DETRICAL D3 2000UI 120CPR Zdrovit
DETRICAL D3 2000UI 120CPR Zdrovit
Vitamina D contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, la mentinerea sanatatii sistemului osos si la mentinerea functiei normale a sistemului muscular.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 63 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 63 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,26 lei.
DETRICAL D3 2000UI 120CPR Zdrovit
Vitamina D contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, la mentinerea sanatatii sistemului osos si la mentinerea functiei normale a sistemului muscular.
Beneficii:
-functionarea normala a sistemului imunitar,
-mentinerea sanatatii sistemului osos
-mentinerea functiei normale a sistemului muscular
Compozitie:
-Agenti de incarcare: izomalt, celuloza microcristalina,
- vitamina D3,
-film comprimat: hidroxipropilmetilceluloza, hidropropilceluloza, talc, trigliceride cu lant mediu,
-dioxid de titan,
-agent antiaglomerant: stearat de magneziu.
Administrare: 1 comprimat pe zi.
Rolul componentelor:
Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine.
Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3).
Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3.
Printre rolurile vitaminei D se numara:
-este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special in intretinerea sanatatii oaselor.
-este regulator al sistemuli imunitar
-poate sustine sistemul imunitar in lupta unora dintre boli (cum ar fi raceala, de exemplu)
-reduce riscul dezvotlarii sclerozei multiple
-poate avea un rol cheie in stimularea functiei creierului chiar si la varste inaintate
-ajuta la mentinerea greutatii normale a organismului
-reduce severitatea si frecventa simptomelor astmului si probabilitatea spitalizarii din cauza astmului
-s-a demonstrat ca reduce riscul de aparitie a artitei reumatoide la femei
-una dintre formele vitaminei D ar putea avea un rol important in protectia daunelor in cazul unui nivel scazut de radiatii
-persoanele care au niveluri adecvate de vitamina D au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer, comparativ cu persoanele care au valori mai scazute ale acesteia. Deficienta de vitamina D este intalnita frecvent la bolnavii de cancer, indiferet de statutul lor nutritional.