- La reducere!
- -10%
CEAI GHIMBIR LAMAIE ECO 18dz SONNENTOR
CEAI GHIMBIR LAMAIE ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio Ghimbir Lamaie este un mix de ceai proaspat senzual captivat,de culoare bej cu un roz deschis intunecat. Are un gust proaspat de lamaie, cu o aroma placuta de ghimbir la final. Amestecul se potriveste cu specialitati din bucataria asiatica, africana si orientala sau cu biscuiti de Craciun. Ceaiul de ghimbir si lamaie este, de asemenea, ideal ca ajutor digestiv dupa o masa bogata.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
CEAI GHIMBIR LAMAIE ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio Ghimbir Lamaie este un mix de ceai proaspat senzual captivat,de culoare bej cu un roz deschis intunecat. Are un gust proaspat de lamaie, cu o aroma placuta de ghimbir la final. Amestecul se potriveste cu specialitati din bucataria asiatica, africana si orientala sau cu biscuiti de Craciun. Ceaiul de ghimbir si lamaie este, de asemenea, ideal ca ajutor digestiv dupa o masa bogata.
Ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.
Beneficii:
- Are efect antiemetic si antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei.
- Un foarte bun stimulent stomahic, cu actiune benefica asupra cavitatii gastrice.
- Este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un pliculet de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 100°C.
Compozitie:
- 27% Ghimbir Ecologic,
- Lemn dulce Ecologic,
- Lemongrass Ecologic,
- Piper negru Ecologic,
- Menta Ecologica,
- Hibiscus Ecologic,
- 14% Coaja de lamaie Ecologice.
Forma de prezentare: 100g.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Ghimbirul este o specie originară din Asia tropicală; perenă, cu rizom cărnos, ramificat ca o mână cu degete, cu tulpini aeriene ierboase ce se reînnoiesc anual, unele fiind înalte cu frunze, altele scurte, reproducătoare, purtând florile.
Denumirea provine de la grecescul zingiber, cuvânt de origine sanscrită.
Plantă medicinală cunoscută din vechime, ghimbirul a fost utilizat ca remediu în medicina tradiţională chineză şi indiană de mai bine de 2500 de ani. În medicina Ayurvedică a fost folosit ca remediu natural carminativ, anti-colitic, pentru stimularea digestiei, pentru hemoroizi, boli cronice ale pielii, obezitate şi sângerări anormale după naştere. În Medicina Tradiţională Chineză a fost şi este recomandat în balonare, tuse, vomă, diaree şi reumatism.
În Europa ghimbirul a fost menţionat în secolul I de către medicul grec Dioscorides, pentru proprietăţile sale digestive, pentru stimularea intestinală şi ca util pentru stomac. Din jurul anilor 1100 a fost utilizat în toate ţările europene. În lucrările medicale europene vechi, scrise de Harpestreng cca.1200, Lonicerus 1564, Matthiolus 1626, Bentley şi Trimen 1880, ghimbirul este descris ca util pentru stimularea apetitului şi a digestiei, pentru intestin şi pentru infecţii bucale şi gingivale. Monografiile ghimbirului au fost şi încă sunt parte din majoritatea farmacopeelor europene şi non-europene [Imbesi 1964; Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005; Farmacopeea Ayurvedică Indiană; Farmacopeea Indiană 2007] şi bineînţeles din Farmacopeea Europeană 7. Farmacopeea Chineză recomandă ghimbirul în senzaţii de rece, vomă şi diaree însoţite de extremităţi reci şi puls slab; pentru dispnee şi tuse cu expectoraţie abundentă.
Rădăcina de ghimbir conţine ulei esenţial cu peste 100 de compuşi identificaţi, în principal compuşi terpenoidici. Principiile responsabile de gustul picant, sau constituenţii non-volatili, ai ghimbirului, sunt considerate responsabile pentru proprietăţile aromatice ale acestuia, şi pentru activitatea farmacologică. Printre acestea: gingerolii, shagaolii, gingerdione, paradol, vallinoide, galanali A şi B, şi zingerona. Alţi compuşi ai ghimbirului constau în carbohidraţi, grăsimi, minerale, oleorezine, vitamine, ceruri, enzime proteolitice. Rizomul de ghimbir conţine venilil-cetone pungente, incluzând (6)-gingerol şi (6)-paradol, pentru acestea raportându-se activitate puternic antiinflamatoare precum şi proprietăţi antitumorale.
Pe lângă aceste proprietăţi bine cunoscute, datorită cărora găsim ghimbirul individual sau în combinaţii în produsele naturiste de la noi, acesta mai posedă proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive (siropuri de tuse), antioxidante, cardiotonice, imunomodulatoare şi chiar hipocolesterolemiante. Ghimbirul, fiind un agent termogenic, poate fi considerat ca agent funcţional pentru restaurarea unei balanţe energetice pozitive, şi ca urmare poate fi util în terapia naturistă a obezităţii.