GINSENG SIBERIAN 60CPR - Cosmopharm
GINSENG SIBERIAN 60CPR - Cosmopharm
Creste longevitatea, vitalitatea, performantele intelectuale. Inlatura infertilitatea, mareste libidoul. Hipoglicemiant.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 64 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 64 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,28 lei.
GINSENG SIBERIAN 60CPR - Cosmopharm
Creste longevitatea, vitalitatea, performantele intelectuale. Inlatura infertilitatea, mareste libidoul. Hipoglicemiant.
Beneficii:
-Ginseng Siberian 1000 mg sustine organismul atunci cand este supus unor situatii solicitante: traume, infectii, conditii extreme, factori chimici sau biologici;
-Este absolut necesar persoanelor aflate sub stres fizic sau psihic;
-Ajuta la recuperarea dupa perioade de efort fizic sau intelectual sustinut;
-Folosit de atleti ca sursa rapida si eficienta de tonus muscular, pentru cresterea concentrarii si vitezei de reactie;
-Indicat persoanelor ce lucreaza in medii cu temperaturi extrem de scazute sau ridicate;
-Extractul de Ginseng Siberian ajuta la mentinerea echilibrului psihoafectiv;
-Este tonifiant si energizant;
-Ajuta la cresterea eficientei si capacitatii de munca;
-Creste nivelul energetic atat pe termen scurt cu efect imediat, dar si pe termen lung;
-Ginsengul Siberian imbunatateste oxigenarea celulelor, cu precadere la nivelul creierului;
-Ajuta la cresterea gradului de concentrare si la claritate in gandire;
-Extractul de Ginseng Siberian protejeaza organismul impotriva afectiunilor ce au la baza starea de stres;
-Favorizarea proceselor metabolice si reactiilor de detoxifiere;
-Actiune hepatoprotectoare;
-Extractul de Ginseng Siberian sprijina organismul in lupta impotriva inflamatiilor cronice, ce stau la baza dezvoltarii a numeroase boli deosebit de grave;
-Substanta sa bioactiva combate inflamatia la nivel molecular;
-Actioneaza ca biostimulator in sinteza de anticorpi, limfocite T si macrofage;
-Stimuleaza fagocitoza;
-Mareste rezistenta organismului in fata infectiilor virale sau bacteriene;
-Extractul de Ginseng Siberian este eficient in diminuarea disconfortului dat de afectiuni ale cailor respiratorii;
-Ginseng Siberian 1000 mg este in atentia specialistilor datorita efectelor sale de inhibare a dezvoltarii celulelor canceroase datorita continutului ridicat de saponine;
-Datorita efectului antioxidant are rol preventiv in dezvoltarea celulelor canceroase;
-Are rol de protectie si interventie activa: amelioreaza prejudiciile aduse de stresul oxidativ ADN-ului prin incetinirea diviziunii celulare anormale;
-Ajuta la refacerea organismului dupa expunerea la chimioterapie;
-Administrarea de Ginseng Siberian inhiba proliferea tumorilor induse de agentii chimici carcinogeni;
-Protejeaza organismul impotriva radiatiilor daunatoare din atmosfera si din timpul radioterapiei;
-Incetineste procesul de imbatranire si prelungeste durata si calitatea vietii;
-Suplimentele alimentare cu Ginseng Siberian intarzie procesele neuro-degenerative;
-Ajuta la reglarea valorilor tensiunii arteriale:
la doze mici determina cresteri usoare
la doze mari, scade aceste valori;
-Stimuleaza mecanismul lipidic si scade colesterolul;
-Administrarea de Ginseng Siberian 1000 mg are efecte de crestere a libidoului;
-Ajuta la tratarea pe cale naturala a impotentei si a infertilitatii;
-Creste calitatea si cantitatea lichidului spermatic;
-Combate infertilitatea la femei si accelereaza dezvoltarea ovariana a ovulului;
-Imbunatateste circulatia sangelui si nivelul oxigenului, ambele cu rol important in functia reproductiva.
Compozitie/tableta:
Ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus) 100 mg
(extract superconcentrat 10:1 din radacina, echivalent a 1000 mg radacina)
Administrare:
Adulti: 1-3 tablete/zi
Atentionari:
Nerecomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor alergice la oricae dintre ingrediente.
Evitati administrarea in cazul in care suferiti de:
insomnie
boli de coagulare a sangelui
boli mentale (schizofrenie, manie)
Diabet si Hipertensiune arteriala
Apnee obstructiva in timpul somnului
Rolul componentelor:
Ginsengul este o plantã originarã din China şi este cultivatã pe scarã largã în Asia, nu doar în ţara de origine, ci şi în Coreea, Japonia şi Rusia.
Rãdãcinile de ginseng se bucurã, de mai bine de 2000 de ani, de o reputaţie ieşitã din comun, fiind considerate un panaceu. Faptul acesta s-a reflectat pânã şi în denumirea latinã a plantei („panax” înseamnã medicament universal).
Pornind probabil de la forma rãdãcinilor de ginseng, care sugereazã forma corpului uman cu mâinile şi picioarele de o parte şi de alta a trunchiului, s-a rãspândit credinţa popularã cã aceste rãdãcini ar fi bune la tratarea bolilor oricãrui organ al corpului omenesc.
Faima ginseng-ului s-a extins în ultimele decenii aproape peste tot în lumea occidentalã. Pe lângã specia asiaticã sunt cunoscute o serie întreagã de specii înrudite, dintre care cele mai familiare sunt ginseng-ul american (Panax quinquefolius) şi ginseng-ul japonez (Panax japonicus). Ginseng-ul siberian (Eleutherococcus senticosus) nu aparţine genului Panax şi nu conţine substanţele active specifice acestuia.
Ginsengul siberian aparține familiei Araliaceae, fiind o rudă îndepărtată a ginsengului asiatic, Panax ginseng. Arbust deciduu, înalt de până la 3 m, nativ în regiunea taigalei Estului îndepărtat (partea de sud-est a Rusiei, nordul Chinei). De la ginsengul siberian folosim rizomii şi rădăcinile, care se recoltează primăvara devreme sau toamna la afârşitul perioadei de vegetaţie.
Plantele din genul Ginseng sunt printre cele mai vchi şi mai preţuite plante folosite în fitoterapie. Utilizarea lor în medicina chineză merge în urmă cu până la 4000 de ani. În poporul chinez există de foarte multă vreme credinţa că ginsengul (aici fiind vorba de cel asiatic, Panax ginseng) creşte longevitatea, îmbunătăţeşte sănătatea, memoria şi pofta de mâncare.
Ginsengul siberian are o poveste diferită, istoria recentă începând în 1855 când doi oameni de ştiință ruşi au călătorit din St. Petersburg înspre regiunea Ussuri din Rusia, de-a lungul râului Amur. În această regiune unul din ei a boservat o vastă zonă vegetată de acest arbust cu frunze asemănătoare castanului şi cu lăstari semănând cu ginsengul asiatic şi, nefiind capabili să identifice planta, cei doi oameni de ştiinţă au luat un exeplar cu ei înapoi la St. Petersburg pentru a o clasifica. Astfel, planta a primit denumirea Eleuthero, însemnând arbust-fără-fructe, şi denumirea specifică de senticosus, care tradusă din latină înseamnă spinos. Abia la mijlocul secolului XX a fost redescoperit, când oamenii de ştiinţă ruşi au început investigațiile ştiinţifice asupra substanţelor plantei care ”produc o rezistenţă nespecifică a organismului”. Aceste substanţe au fost denumite adaptogeni.
În occident, cercetările asupra substanţelor adaptogene au început cu Panax, acesta fiind cel mai cunoscut şi utilizat până atunci. Dar, din cauza costurilor ridicate pe care le impunea procurarea plantei, cercetătorii au căutat alternative printre speciile genului, iar cel mai promițător s-a dovedit a fi ginsengul siberian, iar începând din anii 1950 s-au realizat numeroase studii asupra efectelor acestei plante, fiind evaluată şi utilizarea sa tradiţională.
În medicina tradiţională chineză este denumit “Ci-wu-jia”. Duke (1985) a raportat faptul că planta a fost folosită în oraşul Harbin din Nord-Estul Chinei ca remediu popular pentru bronşită, afecţiuni cardiace, şi reumatism, utilizarea regulată a plantei fiind pentru a revigora organismul, a îmbunătăţi starea generală de sănătate, a îmbunătăţi memoria, pofta de mâncare, pentru creşterea longevităţii, în fond servind ca medicament preventiv şi tonic general. În Taiwan era folosit în medicina populară la pacienţi cu hepatite şi cancer.
Referinţele bibliografice, mergând până în 1960, relevă faptul că ginsengul siberian a fost utilizat medicinal şi în restul lumii timp de decade – are utilizare medicinală în Franţa fiind cuprins în Farmacopeea Franceză 10, în Germania, în Rusia, în Regatul Unit fiind cuprins de asemenea în British Herbal Pharmacopoeia, în china în Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005. De la publicarea primului articol în 1960, au mai apărut peste 1000 de articole despre Eleutherococcus. Preparate din ginsengul siberian au fost utilizate în scop medicinal în Germania dinainte de 1978, când a fost notificat de către autoritatea germană primul produs medicinal. Acum este pe larg comercializat în farmacii, sau în magazinele naturiste ca şi supliment alimentar, în Statele Unite şi Europa.
S-au realizat numeroase studii farmacologice şi clinice, precum şi recenzii publicate în jurnalele medicale şi farma, începând încă din 1957. În 1962 în fosta URSS a fost aprobat de către Comitetul Farmacologic un extract din plantă pentru utilizare clinică sub indicaţia de „stimulent”. În 1966 a fost recomandat în programul sovietic spaţial, iar în 1968 a fost publicată prima carte pe subiectul „Eleutherococcus”. După aceasta, rezultatele obţinute în studiile realizate în Rusia, au fost verificate de către cercetătorii din lumea întreagă.
În Rusia a fost utilizat de asemenea în spitale în secţiile de oncologie pentru a creşte toleranţa pacienţilor la efectele adverse ale chimio- şi radioterapiei.
În prezent utilizarea ginsengului siberian este pe larg recunoscută: ca şi tonic în cazul stărilor de oboseală de epuizare fizică, şi senzaţiilor de slăbiciune şi pierdere a concentrării; ca şi profilactic şi tonic revigorant pentru îmbunătăţirea stării psihice şi mentale în astenia funcţională, ca întăritor, în stări de convalescenţă; ca adaptogen, pentru a creşte rezistenţa organismului în cazul expunerii la factori stresanţi precum temperaturile ridicate sau scăzute, epuizare fizică, visusuri, bacterii, produse chimice, condiţii de muncă extreme, poluare chimică sau fonică.
Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.