Ceai Papadie 20 plicuri StefMar
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
–producerea si eliminarea bilei
–normalizarea secretiilor digestive: gastrice, pancreatice si intestinale
–cresterea poftei de mancare
–eliminarea lichidelor retinute in exces in corp
–accelerarea tranzitului intestinal
–detoxifierea organismului
–protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Papadie (Taraxacum officinale)- frunze.
Rolul compnentelor:
Papadia este o plantă mică, ierboasă, cu o rădăcină care ajunge până la 20 cm lungime.
Creşte în locuri necultivate, de la şes până în zonele subalpine, înflorind din martie până în noiembrie.
Primăvara frunzele au cantitatea cea mai mare de substanţe active.
Tijele se recoltează în timpul înfloririi, iar rădăcinile primăvara devreme (martie – mai).
În lunile iulie-august rădăcinile conţin cantităţi mai mari de principiu amar (taraxacină), maximum fiind în luna noiembrie.
Papadia conţine un principiu amar,taraxacina, inulină (cu concentraţie mare în luna august), pectine, fluor, vitamine B şi C, D, acid nicotinic,fitosteroli, tanin.
Este o plantă folosită foarte mult în medicină dar şi în bucătărie.
Este sub influenţa planetelor Jupiter, Saturn şi Marte, plantă “ de foc “ care devine “ aer”.
Echilibrează secreţia biliară şi secreţiile gastrice, este tonifiantă, antiinflamatoare, uşor diuretică şi laxativă, stimulează funcţia depurativă a ficatului. Infuzia adăugată în apa de baie pentru picioare ameliorează circulaţia venoasă.
Este binefăcătoare în stările febrile provocând transpiraţia.
Consumarea frunzelor fragede şi a mugurilor de păpădie în salate este detoxifiantă şi revigorantă.
Recoltarea plantelor medicinale se face din zona montana unde nu este nici un fel de poluare, in perioada optima cand continutul de substanta activa este maxim, dupa care se aduc la depozit unde urmeaza a fi uscate natural sau artificial, in functie de particularitatile fiecareia. De exemplu radacinoasele si fructele se usuca obligatoriu in cuptoare speciale, unde se asigura o ventilatie de aer rece sau cald in functie de cerintele de uscare a fiecarei plante.