Glicemonorm 200ml Dacia Plant
Glicemonorm soluţie glicerohidroalcoolică 200ml Dacia Plant
Glicemonorm este un produs natural recomandat pentru menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
Glicemonorm soluţie glicerohidroalcoolică 200ml Dacia Plant
Glicemonorm este un produs natural recomandat pentru menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge.
Recomandări:
-menţine concentraţia glucozei din sânge în limite normale;
-susţine secreţia de insulină la nivelul pancreasului.
Ingrediente:
-Afin (Vaccinium myrtillus) - suc din fructe (30%);
-afin (Vaccinium myrtillus) - frunze (5%);
-castravete-amar (Momordica charantia) - extract din fructe (5%);
-gudmar (Gymnema sylvestre) - extract din frunze (5%);
-mlădițe de dud (Morus alba) (2%);
-muguri de nuc (Juglans regia) (2%);
-apă purificată (32%);
-alcool etilic (12%);
-glicerină (7%).
Contraindicaţii:
Intoleranţă la oricare dintre componentele produsului.
Precauţii:
La persoanele cu diabet zaharat insulinodependent se recomandă controlul riguros al glicemiei, prin înregistrarea zilnică a valorilor glicemiei şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori obţinute.
La persoanele cu sensibilitate gastrică se recomandă administrarea produsului după masă.
Mod de administrare - uz intern:
Adulţi: câte o lingură de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.
Atenționări:
-A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor.
-A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
-Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
Condiţii de păstrare:
A se păstra bine închis, ferit de lumină, umiditate şi căldură.
Mod de prezentare:
Flacon de plastic de 200 ml.
Diabetul zaharat
Diabetul zaharat este una din cele mai frecvente afecţiuni endocrine, unii dintre factorii declanşatori care determină apariţia acesteia fiind: predispoziţia ereditară, alimentaţia excesivă (în special excesul de dulciuri), şocurile emoţionale şi stresul.
Boala se caracterizează prin creşterea glicemiei (nivelul de glucoză din sânge) peste limitele normale și dezechilibrarea metabolismului.
Hormonul numit insulină permite celulelor corpului să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Cand secreția de insulină este insuficientă sau când insulina nu-și îndeplinește rolul în organism, apare diabetul.
Cele mai frecvente tipuri de diabet zaharat sunt:
-diabet zaharat de tip 1 sau insulinodependent
-diabet zaharat de tip 2 sau noninsulino-dependent.
Controlul glicemiei reprezintă unul din cei mai importanţi factori de evaluare ai afecţiunii, pentru menţinerea stării de sănătate fiind necesară aducerea glicemiei la valorile normale.
În general, complicaţiile diabetului zaharat afectează diferite organe (ochii, rinichii, sistemul nervos, vasele sanguine), ceea ce conduce la apariţia retinopatiei diabetice, insuficienţei renale, polineuropatiei diabetice sau arteritei diabetice.
Afinul a fost utilizat in tratarea afectiunilor oculare: cataracta, retinopatie diabetica, retinita pigmentara, glaucom, degenerescenţă maculară; pentru îmbunătăţirea vederii nocturne şi datorită acţiunii vasoprotectoare.
De asemenea, fitoterapeuţii recomandau afinele şi pentru tratarea diareei, infecţiilor urinare şi diabetului zaharat.
Fructele de afin erau utilizate pentru tratarea şi prevenirea scorbutului. Unii chirurgi din Europa întrebuinţau afinele pentru vindecarea rănilor.
Potrivit unor surse secundare, taninul din compoziţia afinului este substanţa activă responsabilă de eficienţa terapeutică în tratamentul diareei, ulcerelor orale și durerilor de gât, fapt care a permis utilizarea plantei din cele mai vechi timpuri.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.