Ceai Ventrilica 25 plicuri AdNatura, REMEDII NATURISTE
Ceai Ventrilica 25 plicuri AdNatura, REMEDII NATURISTE

Ceai Ventrilica 25 plicuri AdNatura

Ceai Ventrilica 25 plicuri AdNatura

Aceasta este o plantă de talie mijlocie răspândită prin păduri, poieni, păşuni, având frunze eliptice şi flori de culoare albastru-liliachie şi alb-rozalii.

2835
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
5,03 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.


 

Ceai Ventrilica 25 plicuri AdNatura

Aceasta este o plantă de talie mijlocie răspândită prin păduri, poieni, păşuni, având frunze eliptice şi flori de culoare albastru-liliachie şi alb-rozalii.

Beneficii:
-Principii active - Glicozide de tip aucubinic, tanin, saponoizide, substanţe amare, ulei volatil în cantităţi foarte mici, acid cafeic, acid vanilinic, acid protocatehic etc.
-Acţiune terapeutică - Stomahic, hipocolesteromiant, diuretic, cicatrizant, depurativ, afectiuni ale aparatului respirator, faringite, laringite, amigdalite, răguşeală.
-Intern: adjuvant în afecţiuni hepatobiliare, tonic amar, stomahic, recomandat în ateroscleroză, hipercolesterolemie, anorexie.
-Extern: arsuri, răni, exeme.

Compoziţie
Partea aeriană înflorită a speciei Veronica officialis, denumită popular ventrilică. Aceasta este o plantă de talie mijlocie răspândită prin păduri, poieni, păşuni, având frunze eliptice şi flori de culoare albastru-liliachie şi alb-rozali.
 
Administrare
Intern: 1 plic în 250 ml apă clocotită, se lasă acoperit 10 minute. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înainte de masă, timp de 21 de zile, cu 10 zile pauză, reluându-se tratamentul în caz de nevoie.
Extern:
infuzie concentrată din 2 plicuri în 250 ml apă clocotită sub forma de comprese.

Nu are contraindicaţii.

Rolul componentelor:
Plantă erbacee de talie redusă din familia Scrophulariaceae, cu tulpina repentă, frunze eliptice, crenate, flori dispuse în racem de culoare albastră liliachie, cu 4 petale în urma concreşterii a două petale superioare, cu fructul o capsulă lăţită, obcordată. Este comună la marginea pădurilor de stejar şi fag. Pentru utilizare medicinală se recoltează părţile aeriene ale plantei, în perioada înfloririi, în iunie-iulie.
Este o plantă despre care se pare că în vechime nu s-a ştiut prea mult; unele surse spun că romanii au descoperit-o în timpul cuceririi nordului Europei şi au denumit-o „medicamentul lumii”;  pe la 1718 însă, Dr. Fr. Hoffmann a preparat din această plantă „picăturile Hoffmann”, care s-au bucurat de o reputaţie deosebită ca leac universal.
În general, în lume, ventrilica este cunoscută ca alterativă, astringentă, diuretic mediu, expectorant mediu, stomahic şi tonic, fiind implicată în special în tratamentul afecţiunilor pectorale şi nefritice, hemoragiilor, afecţiunilor pielii şi în tratamentul rănilor.
Medicina ştiinţifică din România la începutul secolului trecut considera că ventrilica exercită o minunată acţiune în catarurile bronhiale cronice şi rebele, mai ales uscate, sub forma unui must de plantă, sau în asociaţie cu alte plante; unii medici recomandau planta ca foarte activă contra eczemelor cronice şi pentru combaterea unor stări de mâncărime de piele insuportabile. O altă acţiune era considerată cea sudorifică şi fluidifiantă a secreţiilor mucoase, administrată simplu sub formă de ceai, ori contra diverselor stări de boală provenite din răceală, cu influenţă asupra aparatului respirator; mai era considerată utilă contra icterului, nisipului urinar, durerilor articulare reumatice. Se considera de asemenea că are acţiune şi asupra tubului digestiv, mai ales în stările catarale cu inapetenţă, apăsare, senzaţie de plenitudine, crampe, constiăaţie etc.
Medicina populară românească foloseşte virtuţile medicinale ale ventrilicei în diferite boli, simplă sau asociată cu alte plante. Se prepară astfel diverse ceaiuri pectorale contra astmului, catarului pulmonar sau tusei, sau contra migrenei. Extern, planta se întrebuinţează în cataplasme aplicate pe răni şi arsuri, ori pe locul înţepat de insecte spre a împiedica inflamarea.
Părţile aeriene ale plantei conţin iridoide, tanin, saponine, flavone fiind cel mai frecvent utilizată ca expectorant şi cicatrizant extern şi în ulcerul gastric.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
25 plicuri
Forma de prezentare
Cutie

Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare