DULCEATA DE AFINE (fara zahar) 300g SWEETERIA
DULCEATA DE AFINE (fara zahar) 300g SWEETERIA
Incepe ziua, indiferent de anotimp, cu gustul savuros al afinelor coapte si aromate, culese de gospodari autohtoni din culturi proprii, cultivate fara pesticide sau ingrasaminte chimice, adunate intr-un borcan cu dulceata fara zahar adaugat.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 28 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 28 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,56 lei.
DULCEATA DE AFINE (fara zahar) 300g SWEETERIA
Am inchis gustul verii in borcanul Sweeteria cu dulceata fara zahar, cu indulcitor natural din Stevia cu zero calorii , fara conservanti, coloranti sau arome artificiale. Dulceturile Sweeteria sunt FIERTE RESPONSABIL, in vas de inox alimentar, non-alergic (fara nichel/mangan).
O poti savura simpla sau in combinatie cu untul de arahide Sweeteria, cu nuci sau seminte, intinsa pe paine, biscuiti sau in clatite, dar si ca topping pentru inghetate, prajituri sau smoothie-uri. Produs vegan/de post.
Cantitate: 300gr
Valoare energetica (100gr)
36,69 kcal / 153,65 kJ
Ingrediente
Afine, lamaie, pectina din citrice, indulcitor natural cu zero calorii (Stevia si Erytrithol).
Acest produs nu contine: zahar, coloranti, conservanti, OMG
Conditii depozitare: in loc intunecos, uscat, racoros, la maxim 25 grade C. Dupa deschidere, a se pastra la frigider si a se consuma in 7 zile.
Valori nutritionale (100 gr):
Valoare energetica 36,69 kcal / 153,65 kJ
Lipide 0,18gr
Proteine 0,43gr
Glucide total 21,71gr din care polioli 12,06gr
Rolul componentelor:
Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.
Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.
Sweeteria este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali de cea mai buna calitate, pentru toti aceia care pun sanatatea proprie si a familiei in topul prioritatilor.
Ca in orice poveste de succes, am pornit de la un vis si am dorit sa-l transformam in realitate: visul de a ne putea bucura de gustul adevarat al dulciurilor de calitate, dupa formule naturale, fara a face rabat de la calitatea ingredientelor.
Astfel, Sweeteria a devenit laboratorul alchimistului modern, in care vei gasi produsele preferate in forme inedite, lucrate manual, cu migala si atentie pentru detaliu, in serie limitata, ceea ce asigura un flux continuu al procesului si, implicit, o prospetime permanenta a acestora. Dorim sa redeschidem optiunile tuturor catre o lume cu gusturi noi, reinventate si autentice, in care noi si sanatatea noastra si a familiei noastre este prioritara.
Hai sa ne cunoastem! Iti oferim o gama larga de produse, gandite pentru nevoile de peste zi ale intregii familii, de la mic dejunuri bogate in fibre, nutrienti si vitamine, pana la gustari rapide si delicioase, de la tartinabile variate, din ingrediente 100% naturale, pana la dulciuri gata pregatite sa iti umple buzunarul si sa te insoteasca la drum, de la deserturi, prajituri si torturi gata preparate, pana la produse ce pot deveni ingrediente in propriile tale deserturi.
Transforma-ti gusturile, citeste eticheta, opteaza constient!