- La reducere!
- -10%
Ceai Marar Fructe 50g Fares
Ceai Marar Fructe 50g Fares
Suport pentru o bună digestie, ajutând la obţinerea confortului digestiv.
Ajută la reglarea ciclului menstrual.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,16 lei.
Ceai Marar Fructe 50g Fares
Suport pentru o bună digestie, ajutând la obţinerea confortului digestiv.
Ajută la reglarea ciclului menstrual.
Beneficii:
-susţine o digestie bună
-susţine secreţiila sucurilor gastrice şi contribuie la reducerea balonărilor şi disconfortului după mese
-ajută la optimizarea contracţiilor musculaturii netede la nivel intestinal
-ajută la echilibrarea nivelului hormonilor estrogeni şi la reglarea ciclului menstrual
-susţine secreţia lactată la mamele care alăptează.
Compozitie:
-fructele plantei Anethum graveolens, fam. Apiaceae, care contin ulei volatil bogat in carvonă si limonen, flavonozide, cumarine.
Administrare:
Se fierbe 1 linguriţă plantă la 200 ml apă timp de 5-10 minute, apoi se strecoară
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Atentionari:
Nu se administrează în sarcină.
Rolul componentelor:
Mărarul are în multe ţări o istorie îndelungată ca plantă alimentară şi medicinală. Prima consemnare cunoscută a mărarului ca plantă medicinală datează de acum 5000 de ani din Egiptul antic, fiind menţionat ca „medicament calmant”, iar mai târziu fiind descris în papirusul Ebers ca ingredient într-un amestec antialgic.
Grecii antici credeau că dacă îşi acoperă ochii cu frunzele plantei, vor adormi mai uşor. Gladiatorii primeau hrana acoperită cu mărar, pentru că se considera că acest lucru le va aduce valoare şi curaj. Mai târziu, în Evul Mediu se credea că seminţele de mărar protejează împotriva vrăjilor. În Germania şi Belgia miresele prindeau o crenguţă de mărar de rochii sau în buchetele lor în speranţa că le va binecuvânta căsnicia cu fericire.
Fructele de mărar sunt cunoscute şi folosite de secole ca şi carminative pentru copii mici.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX a constatat că uleiul esenţial de mărar are o acţiune diuretică, combate crampele şi flatulenţa. Sub formă de decoct, alături de anason, chimen şi seminţe de ţelină a dat bune rezultate în combaterea dispepsiilor flatulente. Pe lângă aceste proprietăţi, se cunoştea că ceaiul de fructe de mărar are proprietatea de a linişti sistemul nervos, cu rezultate bune în insomnii.
Medicina populară utilizează seminţele de mărar ca remediu pentru combaterea durerilor abdominale, pentru obţinerea somnului, şi pentru favorizarea menstruaţiei. Extern se foloseşte în aplicaţii locale pentru domolirea crampelor şi durerilor.
Fructele de mărar conţin ulei esenţial cu carvonă şi limonen, ce conferă produsului vegetal proprietzăţi stomahice, carminative, antispastice, antimicotice. Serveşte şi pentru obţinerea unor compuşi de semisinteză cu importanţă în parfumerie.
În prezent întâlnim fructele de mărar în produsele naturiste recomandate pentru afecţiuni respiratorii, digestive şi circulatorii (edeme).