GINGER ROOT 60CPS - Secom
Ajuta la reducerea starii de greata si a vomei.
Beneficii:
-Reducerea starii de greata si a vomei de cauze diferite (rau de miscare, inaltime, indigestie, chimioterapie)
-Actiunea antagonista pe receptorii digestivi ai serotoninei
-Reducerea hipersecretiei acide, meteorismului si a colicilor digestive (efect carminativ)
-Actiunea antagonista pe receptorii digesivi ai histaminei
-Stimularea secretiei de mucus, troficitatea, regenerarea mucoasei gastrice si fluxul sangvin in mucoasa: imbunatatirea digestiei proteinelor
-Reducerea actiunii agentilor nocivi de la nivel intestinal
-Reducerea efectelor enterotoxinelor produse de acestia (diaree, varsaturi, dureri abdominale)
-Reducerea durerilor intestinale, uterine, osteoarticulare
-Reducerea sintezei leucotrienelor LTB4, a prostaglandinelor PGE2 si a tromboxanilor TAX2 prin reducerea sintezei 5-LOX si COX-2
-Reducerea actiunii substantei P (neuropeptid implicat in transmiterea influxurilor dureroase)
-Imbunatatirea coordonarii miscarilor
-Protectia neuronilor dopaminergici
-Mentinerea tensiunii arteriale normale si la asigurarea functionarii normale a respiratiei
-Relaxarea musculaturii netede la nivelul vaselor sangvine si a bronhiilor
-Reducerea semnelor de raceala
-Stimularea transpiratiei si eliminarea toxinelor in stari febrile
-Mentinerea fertilitatii masculine normale
-Cresterea nivelului testosteronului, calitatea si cantitatea lichidului spermatic
-Cresterea absorbtiei si a efectului benefic al altor substante naturale
-Imbunatatirea circulatiei sangvine
Compozitie/capsula:
Ghimbir 250 mg
(Zingiber officinale)(extract standardizat din radacina, garantat 12.5mg [5%] gingerol)
Ghimbir 100 mg
(Zingiber officinale)(radacina)
Administrare:
Cate 1 capsula/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Ghimbirul este o specie originară din Asia tropicală; perenă, cu rizom cărnos, ramificat ca o mână cu degete, cu tulpini aeriene ierboase ce se reînnoiesc anual, unele fiind înalte cu frunze, altele scurte, reproducătoare, purtând florile.Denumirea provine de la grecescul zingiber, cuvânt de origine sanscrită.Plantă medicinală cunoscută din vechime, ghimbirul a fost utilizat ca remediu în medicina tradiţională chineză şi indiană de mai bine de 2500 de ani. În medicina Ayurvedică a fost folosit ca remediu natural carminativ, anti-colitic, pentru stimularea digestiei, pentru hemoroizi, boli cronice ale pielii, obezitate şi sângerări anormale după naştere. În Medicina Tradiţională Chineză a fost şi este recomandat în balonare, tuse, vomă, diaree şi reumatism.În Europa ghimbirul a fost menţionat în secolul I de către medicul grec Dioscorides, pentru proprietăţile sale digestive, pentru stimularea intestinală şi ca util pentru stomac. Din jurul anilor 1100 a fost utilizat în toate ţările europene. În lucrările medicale europene vechi, scrise de Harpestreng cca.1200, Lonicerus 1564, Matthiolus 1626, Bentley şi Trimen 1880, ghimbirul este descris ca util pentru stimularea apetitului şi a digestiei, pentru intestin şi pentru infecţii bucale şi gingivale. Monografiile ghimbirului au fost şi încă sunt parte din majoritatea farmacopeelor europene şi non-europene [Imbesi 1964; Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005; Farmacopeea Ayurvedică Indiană; Farmacopeea Indiană 2007] şi bineînţeles din Farmacopeea Europeană 7. Farmacopeea Chineză recomandă ghimbirul în senzaţii de rece, vomă şi diaree însoţite de extremităţi reci şi puls slab; pentru dispnee şi tuse cu expectoraţie abundentă.Rădăcina de ghimbir conţine ulei esenţial cu peste 100 de compuşi identificaţi, în principal compuşi terpenoidici. Principiile responsabile de gustul picant, sau constituenţii non-volatili, ai ghimbirului, sunt considerate responsabile pentru proprietăţile aromatice ale acestuia, şi pentru activitatea farmacologică. Printre acestea: gingerolii, shagaolii, gingerdione, paradol, vallinoide, galanali A şi B, şi zingerona. Alţi compuşi ai ghimbirului constau în carbohidraţi, grăsimi, minerale, oleorezine, vitamine, ceruri, enzime proteolitice. Rizomul de ghimbir conţine venilil-cetone pungente, incluzând (6)-gingerol şi (6)-paradol, pentru acestea raportându-se activitate puternic antiinflamatoare precum şi proprietăţi antitumorale.Pe lângă aceste proprietăţi bine cunoscute, datorită cărora găsim ghimbirul individual sau în combinaţii în produsele naturiste de la noi, acesta mai posedă proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive (siropuri de tuse), antioxidante, cardiotonice, imunomodulatoare şi chiar hipocolesterolemiante. Ghimbirul, fiind un agent termogenic, poate fi considerat ca agent funcţional pentru restaurarea unei balanţe energetice pozitive, şi ca urmare poate fi util în terapia naturistă a obezităţii.