- La reducere!
- -6%
CRUDIGNO ULEI DE IN (BIO) 250ML EverBio
CRUDIGNO ULEI DE IN (BIO) 250ML EverBio
Uleiul de in este bogat in proteine si aminoacizi. Este si sursa vegetala cea mai bogata in acid Omega 3.Semintele de in reprezinta cea mai bogata sursa de lignani,molecule ciclice cu actiune antivirala si antibacteriana.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,82 lei.
CRUDIGNO ULEI DE IN (BIO) 250ML EverBio
Uleiul de in este bogat in proteine si aminoacizi. Este si sursa vegetala cea mai bogata in acid Omega 3.Semintele de in reprezinta cea mai bogata sursa de lignani,molecule ciclice cu actiune antivirala si antibacteriana.
Numeroase studii au aratat ca uleiul de in poate diminua durerea,inflamatia si umflarea, in stadii artritice, avand ca efect reducerea nivelului de colesterol si trigliceride din sange.
Ingrediente: ulei de in*.
*Provine din agricultura ecologica.
Uleiul se obtine numai prin procedee mecanice: o singura presare si filtrare.
Sugestii de consum:
Uleiul de in, datorita continutului sau ridicat de Omega 3, ar trebui sa fie consumat crud si NICIODATA LA GATIT.
Este ideal pentru a condimenta pestele.
Rolul componentelor:
In - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Alimentele BIO procesate raman vitale daca sunt obtinute prin tehnici care pastreaza toate elementele nutritive si ne permit sa regasim, intacte chiar si unele componente minore cu incredibile proprietati protective.
Agricultura ecologica nu iroseste resursele solului sau pe cele forestiere si, de aceea, este un model de agricultura durabil, iar a adopta un stil de viata in care consumul de produse BIO sa ocupe un rol central, inseamna a avea grija de noi, de mediul inconjurator si de generatiile viitoare.