- La reducere!
- -10%
Ceai Galbenele 20 plicuri Fares
Ceai Galbenele 20 plicuri Fares
Contribuie la protejarea mucoaselor.
Sprijină refacerea ţesutului cutanat.
Ajută la menţinerea sănătăţii ficatului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
Ceai Galbenele 20 plicuri Fares
Contribuie la protejarea mucoaselor.
Sprijină refacerea ţesutului cutanat.
Ajută la menţinerea sănătăţii ficatului.
Beneficii:
-contribuie la protejarea şi menţinerea integrităţii mucoaselor stomacale şi duodenale
-susţine secreţia şi eliminarea normală a bilei în intestin
-contribuie la optimizarea contracţiilor musculaturii netede a tractului digestiv
-ajută la calmarea iritaţiilor mucoaselor, favorizează epitelizarea
-contribuie la protejarea mucoaselor şi a pielii împotriva microorganismelor potenţial patogene
-contribuie la instalarea menstruaţiei şi la echilibrarea ciclului menstrual
-utilizat extern ajută la întreţinerea şi igienizarea mucoaselor bucale şi faringiene, contribuie la întreţinerea florei normale şi a igienei mucoasei vaginale, susţine integritatea mucoasei şi a vaselor sangvine din zonele perianale.
Compozitie:
-florile plantei Calendula officinalis L., fam. Asteraceae, conţin carotenoide, flavone, saponine, mucilagii, triterpene, rezine, ulei volatil, substanţe amare, vitamina C.
Administrare:
Uz intern: Peste un plic plantă se toarnă 200ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Uz extern: Peste 1-2 plicuri plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Uz intern: Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Uz extern: băi locale, spălături vaginale, comprese.
Rolul componentelor:
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Atentionari:
Se recomandă cu prudenţă în sarcină.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Se recomandă cu prudenţă femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.