- La reducere!
- -10%
CEAI DELICIUL CRACIUNULUI ECO 18dz SONNENTOR
CEAI DELICIUL CRACIUNULUI ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio Deliciul Craciunului este un amestec de ceai de mirodenii cu plante si fructe pentru a scurta perioada de asteptare, in ajunul Craciunului. Produsul are un gust revigorant, cu mirodeniile specifice Craciunului, fiind un vis de o infuzie de fructe - intens, rosu si pur! Savureaza fructele!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
CEAI DELICIUL CRACIUNULUI ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio Deliciul Craciunului este un amestec de ceai de mirodenii cu plante si fructe pentru a scurta perioada de asteptare, in ajunul Craciunului. Produsul are un gust revigorant, cu mirodeniile specifice Craciunului, fiind un vis de o infuzie de fructe - intens, rosu si pur! Savureaza fructele!
Fructele provin din cultivatii ecologice supravegheate. Nesurprinzator acestea ofera arome pure. Numai in acest fel fructele deschid noua o lume plina de vitamine, acizi naturali si gusturi delicioase. Ceaiurile de fructe au un gust exceptional servit rece sau cald, amestecat cu sucuri naturale sau lichioruri speciale, condimentat cu vanilie sau cuisoare, sau in orice preparat, pe gustul fiecaruia.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste o lingurita de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 70-80°C.
Ingrediente:
- Betisoare de scortisoara Ecologica,
- Roinita Ecologica,
- Bucatele de portocale Ecologice,
- Bucatele de mar Ecologic,
- Lemn dulce Ecologic,
- Cuisoare Ecologice,
- Galbenele Ecologice,
- Petale de trandafir Ecologic,
- Scortisoara Ecologic.
Forma de prezentare: 18 plicuri
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.