• La reducere!
  • -10%
Ceai Castravete Amar 50g StefMar, Terapia Diabetului
Ceai Castravete Amar 50g StefMar, Terapia Diabetului

Ceai Castravete Amar 50g StefMar

Ceai Castravete Amar 50g StefMar
Reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si mai eficiente tratamente naturiste impotriva diabetului, dar si a altor afectiuni. Infloreste in climat umed si cald astfel incat se gaseste de obicei in America de Sud si in tarile din Asia.
3199
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
8,71 lei 9,68 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,16 lei.


 
Ceai Castravete Amar 50g StefMar
Reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si mai eficiente tratamente naturiste impotriva diabetului, dar si a altor afectiuni. Infloreste in climat umed si cald astfel incat se gaseste de obicei in America de Sud si in tarile din Asia.
Beneficii:
-Actiune hipoglicemianta, hipocolesterolemianta, reminalizanta, vitaminizanta, antibiotica, antitumorala, antivirala, stimulanta pentru sistemul imunitar, antiparazitara.
-Utilizat in mod traditional si in tratarea starilor de iritare si de inflamare a organismului, castravetele amar are certe proprietati calmante si antiinflamatorii si merita introdus in dietele de detoxifiere a organismului.
-Reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si mai eficiente tratamente naturiste impotriva diabetului, dar si a altor afectiuni.
-Infloreste in climat umed si cald astfel incat se gaseste de obicei in America de Sud si in tarile din Asia.
-In ciuda gustului sau amar, aproape insuportabil, karela contine multe substante nutritive de exceptie.
-Aceasta comoara  naturala, are in structura sa 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine.
-Spre deosebire de insulina  extrasa din microorganisme modificate genetic, cea vegetala are marele avantaj de a fi lipsita de reactii adverse si contraindicatii.
-Principii active: Vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, potasiul, sodiul si fierul. Este o sursa excelenta de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc si fosfor. De asemenea, contine betacaroten, fier si potasiu.
Compozitie:
Fructe de castravete-amar (Momordica charantia)
Administrare:
Intern: se adauga 3-4 rondele de castravete amar (aproximativ o lingurita) peste apa in clocot, se face un decoct scurt (se lasa sa dea in clocot de 5-6 ori), se lasa la infuzat acoperit aproximativ 10-15. Se strecoara si se bea neindulcit sau se paote amesteca cu ceai de Stevie (care mai indulceste gustul amar). Se beau 3 cani pe zi. O cura trebuie sa tina 6 saptamani.
Atentionari:
Nu se administreaza persoanelor cu glicemia scazuta, femeilor gravide sau care alapteaza, copiilor.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici.

Rolul componentelor:

Castravetele amar vegetează în zone tropicale, incluzând zona Amazoniană, estul Africii, Asia şi Caraibele, fiind cultivat în America de Sud atât în scopuri alimentare cât şi în scopuri medicinale.
Este o plantă erbacee din familia Cucurbitacee (familia bostanului), căţărătoare, cu cârcei, ajungând până la 5 m lungime. Prezintă frunze simple, alterne, septate cu 3 până la 7 lobi. Fiecare plantă poartă separat flori mascule sau femele galbene. Fructele, castraveţii, prezintă o formă oblongă şi un exterior verucos distinct. În Emisfera Nordică, înflorirea are loc în iunie-iulie iar fructificarea din septembrie până în noiembrie.
Denumirea latinească Momordica înseamnă „a muşca”, făcând referire la marginile zimţate ale frunzelor, care apar ca şi când ar fi fost muşcate. Toate părţile plantei au gust amar.
Populaţiile locale amazoniene şi triburile indigene sud-americane cultivă castravetele amar în grădinile proprii folosindu-l în mâncăruri pentru aromatizare.
Ca plantă medicinală, castravetele amar are o istorie îndelungată de utilizare în cadrul acestor populaţii, astfel, ceaiul din frunze este folosit pentru diabet, pentru eliminarea gazelor intestinale, pentru a provoca menstruaţia, şi ca antiviral în pojar, hepatite, şi afecţiuni febrile. Topic este utilizat în răni, iritaţii, şi infecţii, iar intern şi extern pentru viermi şi alţi paraziţi.
În fitoterapia braziliană este utilizat în tumori, răni, reumatism, malarie, inflamaţii, infecţii vaginale, probleme menstruale, diabet, colici, febră, hemoroizi, viermi. Mai este folosit de asemenea ca afrodisiac şi ca abortiv.
În Mexic, întreaga plantă este folosită în diabet, în dizenterie, iar rădăcina este un reputat afrodisiac; medicina naturistă peruviană utilizează frunza sau părţile aeriene în tratamentul pojarului, malariei, inflamaţiilor iar în Nicaragua frunza este în mod obişnuit folosită în durerile de stomac, diabet, febră, răceli, tuse, dureri de cap, malarie, probleme menstruale, hipertensiune, infecţii, şi ca ajutor pentru naşteri.
Castravetele amar conţine o varietate de compuşi biologic activi incluzând triterpene, proteine şi steroizi. O proteină găsită în castravetele amar – momordina – a demonstrat clinic activitate anticanceroasă pe limfoamele Hodgkin la animale; şi alte proteine izolate din plantă au demonstrat activitate antitumorală şi antivirală.
În numeroase studii, cel puţin trei grupuri diferite de compuşi găsiţi în toate părţile plantei, care includ un amestec de saponine steroidice (charantine), peptide similare insulinei şi alkaloizi, au demonstrat clinic proprietăţi hipoglicemiante sau alte acţiuni cu beneficii potenţiale în cazul diabetului.
Mai mult de 100 de studii in vivo au demonstrat efectele de reducere a glicemiei ale acestui fruct. Acesta a arătat de asemenea abilitatea de a îmbunătăţi aportul celular de glucoză, de a stimula eliberarea insulinei, şi de a potenţa efectul acesteia. În alte studii in vivo, fructul sau seminţele de castravete amar au redus colesterolul total. Într-un studiu, nivelele ridicate de colesterol şi trigliceride la şobolanii diabetici au fost reduse până la normal după 10 săptămâni de tratament.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 grame
Forma de prezentare
Cutie

Recoltarea plantelor medicinale se face din zona montana unde nu este nici un fel de poluare, in perioada optima cand continutul de substanta activa este maxim, dupa care se aduc la depozit unde urmeaza a fi uscate natural sau artificial, in functie de particularitatile fiecareia. De exemplu radacinoasele si fructele se usuca obligatoriu in cuptoare speciale, unde se asigura o ventilatie de aer rece sau cald in functie de cerintele de uscare a fiecarei plante.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare