CEAI DE MACESE 100GR Dorel Plant
CEAI DE MACESE 100GR Dorel Plant
Susține sistemul hepato-biliar, contribuind la menținerea secreției normale de bilă, întărește organismul fiind un bun vitaminizant, asigură o bună funcționare a organelor interne.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
CEAI DE MACESE 100GR Dorel Plant
Contribuie la: Susține sistemul hepato-biliar, contribuind la menținerea secreției normale de bilă, întărește organismul fiind un bun vitaminizant, asigură o bună funcționare a organelor interne, tratarea vitaminozelor, enterocolitelor, litiazei biliare, litiazei renale, inflamației căilor renale sau biliare, insuficienței circulatorii periferice, conferă rezistență la răceală, întărește imunitatea organismului făcându-l rezistent la boli.
Mod de preparare și administrare: Se pune 1 lingură de fructe în 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și se bea, neîndulcit.
Se beau 2 căni de ceai pe zi, dimineața și seara, cu 30 minute înainte de masă.
Precauții și contraindicații: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.
Ambalaj: 100 g
Rolul componentelor:
Primele utilizări ale ienupărului în scopuri medicinale au fost consemnate în urmă cu trei milenii, în zona muntoasă a Indiei, spre Tibet, unde era folosit contra bolilor pulmonare, dar și în ritualurile de purificare ori de alungare a spiritelor rele.
Ienupărul sau jneapănul, cum este cunoscut la noi, este un arbust conifer, răşinos, rezistent la ger şi secetă, fără pretenţii faţă de sol. Fructele sunt galbene şi conţin ulei volatil , zahăr invertit (cca. 30%), alte glucide, acizi organici (gliceric, acetic, malic, formic), răşini, săruri minerale, vitamina C, tanin, flavonoide, potasiu, calciu, un principiu amar. Uleiul de ienupăr, folosit din vremuri străvechi, este recunoscut şi astăzi pentru proprietăţile sale antiseptice, antireumatice, depurative, antispasmodice, astringente, diuretice şi tonice.
Studiile arată că fructele de ienupăr inhibă sinteza PG (prostaglandine), fapt care indică utilizarea acestuia pentru dureri artritice. Ienupărul este utilizat frecvent în tratamentul reumatismului, artritei, gutei şi a altor stări artritice asociate cu acumularea acidului uric. În aceste cazuri el contribuie la excreţia acidului uric pe cale renală. În mod evident extractele de ienupăr inhibă factorul activator trombocitar, care împiedică coagularea sângelui. De asemenea extractele din fructele de ienupăr au acţiune antioxidantă.
Cercetările pe animale indică pentru fructele de ienupăr, reducerea glucozei din sânge în diabetul provocat experimental, acest fapt nu s-a testat pe om. Ienupărul şi uleiul volatil se bucură de o îndelungată şi însemnată reputaţie de diuretic în medicina populară, fiind folosit în tratamentul unor tulburări renale şi vezicale.
În aplicări externe, uleiul esenţial diluat se infiltrează în piele, ajutând la calmarea durerilor musculare şi nevralgie. O inhalaţie de vapori, cu ulei volatil de ienupăr, poate fi utilizată în tratamentul bronşitelor şi infecţiilor pulmonare.