- La reducere!
- -10%
CONDIMENT - AMESTEC LA BBQ!-STEAK THAT! ECO 50g SONNENTOR
CONDIMENT - AMESTEC LA BBQ!-STEAK THAT! ECO 50g SONNENTOR
Amestec Mirodenii BBQ cu Roșii Uscate - Un steak bun la grătar are nevoie de condimentare specială. Nu foarte complicat dar bine aromat, precum carnea însine, acest amestec cu rozmarin și roșii uscate este exact ce trebuie.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
CONDIMENT - AMESTEC LA BBQ!-STEAK THAT! ECO 50g SONNENTOR
Amestec Mirodenii BBQ cu Roșii Uscate - Un steak bun la grătar are nevoie de condimentare specială. Nu foarte complicat dar bine aromat, precum carnea însine, acest amestec cu rozmarin și roșii uscate este exact ce trebuie.
RECOMANDARE: Amestecați mirodeniile cu puțin ulei și frecați ușor steakul înainte de a-l pune pe grătar. Ungeți nițel cu această combinație și după ce l-ați gătit și lăsați steakul să se ”odihnească”.
Compozitie:
- Usturoi Ecologic
- Rozmarin Ecologic
- Cimbru de cultură Ecologic
- 20% Roșii uscate Ecologic
- Piper negru Ecologic
- Ceapă Ecologic
Forma de prezentare: 50g
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.