Gel masaj Artromio Calmin 100g - HERBAGEN
Gel masaj Artromio Calmin 100g - HERBAGEN
Combinatie de substante de origine vegetala (extract de Lemn – dulce, uleiuri esentiale de Ienupar si de Lavanda, mentol) si camfor, care contribuie la calmarea si revitalizarea imediata a zonelor tensionate ale corpului: dureri musculare, in membre inferioare, superioare, spate, umeri, tample, scalp, ceafa; picioare obosite , entorse si luxatii, simtome asociate cu artroza.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 51 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 51 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,02 lei.
Gel masaj Artromio Calmin 100g - HERBAGEN
Gel de masaj artromio calmin 100 grame - Combinatie de substante de origine vegetala (extract de Lemn – dulce, uleiuri esentiale de Ienupar si de Lavanda, mentol) si camfor, care contribuie la calmarea si revitalizarea imediata a zonelor tensionate ale corpului: dureri musculare, in membre inferioare, superioare, spate, umeri, tample, scalp, ceafa; picioare obosite , entorse si luxatii, simtome asociate cu artroza.
Compozitie:
Substante active: mentol (5%) si Extract de Lemn – dulce (10%).
Alte ingrediente: ulei esential de Ienupar, alcool etilic farmaceutic, ulei esential de Lavanda, ulei de ricin hidrogenat, camfor, fenoxietanol, etilhexilglicerina, AMP (2amino – 2metil – 1propanol).
Recomandari:
Contribuie la calmarea si revitalizarea imediata a zonelor tensionate ale corpului: dureri musculare, in membre inferioare, superioare, spate, umeri, tample, scalp, ceafa; picioare obosite , entorse si luxatii, simtome asociate cu artroza.
Se poate folosi si dupa efort, cu scopul reducerii durerii produse de suprasolicitarea musculara.
Contraindicatii :
A nu se utiliza gelul de masaj ARTROMIO – CALMIN:
- daca sunteti hipersensibil la mentol, camfor sau la oricare dintre excipientii produsului;
- pe rani deschise ;
- pe zone cutanate sensibile ;
- la copii cu varsta sub 12 ani, femei gravide sau care alapteaza.
Administrare:
Gelul ARTROMIO – CALMIN se maseaza prin miscari circulare pe zona afectata, pana la absorbtia completa. Procedura se repeta, la nevoie, de 3 – 4 ori pe zi.
Daca se utilizeaza conform instructiunilor, nu este posibil sa apara efecte nedorite. Daca este inghitit accidental, contactati imediat medicul sau cea mai apropiata unitate medicala.
Precautii: nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Se foloseste doar pentru uz extern. Nu se foloseste sub pansament ocluziv. Daca apar iritatii cutanate, se intrerupe administrarea. Se evita contactul cu ochii, alte mucoase si portiuni de piele iritate sau cu rani.
Rolul componentelor:
Primele utilizări ale ienupărului în scopuri medicinale au fost consemnate în urmă cu trei milenii, în zona muntoasă a Indiei, spre Tibet, unde era folosit contra bolilor pulmonare, dar și în ritualurile de purificare ori de alungare a spiritelor rele.
Ienupărul sau jneapănul, cum este cunoscut la noi, este un arbust conifer, răşinos, rezistent la ger şi secetă, fără pretenţii faţă de sol. Fructele sunt galbene şi conţin ulei volatil , zahăr invertit (cca. 30%), alte glucide, acizi organici (gliceric, acetic, malic, formic), răşini, săruri minerale, vitamina C, tanin, flavonoide, potasiu, calciu, un principiu amar. Uleiul de ienupăr, folosit din vremuri străvechi, este recunoscut şi astăzi pentru proprietăţile sale antiseptice, antireumatice, depurative, antispasmodice, astringente, diuretice şi tonice.
Studiile arată că fructele de ienupăr inhibă sinteza PG (prostaglandine), fapt care indică utilizarea acestuia pentru dureri artritice. Ienupărul este utilizat frecvent în tratamentul reumatismului, artritei, gutei şi a altor stări artritice asociate cu acumularea acidului uric. În aceste cazuri el contribuie la excreţia acidului uric pe cale renală. În mod evident extractele de ienupăr inhibă factorul activator trombocitar, care împiedică coagularea sângelui. De asemenea extractele din fructele de ienupăr au acţiune antioxidantă.
Cercetările pe animale indică pentru fructele de ienupăr, reducerea glucozei din sânge în diabetul provocat experimental, acest fapt nu s-a testat pe om. Ienupărul şi uleiul volatil se bucură de o îndelungată şi însemnată reputaţie de diuretic în medicina populară, fiind folosit în tratamentul unor tulburări renale şi vezicale.
În aplicări externe, uleiul esenţial diluat se infiltrează în piele, ajutând la calmarea durerilor musculare şi nevralgie. O inhalaţie de vapori, cu ulei volatil de ienupăr, poate fi utilizată în tratamentul bronşitelor şi infecţiilor pulmonare.