- La reducere!
- -15%
Artrolit Forte, 30cp - Parapharm
Artrolit Forte, 30cp - Parapharm
Este un supliment alimentar conceput pentru mentinerea sanatatii cartilajului osos care optimizeaza functionarea intregului aparat locomotor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
Artrolit Forte, 30cp - Parapharm
Este un supliment alimentar conceput pentru mentinerea sanatatii cartilajului osos care optimizeaza functionarea intregului aparat locomotor.
Compozitie:
Extract uscat din Boswellia serata 300,00 mg
Metil Sulfonil Metan (MSM) 326,00 mg
Glucozamin clorhidrat 300,00 mg
Mangan sub forma de gluconat 4,50 mg
Zinc sub forma de gluconat 22,50 mg
Cupru sub forma de gluconat 3,00 mg
Molibden sub forma de molibdat 0,375 mg
Administrare:
Se recomanda consumul de 3 x 1-2 capsule / zi (#n functie de gravitatea bolii), cu un pahar de lichid (apa minerala), de preferinta pe stomacul gol, intre mesele principale.
Rolul componentelor:
Boswellia serrata este o specie de arbore din familia Burseraceae care vegetează zonele uscate din regiunile montane din India, nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Denumită popular tămâie indiană, este evident înrudită cu mai cunoscutul arbore care produce tămâia, şi, la fel ca acesta, trunchiul Boswelliei produce o substanţă rezinoasă cunoscută printre localnici sub numele de guggul sau shallaki (din sanscrită).
Denumirea generică Boswellia a fost dată după Dr. Boswell din Grădina Botanică din Edinburgh, prieten al directorului Grădinii Botanice din Calcutta, William Roxburgh. Denumirea specifică serrata provine din cuvântul serra (fierăstrău) referindu-se la marginea dinţată a frunzelor.
Boswellia serrata este una din plantele antice cele mai valoroase în medicina Ayurvedică. „Gajabhakshya”, o denumire sanscrită utilizată uneori pentru Boswellia, sugerează faptul că elefanţii se bucură de această plantă ca parte din dieta lor.
Se cunosc trei texte renumite din fundamentele ştiinţei Ayurvedice clasice care îşi are rădăcinile în India: Charaka’s Charaka Samhita (c.B.C. 700), primul text medical fundamental; Susruta’s Susruta Samhita (c.B.C. 600), care se presupune că a reunit întreaga cunoaştere medicală, cu o concentrare aparte pe chirurgie; şi tomul cuprinzând două volume – Astanga Samgraha şi Astanga Hridaya (c.130-200 A.D.), scris de Vagbhata cel Bătrân şi Vagbhata cel Tânăr, care sintetizează lucrările scrierilor anterioare şi sumarizează cele opt părţi ale medicinei Ajurvedice în versuri şi proză. Primele două texte descriu activitatea antireumatică şi antiartritică a rezinei arborelui. Pe lângă utilizarea sa benefică în artrite, această rezină este menţionată, de asemenea, în textele de medicină tradiţională Unani ca un remediu eficient în diaree, dizenterie, viermi intestinali, abcese, febră (antipiretic), afecţiuni ale pielii şi sângelui, afecţiuni cardiovasculare, afte bucale, dureri de gât, bronşite, astm, tuse, scurgeri vaginale, calviţie, icter, hemoroizi, dismenoree, şi pentru stimularea ficatului. Este considerată, de asemenea, diaforetică, astringentă, diuretică şi stimulentă.
Medicina modernă o recomandă ca antiartritică, antiinflamatoare, antihiperlipidemică (pentru controlul lipidelor serice), antiaterosclerotică (reduce riscul formării ateroamelor), analgezică şi hepatoprotectoare.
Rezina extrasă din Boswellia conţine monoterpene, diterpene şi triterpene (α şi β-amirine) acizi triterpenici pentaciclici (acizii boswelici) şi tetraciclici.
Studiile ştiinţifice desfăşurate asupra acestei plante au revelat faptul că rezinele manifestă potenţial efect antifungic, anticoagulant, juvenomimetic şi anticarcinogenic. Investigaţiile au mai arătat, de asemenea, efecte benefice în imunomodulaţie, în astmul bronşic, poliartrite, hepatita C, colite şi afecţiunea Crohn.
Recent s-a descoperit faptul că uleiul din Boswellia pare să distingă celulele canceroase de celulele normale ale vezicii urinare şi suprimă dezvoltarea primelor. Analizele micrometrice şi bioinformatice au propus mai multe căi metabolice care pot fi activate de tămâia indiană pentru a induce moartea celulelor canceroase din vezica urinară, sugerând astfel faptul că aceasta reprezintă un agent intravezical alternativ în tratamentul cancerului de vezică urinară.
MSM este prescurtarea pentru Metil Sulfonil Metan, o formă organică a sulfului. MSM aduce numeroase beneficii sănătății, fiind esențial în buna funcționare a organismului.
Formula chimică pentru MSM este CH3SO2CH3. Aceasta este forma sub care se găsește sulful în natură în toate organismele vii, în care este biologic activ.
Sulful biologic activ are proprietăți preventive și terapeutice. Proprietățile medicinale ale sulfului biologic sunt profunde și se bazează, totodată, pe principii evidente. Datorită acestor caracteristici, descoperirea rolului sulfului biologic în sănătate, precum și a procesului care a făcut posibilă prescrierea acestuia sub forma unor suplimente, sunt în general considerate printre cele mai mari progrese în medicina ortomoleculară din a doua jumătate a acestui secol.
MSM este necesar producerii de colagen. Atât pielea fără fermitate și ridată, cât și cea uscată și crăpată apar din cauza lipsei de colagen. MSM funcționează împreună cu vitamina C pentru a construi țesuturi noi și sănătoase. MSM poate normaliza formarea de colagen și îmbunătăți vizibil sănătatea pielii.
Cercetările au arătat că MSM este foarte eficient în îmbunătățirea flexibilității articulațiilor. În plus, ajută la flexibilitatea pielii și țesutului muscular. Acest lucru duce la o creștere a flexibilității generale datorită redării „suculenței” țesuturilor respective.
Unul dintre cele mai importante trăsături ale MSM este acela că face celulele mai permeabile. Acest lucru înseamnă că permite ca toxinele și resturile metabolice să fie eliminate ușor din celule, în vreme ce nutrienții esențiali și apa pot pătrunde în interior. Dizolvă fosfatul de calciu, așadar deține o abilitate remarcabilă de a descompune calciul dăunător, sursa bolilor degenerative.
Glucozamina si condroitina sunt parte integranta a cartilajului normal.Cartilajul se comporta ca un tampon intre oasele ce formeaza o articulatie.
Glucozamanina, denumita si citosamina, este o substanta naturala ce se gaseste in cochilia scoicilor.
Este disponibila sub diferite forme precum clorura de glucozamina, N-acetil-glucozamina (NAG) si sulfatul de glucozamina care este o sare a glucozaminei. Glucozamina este, de asemenea, disponibila sub forme suntetice. Organismul absoarbe bine glucozamina.
Condroitina se gaseste, de asemenea, sub forma naturala in cartilajul de rechin sau bovine sau sub forma sintetica. Condroitina este, de asemenea, intalnita sub forma de sulfatul de condroitina, acidul condroitin-sulfuric sau consurid.
Sulfatul de condroitina este o combinatie a condroitinei cu saruri minerale. Glucozamina si condroitina sunt disponibile sub forma de tablete, capsule, pudra sau sub forma lichida si se administreaza impreuna sau cu alte suplimente nutritive. Glucozamina poate fi administrata separat ca un supliment nutritiv pentru articulatii.
Sulfatii de glucozamina si condroitina sunt administrati pacientilor cu osteoartrite pentru reducerea durerilor articulare. Condroitina este studiata si pentru folosirea ei ca medicatie anticoagulanta (impiedica formarea cheagurilor de sange).
Studiile arata ca sulfatii de glucozamina si condroitina pot diminua durerea din osteoartrite si imbunatati performantele articulatiei. Unele studii demonstraza ca glucozamina este la fel de eficace ca ibuprofenul in diminuarea durerii articulare din osteoartrite, in special pentru articulatia genunchiului dar cu mai putine efecte adverse.
Cercetarile continua in prezent pentru a demonstra daca condroitina si glucozamina refac si cartilajul dar pana in prezent nu exista date care sa sugereze acest fapt.
Distribuitor al brandurilor Parapharm si Transvital