exces care pot provoca tulburari cerebrale (de ex.: deficit de memorie)
- ajuta la eliminarea manifestarilor neplacute din timpul ciclului menstrual
- contribuie la reducerea efectelor imbatranirii si imbunatatirea longevitatii
- contribuie la detoxifierea organismului
- sustine functionarea normala a sistemului hepatic
- sustine functionarea normala a sistemului respirator
- sustine functionarea normala a sistemului cardiovascular
- sustine functionarea normala a sistemului imunitar
- sustine functionarea normala a tractului gastrointestinal
Compozitie:
-pudra de turmeric (curcuma longa)- 720mg
-gelatina,
-stearat de magneziu.
Administrare
2 capsule in timpul mesei.
Atentionari:
Suferinzii de diabet sau litiază biliară, cei care se află sub prescripție medicală, femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să consume turmeric fără aprobarea medicului.
Rolul componentelor:
Curcuma longa L. - Plantă perenă originară din Asia, cu rizom ovat-cilindric, voluminos, de culoare portocalie intensă la interior.
Turmericul, alături de alte specii ale genului Curcuma, creşte spontan în pădurile Asiei de Sud în India, Indonezia, Indochina şi unele insule din Pacific. În toate aceste zone planta este tradiţional utilizată atât în domeniul culinar cât şi în cel medical, din timpuri străvechi. A fost folosită în ceremoniile religioase, semnificând viaţa, puritatea şi prosperitatea.
În sistemul de medicină indiană tradiţională ayurveda, turmericul este cunoscut pentru îmbunătăţirea digestiei, a florei intestinale, pentru eliminarea viermilor intestinali şi reducerea balonării, pentru detoxifierea ficatului şi susţinerea funcţionării acestuia şi a vezicii biliare, normalizarea menstruaţiei, pentru reducerea inflamaţiilor şi a disconfortului cauzat de artrite, ca şi purificator al sângelui, în tuse şi astm, şi de asemenea în aplicaţii locale pentru arsuri, luxaţii, tăieturi, contuzii, muşcături de insecte, ca antibacterian şi antifungic acolo unde este cazul.
Locuitorii băştinaşi din insulele Hawaii, demult, îl utilizau în cazul infecţiilor sinusale, infecţiilor în ureche, şi ulcerelor gastrointestinale.
Turmericul este extensiv utilizat în medicina tradiţională chineză, este oficial în Farmacopeea Republicii Populare Chineze şi de asemenea şi în Codexul Fito-Medical Japonez, având mai multe indicaţii terapeutice printre care balonare abdominală, dureri renale, amenoree.
Grecii antici cunoşteau turmericul, dar utilizarea sa era sporadică, şi în special pentru prepararea de coloranţi galben-portocalii. În 1870 chimiştii au descoperit faptul că pulberea galben-portocalie din rădăcinile de turmeric virează în maron-roşietic atunci când este expusă în mediul alcalin, această descoperire ducând la dezvoltarea hârtiei de turmeric utilizată pentru testul de alcalinitate.
Cărţile europene medicale vechi aduc puţine menţiuni privind turmericul. Marco Polo face referire la turmeric ca fiind un şofran indian folosit pentru colorarea hainelor. Medicii eclectici îl foloseau în preparatele medicinale mai mult pentru a le conferi culoare acestora. Există menţiuni care susţin că era considerat tratament pentru icter, dar pe lângă aceste utilizări a fost aproape ignorat în Europa, până târziu, în secolul XX. Cercetările serioase asupra rizomului de turmeric au început în 1920 în Germania, sescviterpenele din acesta au fost prima dată izolate în 1926, cărora le-a şi fost atribuită activitatea terapeutică, iar mai târziu, în 1936, au fost comparate materialul vegetal, cu extractul total, ca şi cu constituenţii izolaţi. Rezultatele experimentelor efectuate au arătat că turmericul, prin compuşii săi, stimulează fluxul biliar, în parte prin stimularea contracţiilor vezicii biliare, în parte prin creşterea secreţiei de bilă. Independent, cercetările din Asia au validat aceleaşi proprietăţi ale turmericului, dar interesul s-a extins aici şi în aria efectului hepatoprotector, aducând descoperiri importante în această privinţă.
Până acum, în privinţa turmericului s-au demonstrat în special activitatea antihepatotoxică, efectul de a preveni fluctuaţii mari ale colesterolului după mese, potenţialul antiinflamator realizat printr-un mecanism adrenal.
Rizomii de turmeric conţin carbohidraţi, curcuminoide, polipeptide, proteine, ulei esenţial şi ulei gras, cărora li se atribuie în prezent proprietăţi digestive, coleretic-colagoge, antiinflamatoare cu potenţial benefic în cazul artritelor, hepatoprotectoare, antibiotice, antiaterosclerotice, antidiabetice, antistres, de vindecare a rănilor.