- La reducere!
- -12%
CATINA DESHIDRATATA 100GR Carmita
CATINA DESHIDRATATA 100GR Carmita
Catina deshidratata este bogata in acizi grasi nesaturati (linoleic si linolenic) cu rol trofic. Se regasesc in structura lui vitaminele B1, B2, PP, F, provitamina D, la fel si mineralele, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
CATINA DESHIDRATATA 100GR Carmita
Catina deshidratata este bogata in acizi grasi nesaturati (linoleic si linolenic) cu rol trofic. Se regasesc in structura lui vitaminele B1, B2, PP, F, provitamina D, la fel si mineralele, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
Catina este un arbust care poate creste pana la 5-6 metri inaltime. Ramurile prezinta numerosi tepi lungi, foarte ascutiti, iar frunzele sunt inguste, de culoare verde-argintiu. Florile, brun-galbui, sunt mici si apar in lunile martie - aprilie. Principala parte folosita in fitoterapie sunt fructele.
Preparatele pe baza de catina sunt recomandate in caz de:
- afectiuni hepatice
- raceli, viroze respiratorii
- pojar
- afectiuni gastroduodenale
- urticarii
- eczeme
- surmenaj
- ulcer gastric
- ateroscleroza.
Prezentare: 100 gr.
Rolul componentelor:
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Producator uleiuri vegetale.