- La reducere!
- -8%
DIBI-12 - 30 capsule BioVitality
DIBI-12 - 30 capsule BioVitality
Previne progresul diabetului si aparitia complicatiilor specifice. Administrat in mod continuu ajuta la prevenirea aparitiei neuropatiilor diabetice.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 73 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 73 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,46 lei.
DIBI-12 - 30 capsule BioVitality
Aduna in fiecare capsula extracte din 10 plante avand in comun proprietatea de reglare si mentinere a valorii glicemice la valori normale.
Abordarea ayurvedica indica doua categorii de plante: o parte cu proprietati de echilibrare a glicemiei si altele care ajuta la refacerea celulelor beta pancreatice cu rol in producerea insulinei.
Continutul este imbogatit cu Pure Shelajeet, o rasina din Muntii Himalaya, care contine 85 de minerale in forma ionica, aminoacizi, fosfolipide, enzime.
Contribuie la:
- desensibilizarea papilelor gustative la alimentele dulci (taie pofta de dulce);
- sustinerea regenerarii celulelor pancreatice secretoare de insulina (celulele beta din insulele Langerhans);
- echilibrarea metabolismelor glucidic si lipidic;
- reglarea nivelului trigliceridelor si a colesterolului;
- refacerea echilibrului electrolitic in celule favorizand un metabolism celular echilibrat, neutralizarea si eliminarea toxinelor;
- imbunatatirea functiilor digestive si hepatice;
- imbunatatirea sistemul imunitar.
Contraindicatii: alergie la oricare dintre ingrediente.
Compozitie:
Terminalia Belerica 125 mg, Gymnema Sylvestre 71.5 mg, Syzygium Cumini 71.5 mg, Emblica Officinalis 62.5 mg, Wrightia Tomentosa 41.75 mg, Momordica Charantia 35.75 mg, Plumbago Zeylanica 25 mg, Aegle Marmelos 20.75 mg, Azadirachta Indica 15.75 mg, Tinospora Cordifolia 12.5 mg, Curcuma Longa 10 mg, Enicostemma Littorale 6.25 mg, Pure Shilajeet 3.25 mg, Pterocarpus Marsupium 1.50 mg.
Administrare:
Cale orala. Cate 1 pana la 3 capsule pe zi, dupa masa, sau la recomandarea consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Castravetele amar vegetează în zone tropicale, incluzând zona Amazoniană, estul Africii, Asia şi Caraibele, fiind cultivat în America de Sud atât în scopuri alimentare cât şi în scopuri medicinale.
Este o plantă erbacee din familia Cucurbitacee (familia bostanului), căţărătoare, cu cârcei, ajungând până la 5 m lungime. Prezintă frunze simple, alterne, septate cu 3 până la 7 lobi. Fiecare plantă poartă separat flori mascule sau femele galbene. Fructele, castraveţii, prezintă o formă oblongă şi un exterior verucos distinct. În Emisfera Nordică, înflorirea are loc în iunie-iulie iar fructificarea din septembrie până în noiembrie.
Denumirea latinească Momordica înseamnă „a muşca”, făcând referire la marginile zimţate ale frunzelor, care apar ca şi când ar fi fost muşcate. Toate părţile plantei au gust amar.
Populaţiile locale amazoniene şi triburile indigene sud-americane cultivă castravetele amar în grădinile proprii folosindu-l în mâncăruri pentru aromatizare.
Ca plantă medicinală, castravetele amar are o istorie îndelungată de utilizare în cadrul acestor populaţii, astfel, ceaiul din frunze este folosit pentru diabet, pentru eliminarea gazelor intestinale, pentru a provoca menstruaţia, şi ca antiviral în pojar, hepatite, şi afecţiuni febrile. Topic este utilizat în răni, iritaţii, şi infecţii, iar intern şi extern pentru viermi şi alţi paraziţi.
În fitoterapia braziliană este utilizat în tumori, răni, reumatism, malarie, inflamaţii, infecţii vaginale, probleme menstruale, diabet, colici, febră, hemoroizi, viermi. Mai este folosit de asemenea ca afrodisiac şi ca abortiv.
În Mexic, întreaga plantă este folosită în diabet, în dizenterie, iar rădăcina este un reputat afrodisiac; medicina naturistă peruviană utilizează frunza sau părţile aeriene în tratamentul pojarului, malariei, inflamaţiilor iar în Nicaragua frunza este în mod obişnuit folosită în durerile de stomac, diabet, febră, răceli, tuse, dureri de cap, malarie, probleme menstruale, hipertensiune, infecţii, şi ca ajutor pentru naşteri.
Castravetele amar conţine o varietate de compuşi biologic activi incluzând triterpene, proteine şi steroizi. O proteină găsită în castravetele amar – momordina – a demonstrat clinic activitate anticanceroasă pe limfoamele Hodgkin la animale; şi alte proteine izolate din plantă au demonstrat activitate antitumorală şi antivirală.
În numeroase studii, cel puţin trei grupuri diferite de compuşi găsiţi în toate părţile plantei, care includ un amestec de saponine steroidice (charantine), peptide similare insulinei şi alkaloizi, au demonstrat clinic proprietăţi hipoglicemiante sau alte acţiuni cu beneficii potenţiale în cazul diabetului.
Mai mult de 100 de studii in vivo au demonstrat efectele de reducere a glicemiei ale acestui fruct. Acesta a arătat de asemenea abilitatea de a îmbunătăţi aportul celular de glucoză, de a stimula eliberarea insulinei, şi de a potenţa efectul acesteia. În alte studii in vivo, fructul sau seminţele de castravete amar au redus colesterolul total. Într-un studiu, nivelele ridicate de colesterol şi trigliceride la şobolanii diabetici au fost reduse până la normal după 10 săptămâni de tratament.