- La reducere!
- -12%
FAINA IN MACINAT 250GR Carmita
FAINA IN MACINAT 250GR Carmita
Prin macinarea lenta, valoarea nutritionala a fainii obtinute este superioara fata de faina macinata industrial.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
FAINA IN MACINAT 250GR Carmita
Omega 3, fibre dietetice, mucilagii, lipide, protide, glucoza, saruri de potasiu, magneziu, fosfor, cupru, mangan, acid folic, fitoestrogeni, hormoni vegetali (previn cancerul de san si de colon), nu contin gluten. Un procent ridicat de lignina (fitoestrogen) cu actiune antioxidanta, fiind capabila sa neutralizeze o mare parte din radicalii liberi din organism. Lignina este convertita de flora intestinala in enterolacton si enterodiol (substante similare hormonilor estrogeni, ce reduc riscul aparitiei cancerului, in special in cazul femeilor). Datorita mucilagiilor din compozitie, se recomanda in tratarea catarului stomacal si intestinal, impotriva constipatiei.
Ingrediente:
Faina de in, obtinuta prin macinarea lenta pe o moara traditionala cu pietre a semintelor de in. Prin macinarea lenta, valoarea nutritionala a fainii obtinute este superioara fata de faina macinata industrial.
Actiune:
- laxativ-purgativa;
- emolienta;
- antiinflamatoare.
Extern:
Se intrebuinteaza singura sau asociata cu faina de mustar in cataplasme ca emolient. Se amesteca cu apa calduta pana se formeaza o pasta, se pune intr-un saculet de carpa si se aplica pe locul dureros 15 minute.
Mod de utilizare:
Se recomanda 3 linguri/zi, se foloseste in cure sau preparate culinare delicate, precum salate, sosuri, iaurt sau amestecata cu miere.
Ideal pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitica.
Prezentare:
250 g
Rolul componentelor:
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Producator uleiuri vegetale.