- La reducere!
- -10%
Ceai Frunze de Nuc 50g Fares
Ceai Frunze de Nuc 50g Fares
Contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal.
Într-o dietă echilibrată, ajută la controlul metabolismului lipidic (colesterol şi trigliceride)
Susţine eliminarea lichidelor în exces din organism.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
Ceai Frunze de Nuc 50g Fares
Contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal.
Într-o dietă echilibrată, ajută la controlul metabolismului lipidic (colesterol şi trigliceride)
Susţine eliminarea lichidelor în exces din organism.
Beneficii:
-contribuie la reducerea nivelului de glucoză din sânge
-ajută la echilibrarea tranzitului intestinal în cazul unui tranzit accelerat, reduce scaunele şi le redă consistenţa
-contribuie la reducerea transpiraţiei
-favorizează epitelizarea
-utilizat extern ajută la menţinerea sănăţii pielii, îngrijirea părului, pentru igiena intimă.
Compozitie:
- frunzele arborelui Juglans regia L., fam. Juglandaceae conţin tanin, ulei volatil, principii amare, juglonă, substanţe minerale, flavonoide, vitamina C.
Administrare:
-Uz intern: peste 1 linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
-Uz extern: peste 2 linguri plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
-Uz intern: se beau 1-2 cani cu ceai pe zi.
-Uz extern: băi locale sau comprese.
Atentionari:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).