Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
- La reducere!
- -10%
Ginosept Trofic 10 Ovule Fares
Ginosept Trofic 10 Ovule Fares
Ginosept Trofic ovule se adresează femeilor care se confruntă cu atrofia (uscăciunea vaginala) în perioada de menopauză, premenopauză sau în perioada de alăptare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
Ginosept Trofic 10 Ovule Fares
Ginosept Trofic ovule se adresează femeilor care se confruntă cu atrofia (uscăciunea vaginala) în perioada de menopauză, premenopauză sau în perioada de alăptare.
Este o formulă realizată pe bază de extracte de plante, uleiuri esențiale și grase, pentru reducerea disconfortului și accelerarea refacerii mucoasei vaginale uscate sau iritate.
Umezeşte şi lubrifiază mucoasa vaginală permiţând transportul nutrienţilor către celule, favorizând calmarea şi întreţinerea mucoasei.
Prin plantele din compoziţie, se formează un strat protector pe mucoasa vaginală, care hidratează şi sprijină rezistenţa şi elasticitatea peretelui vaginal.
Calitatea superioară a plantelor medicinale din compoziție, garantează eficiența și siguranța produsului.
Prin conţinutul de fitoestrogeni constituie o alternativă naturală pentru ameliorarea atrofiei vaginale.
Ginosept Trofic nu creează senzație de disconfort vaginal, senzație de arsură sau căldură imediat după aplicare.
Utilizarea produsului în primii ani după intrarea la menopauza, previne apariția simptomatologiei legate de atrofia vaginală.
Beneficii:
- Eficiența dovedită ca unic tratament în 98,67% dintre cazuri
- Recomandat femeilor care se confruntă cu atrofia (uscaciunea) vaginală
- Favorizează calmarea şi întreţinerea unei mucoase vaginale sănătoase
- Restabilește la nivel vaginal un mediu acid <4.5
- Nu creează senzație de disconfort vaginal, senzație de arsură sau căldura imediat după aplicare
Eficiența dovedită ca unic tratament:
- senzația de arsură vulvară a dispărut la 100% dintre paciente după un interval de 8-9 săptămâni (media)
- dispareunia s-a remis după 9 săptămâni (media) de administrare a tratamentului, la 95,45% paciente
- pruritul s-a remis la 100% dintre paciente după 8 săptămâni (media)
- senzația de uscăciune vaginală a dispărut la 97,92% dintre paciente, după un interval de 9 săptămâni (media)
- disuria s-a remis la 100% dintre paciente după 8.5 săptămâni (media)
Dispozitiv medical de clasa 1
Ingrediente active naturale ce asigură o biodisponibilitate optimă.
Condiții de păstrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Ingrediente:
Gliceride solide, ceară de albine, extract uscat de trifoi roşu (Trifolium pratense) standardizat în min. 8% izoflavone, pudră din gel de Aloe vera, extract fluid de flori de gălbenele (Calendulae flos), extract fluid de flori de muşeţel (Matricariae flos), extract fluid de salvie (Salviae herba), tinctură de conuri de hamei (Lupuli strobuli), tinctură de schinduf (Trigonellae foenugraeci semen), ulei gras de luminiţa nopţii (Oenotherae biennis oleum), ulei gras de germeni de grâu (Tritici germinis oleum), glicerină, ulei esenţial de fenicul (Foeniculi aetheroleum), ulei esenţial de tea tree (Melaleucae aetheroleum).
Mod de administrare:
Doza recomandată este de 1 ovul/zi, timp de 10 zile consecutiv.
Administrarea se poate continua cu 1 ovul /zi, de 3 ori pe săptămână, timp de 3 luni.
Se scoate ovulul din blister şi se introduce profund în interiorul vaginului, stând relaxată în poziţia culcat. Se recomandă administrarea ovulului seara, înainte de culcare, după efectuarea toaletei locale.
Se va evita contactul sexual pe perioada utilizării produsului.
ATENŢIONĂRI:
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A nu se folosi în sarcină din cauza faptului că pe perioada administrării e posibil să stimuleze contracţiile uterine.
A nu se folosi pe perioada menstruaţiei, în caz de afecțiuni ale sânului estrogen-dependente, sângerare vaginală anormală care nu a fost evaluată de medic; creştere anormală a mucoasei uterului (hiperplazie endometrială) şi în caz de hipersensibilitate la unul dintre componenţi.
REACŢII ADVERSE:
Produsul este bine tolerat.
În cazuri izolate poate să apară o senzaţie uşoară de disconfort local după administrare.
GINOSEPT TROFIC, ovule vaginale, cod G103, este un dispozitiv medical de clasă I,conform Directivei Consiliului European pentru dispozitive medicale 93/42/EEC.
A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, la temperaturi sub 25°C.Dacă este necesar, păstraţi la frigider ovulele înainte de utilizare.
Rolul componentelor:
Trifoi - rosu - Specie ierboasă perenă, din familia Leguminosae, cu 2-5 tulpini înalte de 20-50 cm; rădăcina pivotantă, ramificată, cu nodozităţi, multicapitată; tulpini simple sau ramificate, foliate; frunze trifoliate, cele bazale lung peţiolate, formând adesea rozete, cele superioare mai scurt peţiolate; foliolele sunt aproape sesile, ovate, obovate sau eliptice, cu margine întreagă, pe spate şi pe margini uşor păroase, pe faţă, la mijloc, cu o pată mai deschisă; la baza frunzei stipele alungite, concrescute cu peţiolul, cu vîrf ascuţit; flori grupate în capitule globuloase, cu diametru de 2-3 cm, sesile, cu corolă papilonată, de la roz pînă la purpuriu-deschis; la baza capitulelor se află un involucru din două frunzuliţe trifoliate; fructe păstăi mici, comprimate, cu 3-4 seminţe.
Lonucerus, în 1564, descria trifoiul roşu ca agent emolient util chiar şi în cazul nodulilor extrem de duri, al cărui efect îl considera asemănător cu al schindufului. El mai recomanda trifoiul roşu în tulburări ale vezicii urinare, diaree, şi extern în leucoree şi arsuri solare. Aceleaşi recomandări ni le oferă şi Matthiolus, în 1626, iar pe lângă acestea îl pomeneşte ca util în menstruaţie.
M. Scudder, în cartea sa Specific Medication and Specific Medicines, din 1870, pomeneşte influenţa specifică a trifoiului roşu în unele cazuri de tuse spastică, şi în tusea care însoţeşte pojarul, şi de asemenea susţine că mai poate fi prescris în laringite, bronşite şi ftizie.
Alte publicaţii medicale din secolul XIX, începutul secolului XX susţineau efectele antispasmodic şi alterativ ale trifoiului roşu, efectul de calmare a iritabilităţii tractului respirator, cu reducerea uscăciunii şi tusei spasmodice, şi de asemenea proprietăţile sale benefice în bronşite şi laringite. Medicul F. Ellingwood, publica în 1908, opiniile Dr. W. M. Lambert care dorea să atragă atenţia asupra influenţei specifice pe care a descoperit-o la trifoiul roşu şi pe care o considera în general necunoscută; acesta menţiona astfel că trifoiul roşu are o influenţă particulară în îmbunătăţirea nutriţiei creierului, atunci când acesta este afectat de surmenaj, în special în acele cazuri în care apare pierdere de memorie, idei confuze sau alte probleme apărute din cauze funcţionale. Medicul susţinea că a prescris remediul în aceste cazuri obţinând rezultate excelente şi considera că acesta probabil îmbunătăţeşte circulaţia, nu doar la nivelul sistemului nervos ci în întreg sistemul capilar, inclusiv la nivelul extremităţilor.
Tot în acele vremuri, trifoiul roşu era prescris contra cancerului, îmbunătăţind treptat funcţiile organismului.
În sistemele de medicină populară din Rusia şi China, medicii locali prescriau trifoiul roşu în tratamentul afecţiunilor respiratorii precum astmul şi bronşita, iar nativii americani în prescriau în tusea convulsivă şi cancer.
De-a lungul timpului a mai fost folosit în medicina populară din întreaga lume în afecţiuni ale pielii în combinaţie cu alte plante, în cancerul de sân, sub formă de cataplasmă din decoct aplicată local, în cancerul ovarian şi al sistemului limfatic, în bolile degenerative cronice, gută, tuse spastice. Flavonoidele din flori şi frunze manifestă efect estrogenic fiind astfel benefice în tratamentul problemelor ce apar odată cu menopauza. Inflorescenţele sunt alterative, antiscrofulozice, antispasmodice, diuretice, expectorante, sedative şi tonice.
Alcaloidul toxic saframina se întâlneşte adesea în trifoiul bolnav; acesta a fost studiat privitor la activitatea sa antidiabetică şi anti-SIDA. Recent, trifoiul roşu a primit o atenţie mărită fiind introdus în suplimentele alimentare destinate ameliorării simptomelor menupauzei, îmbunătăţirii sănătăţii cardiovasculare şi a oaselor.
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie