- La reducere!
- -8%
DASTCO - 30 capsule BioVitality
DASTCO - 30 capsule BioVitality
Înlătură inflamațiile acute ale intestinului, normalizează tranzitul intestinal și împiedică acumularea gazelor în intestine.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 54 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 54 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,08 lei.
DASTCO - 30 capsule BioVitality
Înlătură inflamațiile acute ale intestinului, normalizează tranzitul intestinal și împiedică acumularea gazelor în intestine.
Temperează procesele fermentative intestinale și elimină manifestările consecutive acestora (greață, vomă, etc).
Protejează mucoasa intestinală de autoagresiune și de acțiunea corozivă a unor alimente sau medicamente. Nu afectează apetitul, nu creează constipație.
Indicat în tratarea:
- Diaree, dizenterie.
- Greață asociată cu vomă, flatulentă, dispepsie.
- Gastrită, colite de fermentație/putrefacție.
- Este un remediu natural obținut din plante selecționate pe baza experienței de secole a specialiștilor din India (medicina tradițională Ayurvedică).
- Administrarea de lungă durată este sigură și fără efecte secundare.
Ingrediente:
Aegie Mermelosa, Berberis Aristata, Coriandrum Sativum, Cyperus Scariosus, Holarrhena Antydisenterica, Helicterus Isora, Foeniculum Vulgare, Myristica Fragrans, Punica Granatum, Zingiber Officinale.
Mod de administrare:
Diaree- Copii între 1-5 ani - 1 capsula/zi.
Copii între 5-10 ani - 2 capsule/zi.
Adulți: 2-4 capsule/zi, timp de 3 zile.
Endoparaziți- Copii peste 6 ani - 1 capsula/zi timp de 7 zile asociat cu Nikvorm.
Adulți - 2-4 capsule/zi timp de 7 zile asociat cu Nikvorm.
Rolul componentelor:
Coriandrul este originar din sudul Europei şi Asia, coriandrul este o plantă anuală, ierboasă. Frunzele bazale lung peţionale, cele mijlocii 1-2 penat-sectate, iar cele superioare de trei ori sectate cu lacinii rare, înguste. Flori cu petale albe sau roz-violaceu, grupate în umbele compuse. Fructele diachene mici, sferice.
A fost menţionat în scrierile sanscrite timpurii şi în cărţile mozaice, în Exod, şi apare în faimosul papirus egiptean Ebers. Fructele de coriandru au fost utilizate de evrei şi romani ca medicament, şi ca şi condiment. A fost foarte des menţionat în cartea lui Apicius Coelius (Apicius este o colecţie de reţete culinare romane). Columella (cel mai important scriitor în domeniul agriculturii), în secolul I, apoi Palladius (alt scriitor cu cărţi în domeniul agriculturii) în secolul III, au descris şi îndrumat cultivarea sa.
Medicina populară serveşte coriandru în bolile de stomac de natură inflamatorie, contra diareelor disenteriforme cu tenesme, în durerile articulare, contra viermilor intestinali, pentru sporirea secreţiei lactate etc.
Comisia E recomandă coriandrul în probleme dispeptice, pierderea apetitului.
În fitoterapia franceză este tradiţional utilizat în tratamentul simptomatic al afecţiunilor digestive precum distensia epigastrică, digestie lentă, eructaţie şi flatulenţă; ca tratament adjuvant al componentei dureroase a afecţiunilor digestive funcţionale.
Proprietăţile fructelor de coriandru se datorează în cea mai mare parte uleiului volatil, acesta având ca şi componentă majoră D-linaloolul, urmat de limonen, dar într-o cantitate mult redusă comparativ cu primul, α-pinen, camfor, α-terpineol, p-cimen etc. Datorită combinaţiei de compuşi, uleiul volatil de coriandru dezvoltă la nivel sistemic o acţiune antistres-adaptogenă, imunomodulatoare, armonizantă hormonal şi cardiovascular, dermoregeneratoare, antimicrobiană şi de stimulare generală puternică, la care se adaugă în plan psihic un puternic efect anxiolitic, psihorelaxant şi stimulant al capacităţii de concentrare.
S-au mai efectual studii in vitro care revelează şi o acţiune antioxidantă a fracţiunii polifenolice din fructele de coriandru.