Extract din Mladite de Lemn Cainesc 50ml PlantExtrakt
Extract din Mladite de Lemn Cainesc 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Lemn câinesc (Ligustrum vulgare), prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Extract din Mladite de Lemn Cainesc 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Lemn câinesc (Ligustrum vulgare), prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Beneficii:
-Nivele de acţiune: mucoasa orofaringiană, intestinală şi vaginală, sistem limfatic şi glandular.
-Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Lemn câinesc (Ligustrum vulgare), prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
-Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
-Valoare energetică: 1,78 kcal/g.
-Plantă recoltată ecologic.
-Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
-Cavitate bucală şi gât: ajută la ameliorarea simptomelor din inflamaţii ale mucoasei bucale şi faringiene.
-Ajută la ameliorarea simptomelor din sfera faringiană în tabagism.
Administrare:
Adulţi şi copii peste 7 ani: în general, câte 2 ml, în puţină apă, de 4-5 ori pe zi, înainte de mese.
În caz de asociere cu alte gemopreparate, în general, 3 ml, în puţină apă, o dată pe zi, înainte de masă.
La copii între 2 şi 7 ani: în general, câte 15-20 de picături, în puţină apă, de 3-5 ori pe zi, înainte de mese.
Se poate administra şi copiilor între 1 şi 2 ani, câte 10 picături, în puţină apă, de 3-5 ori pe zi, înainte de mese.
1 ml=aprox. 25 de picături
Durata administrării poate varia între 1-3 luni de zile. Se poate repeta administrarea după 1 sau 2 luni de pauză.
Nu se cunosc reacţii adverse sau contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Lemnul cainesc (Ligustrum vulgare) este un arbust cunoscut ca planta ornamentala dar si terapeutica, folosit in medicina populara contra ulceratiilor pielii, cicatrizarea oparelilor, vindecarea arsurilor. In scop terapeutic se folosesc mladite de crengi tinere, florile.
Compozitie: un principiu amar activ heterozidic numit ligustrina, iar in fructe se gaseste un colorant numit figurina, care se coloreaza in rosu in mediu acid si verde in mediu alcalin
Actiune: cicatrizanta, regeneranta, antidiareica, principiile active din planta intaresc gingiile si previn caderea dintilor.
Arbust cu frunze intregi, ovate pana la lanceolate. Flori albe, fructul este o baca neagra si lucioasa.
Cunoscut ca planta medicinala inca din perioada Renasterii. Fiind un bun cicatrizant, in trecut, lemnul cainesc era folosit contra ulceratiilor gatului si cavitatii bucale, pentru calmarea nervilor, tratarea articulatiilor si a racelilor. Medicina moderna a descoperit ca frunzele si scoarta lui intaresc gingiile, prevenind caderea dintilor. Sucul din frunze, apa distilata din flori si, mai ales, uleiul in care au fost macerate florile se poate folosi pentru cicatrizarea ulceratiilor, oparelilor, arsurilor, precum si pentru spalaturi vaginale, in caz de leucoree sau iritatii vaginale. Infuzia si sucul stors din frunze sunt indicate in diaree si metroragii.
Uleiul din lemn-cainesc se utilizeaza de secole pentru frectii contra durerilor articulare si pentru reducerea celulitei. Se mai recomanda in arterioscleroza, stomatite si afectiuni ale cavitatii bucale, angine, celulita, leucoree, faringita cronica si polipoza marilor fumatori, bronsite cronice, imbatranire precoce, oboseala a membrelor inferioare (deoarece fortifica gleznele si genunchii), ameliorarea vederii, ca nutritiv hepatic si renal.
Lemnul-cainesc poate fi asociat cu rozmarin, in arterioscleroza; cu muguri de nuc si vita-de-vie, in angine; cu castan salbatic si mesteacan alb, in celulita; cu arin negru, iarba neagra si nuc in leucoree; cu ienupar impotriva artritei.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.