- La reducere!
- -10%
CEAI E VREMEA PENTRU TURTA DULCE! ECO 18pl SONNENTOR
CEAI E VREMEA PENTRU TURTA DULCE! ECO 18pl SONNENTOR
Brand-ul Sonnentor are ca deviza “ Unde bucuria creste in mod natural” si se bazeaza pe comertul echitabil si durabil si pe agricultura ecologica din intreaga lume, indiferent daca materiile prime provin din Austria sau Tanzania. Ceaiul Bio E Vremea pentru Turtă Dulce este un ceai fin de desert ce te incalzeste in perioada rece si umple casa cu arome de scortisoara si de turta dulce.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
CEAI E VREMEA PENTRU TURTA DULCE! ECO 18pl SONNENTOR
Brand-ul Sonnentor are ca deviza “ Unde bucuria creste in mod natural” si se bazeaza pe comertul echitabil si durabil si pe agricultura ecologica din intreaga lume, indiferent daca materiile prime provin din Austria sau Tanzania. Ceaiul Bio E Vremea pentru Turtă Dulce este un ceai fin de desert ce te incalzeste in perioada rece si umple casa cu arome de scortisoara si de turta dulce.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un pliculet de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 100°C.
Compozitie:
- Hrisca prajita Ecologica,
- Frunze de mur dulce (tian cha) Ecologic,
- Scortisoara Cassia Ecologica,
- Portocale rosii Ecologice,
- Ienibahar Ecologic,
- Busuioc sfant Ecologic,
- Ghimbir Ecologic,
- Cuisoare Ecologice,
- Anason stelat Ecologic,
- Anason Ecologic,
- Cardamom Ecologic,
- Piper negru Ecologic.
Forma de prezentare: 18 plicuri
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.