FORTIFIANT GLANDULAR- EXTRACT DIN NUCI VERZI 250 ml Favisan
FORTIFIANT GLANDULAR- EXTRACT DIN NUCI VERZI 250 ml Favisan
Extract din nuci verzi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 64 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 64 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,28 lei.
FORTIFIANT GLANDULAR- EXTRACT DIN NUCI VERZI 250 ml Favisan
Extract din nuci verzi.
Susține sănătatea sistemului endocrin, acționând asupra glandei tiroide; ajută la eliminarea substanțelor toxice de metabolism. Întărește capacitatea de autoapărare a organismului, susține funcția digestivă, contribuind la normalizarea tranzitului intestinal și la metabolismul normal al glucozei. Susține funcționarea normală a sistemului cardiovascular, ajutând la menținerea valorilor normale ale presiunii arteriale.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar, diluat în puțină apă sau ceai.
Se administrează decalat la circa 1-2 ore interval de medicamentele pe bază de fier (cu care formează complexe neabsorbabile).
Doza zilnică recomandată: 2 x 40 picături
Contraindicat copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează.
Ingrediente: nuci verzi (Juglans regia) (30%), glicerină, alcool etilic, apă
100% din totalul ingredientelor sunt de origine naturală.
Nu conține conservanți și arome sintetice.
Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).