- La reducere!
- -6%
CRUDIGNO ULEI DE SUSAN BIO 250ML
CRUDIGNO ULEI DE SUSAN (BIO) 250ML EverBio
Ulei susan 250ml - Produs 100% natural, din culturi certificate biologic. Ulei obţinut exclusiv prin procedee mecanice, fără adaos de solvenţi, urmate de filtrare. Un echilibru perfect între acizii graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,82 lei.
CRUDIGNO ULEI DE SUSAN (BIO) 250ML EverBio
Ulei susan 250ml - Produs 100% natural, din culturi certificate biologic. Ulei obţinut exclusiv prin procedee mecanice, fără adaos de solvenţi, urmate de filtrare. Un echilibru perfect între acizii graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi.
Conţinut:
100% ulei natural de susan presat la rece, din seminte de susan, netratate termic, atent selectionate, foarte bogate in vitaminele B1, B2, B9, E, C precum si minerale ca: fier, calciu, fosfor, potasiu, zinc, etc. Vitamina B1, B2, E, calciu, fier, acizi grasi Omega 6
Ulei presat la rece, 100% natural.
Recomandari:
Din cele mai vechi timpuri se stie ca uleiul de susan se foloseste cu succes in tratarea bolilor coronariene, reumatism, impotenta, boli renale, regleaza colesterolul, detoxifica ficatul si rinichii, reduce tensiunea arteriala, curata arterele, previne infarctul si atacurile cerebrale, antiviral, antifungic, antioxidant, pentru paradontoza, epilepsie, antiinflamator, combate congestia nazala si contribuie la vindecarea sinuzitei, calmeaza durerile reumatice si musculare, are efect fungic si bactericid. Uleiul de susan presat la rece se foloseste in cazul aftelor bucale, iar pentru uz extern in tratamentul afectiunilor cutanate si a cancerului de piele, omoara bacteria care genereaza matreata la par, protejeaza epiderma impotriva radiatiilor solare, un excelent produs de intretinere pentru piele.
BENEFICII:
uz intern:
- oase fragile, osteoporoza
- ajuta la eliberarea vaselor blocate de colesterol
uz extern: excelent emolient (ulei pentru masaj), in masti pentru fata (antiseptic)
Mod de utilizare:
Se recomanda 3 linguri pe zi (dimineata, la pranz si seara), in salate sau la prepararea mancarurilor, fiind un ulei rezistent la prajeli
Rolul componentelor:
Susan - Plantă erbacee anuală cu tulpină ramificată, frunze opuse, peţiolate, cu forme variate, flori roşietice-alburii situate pe un penduncul scurt la axila frunzelor; fructul este o capsulă oblongă cu seminţe mici, gălbui, ovale.
Cultivat încă din Antichitate pe subcontinentul Indian, susanul s-a răspândit apoi prin Mesopotamia şi estul Anatoliei până în China prin secolul II Î.Hr., ţară care astăzi este şi cel mai mare consumator şi unul din producătorii principali de seminţe de susan. Adesea este descrisă ca fiind cea mai veche plantă cu seminţe uleioase folosită vreodată de om. În literatură originea susanului a fost mult discutată unii autori susţinând domesticirea sa în Africa bazându-se pe afinităţile geografice, dar această ipoteză nu a fost dovedită niciodată. Seminţe de susan au fost găsite în excavările de la Harappa (Pakistan) şi au fost datate la cca. 2000 Î.Hr. Susanul a ajuns în Mesopotamia în Epoca Bronzului Timpurie, nu mult după domesticirea sa în zona Pakistanului, aici devenind apoi centrul de distribuţie a sa în zona Mediteraneană. A constituit o marfă valoroasă în comerţul dintre India şi popoarele mediteraneene, călătorind de-a lungul coastelor Mării Roşii şi prin sudul Arabiei.
Susanul are o îndelungată istorie de utilizare tradiţională ca aliment, remediu, şi ulei pentru lampă, fiind foarte popular şi denumit chiar „regele seminţelor uleioase”.
Seminţele de susan au valoare nutritivă deosebită datorită compoziţiei lor; acestea conţin în principal proteine, grăsimi, carbohidraţi, fibre, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitamina A, tiamină, riboflavină, niacină, folat; conţin gliceride ale acizilor oleic şi linoleic, acizi graşi saturaţi, tocoferoli, lignane etc. Seminţele de susan sunt surse de proteine de înaltă calitate precum şi de ulei bogat în grăsimi polinesaturate; uleiul de susan este foarte stabil datorită antioxidanţilor sesamina şi sesamolina pe care îi conţine şi care sunt lignane fenilpropanoidice unice, conţinute de doar câteva plante. Proteinele din susan sunt bogate în aminoacidul esenţial cu conţinut de sulf metionina şi în triptofan. Importanţa nutriţională este valorificată prin paleta largă de produse alimentare şi culinare în care seminţele se regăsesc.
În industrie uleiul de susan este folosit de secole la fabricarea săpunurilor şi lubrifianţilor, ca ulei lampant şi ca ingredient în cosmetice. Uleiul de susan se foloseşte ca bază pentru medicamente şi parfumuri şi poate deveni un substituent versatil pentru uleiul de măsline.
Uleiul de susan apare în Farmacopeea Britanică în prepararea unguentelor şi pomezilor. În India a fost folosit din vremuri Vedice, în medicina tradiţională Ayurveda pentru masaj. Diverse părţi din plantă au fost folosite în sistemele de medicină populară din Africa şi Asia pentru o varietate de afecţiuni. Frunzele, de exemplu, sunt folosite pentru a trata febra, tusea şi iritaţiile oculare; seva este utilizată pentru a uşura naşterile şi în tratamentul dizenteriei. În sudul şi estul Africii frunzele sunt folosite în tratamentul muşcăturilor de şarpe şi al malariei; în India şi China, în tratamentul cancerului. Uleiul este folosit ca remediu în durerile de urechi şi tuse, şi ca emenagog. Seminţele sunt valoroase pentru efectul lor laxativ. Cenuşa din tulpinile de susan constituie o sare medicinală. Reziduul rămas din seminţele de susan după extragerea uleiului constituie un furaj bogat în proteine util pentru animale şi păsări de curte.
Alimentele BIO procesate raman vitale daca sunt obtinute prin tehnici care pastreaza toate elementele nutritive si ne permit sa regasim, intacte chiar si unele componente minore cu incredibile proprietati protective.
Agricultura ecologica nu iroseste resursele solului sau pe cele forestiere si, de aceea, este un model de agricultura durabil, iar a adopta un stil de viata in care consumul de produse BIO sa ocupe un rol central, inseamna a avea grija de noi, de mediul inconjurator si de generatiile viitoare.