- La reducere!
- -10%
GLUTEN ENZYMES 30CPS - Secom
GLUTEN ENZYMES 30CPS - Secom
Contribuie la digestia glutenului si a cazeinei. Sustine digestia si asimilarea nutrientilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 129 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 129 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,58 lei.
GLUTEN ENZYMES 30CPS - Secom
Contribuie la digestia glutenului si a cazeinei. Sustine digestia si asimilarea nutrientilor.
Beneficii:
-Imbunatatirea digestiei proteinelor gliadina si glutenina din gluten si a cazeinei din lapte si din produsele din lapte
-Imbunatatirea digestiei proteinelor si a peptidelor rezultate din actiunea enzimelor proteolitice gastrice si pancreatice
-Imbunatatirea digestiei si absorbtiei carbohidratilor simpli (glucoza, fructoza, lactoza, zaharoza) si furnizarea energiei necesara organismului
-Imbunatatirea digestiei si absorbtiei carbohidratilor complecsi /greu digerabili si furnizarea energiei organismului pe termen lung fara cresterea nivelului glicemiei
-Ajuta la digestia amidonului rezistent din cereale, cartofi, a celulozei, hemicelulozei, ligninei din fibrele nedigerabile din alimente vegetale, cum ar fi fasolea, cerealele si legumele fibroase, a pectinei din peretele celular al fructelor si legumelor
-Imbunatatirea digestiei si absorbtiei lipidelor
-Imbunatatirea echilibrului florei intestinale prin cresterea actiunii prebioticelor
-Ajuta la digestia fibrelor in intestinul gros si producerea acizilor grasi cu lanturi scurte (acetat, butirat si propionat) care scad pH-ul colic si asigura sursa principala de energie pentru celulele mucoasei intestinale
-Imbunatatirea asimilarii nutrientilor (fosfor, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru sau iod)
reducerea actiunii antinutrientilor din alimente (ex.: lectine, inhibitori ai enzimelor, acid fitic din plante)
-Imbunatatirea imunitatii
-Ajuta la distrugerea peretilor celulelor organismelor daunatoare si a biofilmului produs de acestea
-Ajuta la descompunerea toxinelor si a resturilor celulare din organism
-Ajuta la mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului
-Reducerea manifestarilor deficitelor enzimatice (ex.: balonare, gaze, dureri abdominale, greata, halena digestiva, flatulenta, tulburari ale tranzitului intestinal, leziuni ale mucoaselor gastro- intestinale, dezechilibre imunitare, modificari ale greutatii, probleme de concentrare, tulburari ale somnului, oboseala cronica, dureri de cap cronice, dureri osteo-articulare, tulburari hormonale, deficiente de nutrienti)
Compozitie/2 capsule:
Amestec patentat Gluten Digestion 350 mg
(soia):
amestec de proteaze [75000 HUT], aspergilopepsina [500 SAPU], proteaza DPPV (dipeptidil peptidaza-5)[125 DPPIV]
Amestec patentat digestiv: 100 mg
lipaza [800 FIP], celulaza [350 CU], lactaza [150 ALU], invertaza [100 Sumner], xilanaza [90 XU], alfa-galactozidaza [80 GALU], beta-glucanaza [50 BGU], maltaza [30 DP], glucoamilaza [10 AGU], pectinaza [10 AJDU], fitaza [10 U], hemicelulaza [4 HCU]
lactaza [4500 ALU] 45 mg
pepsina [1:10000] 35 mg
Administrare:
Cate 2 capsule/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Lipaza asigura digestia grasimilor animale si vegetale pana la nivelul de acizi grasi si monoacilglicerol si imbunatateste puterea de digestie a celorlalte enzime.
Glucoamilaza continua actiunea amilazei, rupand lanturile de dextrine pana la molecule simple de glucoza.
α-Galactozidaza are un rol deosebit de important in digestia carbohidratilor complecsi, a glicolipidelor si glicoproteinelor, diminuand balonarea.
Lactaza digera lactoza din lapte si produse lactate la galactoza si glucoza, zaharuri simple ce sunt usor absorbite de organism.
Celulaza ajuta la digerarea celulozei fibra insolubila ce se gaseste in fructe, legume, cereale.
Invertaza actioneaza asupra zaharozei pe care o scindeaza in glucoza si fructoza.
Pepsina este o enzima prezenta in sucul gastric. Are rolul de a descompune proteinele din alimente precum carnea, ouale sau lactatele.
Pepsina a fost descoperita in 1836, de catre Theodor Schwann, in aceeasi perioada in care au fost descoperite si alte enzime cu rol digestiv si metabolic. Prima data, aceasta a fost caracterizata drept „o substanta acida ce poate transforma alimentele cu un continut ridicat in azot in alimente solubile in apa”.
In organism, pepsina este secretata sub forma inactiva numita pepsinogen. Celulele principale din mucoasa gastrica sunt cele care sintetizeaza pepsinogenul. Sub actiunea sistemului nervos vegetativ, celulele de la nivelul stomacului secreta pepsinogen, care in prezenta acidului clorhidric se transforma in forma sa activa, pepsina.
Activitatea pepsinei este influentata de pH-ul mediului gastric. Activitatea acesteia se desfasoara in intervalul de pH 1,5-2,5. La nivel intestinal, activitatea pepsinei este inhibata de pH-ul bazic.
Pepsina contribuie la degradarea proteinelor la nivel gastric. Aceasta actioneaza partial prin scindarea (ruperea) proteinelor in unitati mai mici, numite peptide. Peptidele sunt absorbite ca atare in sange sau sufera scindari ulterioare sub actiunea enzimelor pancreatice.
Cantitati mici de pepsina trec in circulatia sangvina si au rol in degradarea fragmentelor proteice mai mari, absorbite la nivel intestinal.
Pepsina din suplimentele alimentare este de origine porcina. Aceasta se regaseste in tablete, capsule sau siropuri. Uzual, cantitatea de pepsina se exprima in miligrame.
Pentru a-i creste eficacitatea, pepsina se asociaza cu betaina clorhidrica (betaina HCl). Betaina HCl are rolul de a mentine pH-ul acid, optim pentru desfasurarea activitatii pepsinei.
Persoanele care sufera de reflux gastroesofagian cronic ar trebui să evite concentrațiile mari de pepsina. In cazul acestei afectiuni, pepsina și acidul clorhidric ajung la nivelul laringelui, determinând leziuni ale mucoasei laringiene, si produc simptome precum raguseala, tuse cronica, laringospasm.