FAVISPLIN 70 capsule Favisan
FAVISPLIN 70 capsule Favisan
Pentru sănătatea splinei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
FAVISPLIN 70 capsule Favisan
Pentru sănătatea splinei.
Susține sănătatea splinei, protejează împotriva creșterii în volum a splinei; este suport pentru sănătatea sistemului imun.
Formulă utilizată tradițional ca adjuvant în: splenomegalie, infecții bacteriene și virale, afecțiuni hematologice
Mod de utilizare: ca supliment alimentar
Doza zilnică recomandată: 3 x 1 cps./zi, în timpul mesei
Ingredinte/cps.: 1 cps. (0,2 g) conține: 40mg obligeană (Calami rhizoma), 40mg pelin (Absinthii herba), 40mg schinduf (Foenum-graeci semen), 30mg armurariu (Cardui Mariae fructus), 20mg măceș (Cynosbati fructus), 20mg coada șoricelului (Millefolii herba), 10mg cuișoare (Eugeniae flos)
Rolul componentelor:
Obligeana este o plantă ierboasă, cu frunze asemănătoare celor de papură.
Denumirile populare ale plantei medicinale Obligeana sunt: Trestie mirositoare, Calm, Speribană.
Gustul plantei proaspete este amar-înţepător şi devine fad când este uscată.
O găsim în locuri umede – pe marginea bălţilor, apelor curgătoare, lacurilor –Rădăcina – partea de plantă cu proprietăţi medicinale – se recoltează în perioadele martie-aprilie şi septembrie –octombrie.
Rădăcina are un miros aromatic, plăcut şi gust amar aromatic.
Are o compoziţie complexă, cu multe substanţe active: ulei volatil, eugenol, alcooli triterpenici, un principiu amar, tanin, dextrină, colină, vitamină C, amidon.
Aceste substanţe active îi conferă calităţi importante de reglare a digestiei, influenţând secreţiile gastrice şi pancreatice, secreţia de bilă;
Este antispastică, carminativă, stimulează apetitul (pofta de mâncare).
Stimulează metabolismul, fiind indicată în convalescenţe sau afecţiuni cu scădere în greutate, situaţie în care asocierea cu coada-şoricelului este benefică.
Băile calde cu obligeana sunt recomandate în cazul degerăturilor.
De 1 mai se sărbătorește Ziua Pelinului, dedicată pelinului, plantă folosită frecvent în medicina naturistă. De ziua lui, pelinul se poartă la pălărie, în sân şi în buzunare, împodobeşte ferestrele şi icoanele, se pune în aşternutul patului, între case şi pe podeaua caselor. Oamenii credeau că îşi înnoiesc sângele şi că vor fi sănătoşi de-a lungul anului dacă în această zi vor bea vin amestecat cu pelin şi dacă mestecă în dinţi frunze de pelin. Pelinul recoltat în ziua de 1 mai este tămăduitor de boli şi se păstrează ca plantă de leac de-a lungul întregului an. Ca plantă medicinală, pelinul era recoltat de descântătoare, în funcţie de boala vindecată şi în anumite momente ale zilei, precum şi la anumite sărbători calendaristice (Măcinici, Armindeni, Strodu Rusaliilor, Rusalii, Marina), după un ritual consacrat, adesea dezbrăcându-se şi despletindu-se.
Pelinul este o plantă perenă, ierboasă. Poate atinge o înălțime de 1 – 1,2 m. Frunzele bazale sunt tripenat sectate, cu o lungime de până la 20 cm, iar cele tulpinale, cu lungimi nu mai mari de 10 cm, se simplifică treptat spre vârf. Florile sunt galbene pal și foarte mirositoare iar fructul este o achenă. Înflorește în perioada iulie-septembrie.
Produsul vegetal (Artemisia herba) conține principii amare și ulei volatil. Substanțele amare sunt reprezentate de lactone sescviterpenice, cea mai importantă, din punct de vedere al acțiunii este absintina. Uleiul volatil este constituit în principal din tuionă, linalool, cineol, α-bisabolol. Pelinul mai conține derivați flavonici, acizi polifenolcatboxilici, acizi organici, vitamina C, vitamina B6, acid folic, substanțe minerale (Ca, K, Na, P, Fe, Mn, Mg, Zn, Cu). Datorită diversității compușilor activi, pelinul are acțiune tonic amară, stomahică pentru stimularea apetitului, carminativă, colagogă, spasmolitică, vermifugă și se utilizează cu succes pentru dispesii, anorexie, edeme ranel, boli manifestate prin reținerea apei în țesuturi, ptoză generalizată. Extern se folosesște pentru rănile purulente.
Pelinul este utilizat sub diverse forme cum ar fi infuzia, vinul medicinal, extractul uleios, tinctura. Consumat abuziv, pelinul creează stări de agitație, convulsii, halucinații iar abuzul de băuturi cu pelin determină tulburări psihice, pierderea memoriei. Este contraindicatîn sarcină și alaăptare, la copii.