CEAI DE ANASON 50GR Dorel Plant
CEAI DE ANASON 50GR Dorel Plant
Susține funcționarea aparatului digestiv prin reducerea spasmelor și a balonării care apar la nivelul intestinului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
CEAI DE ANASON 50GR Dorel Plant
Contribuie la:
Susține funcționarea aparatului digestiv prin reducerea spasmelor și a balonării care apar la nivelul intestinului, la adulți și copii, îmbunătățirea digestiei și creșterea poftei de mâncare, normalizarea secrețiilor digestive, gastrice, pancreatice, intestinale și biliare, normalizarea secreței de lapte la lăuze, menținerea sănătății arborelui bronșic.
Mod de preparare și administrare: 2 lingurițe cu fructe adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menține timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol.
Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 minute înainte de mese.
Precauții și contraindicații: Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.
Contraindicat la sarcină, tumori beningne sau maligne, mamare sau genitale, ulcer gastric sau duodenal, colită sau alergie la anason.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Ambalaj: 50 g
Rolul componentelor:
Anasonul stelat este un arboraş sempervirescent din familia Illiciaceae, indigen în sud-estul Chinei, vegetând frecvent pe versanţii muntoşi din regiunea Yunnan. Arbustul atinge înălţimea de 2,5-3,5 m şi prezintă frunze întregi, lanceolate, transparent-punctate; florile multipetale de culoare galben-verzuie, produc fructe în formă stelată cu 5-10 braţe radiale în formă de bărcuţă, de culoare maronie, cu seminţele maronii lucioase.
Nu trebuie confundat cu anasonul stelat japonez care este foarte toxic (Illicium anisatum L.) sau cu anasonul stelat otrăvitor (Illicium lanceolatum A. C. Smith) care conţine numeroase sescviterpene neurotoxice.
Cunoscut ca anason stelat în limba română, engleză (star anise), bunga lawang în Malay şi Indoneziană, stemanis în Germană, şi ba chio în Chineză.
Plantă cunoscută în tradiţia medicală chineză, din Caraibe şi America Latină sub formă de infuzie pentru tratarea colicilor la copii. Uneori fructul proaspăt era mestecat pentru a ajuta digestia şi pentru a împrospăta respiraţia. Utilizarea tradiţională a anasonului stelat în regiunile Asiei şi Americii de Nord înregistrează cel puţin 10 tipuri de afecţiuni diferite, precum reumatismul, lumbago, indigestia şi alte tulburări digestive (colicile), durerile abdominale şi, de asemenea, tusea, datorită efectelor sale antibacteriene, carminative, diuretice, odontalgice, stimulente şi stomahice. Fructul de anason stelat realizează un efect antibacterian similar cu al penicilinei.
Fructele de anason stelat conţin numeroşi compuşi volatili, sescviterpene de tipul seco-prezizaane, fenilpropanoide, lignane, flavonoide, fenoli şi alţi constituenţi, fiind o sursă importantă de acid shikimic, un ingredient principal în produsul antigripal Tamiflu. Unii constituenţi sunt produşi secundari de metabolism, şi sunt consideraţi direct responsabili pentru activitatea antioxidantă, antimicrobiană, antifungică şi anticancer a fructelor. Unii autori au raportat relativ la un grup de flavonoide un mare număr de activităţi biologice precum cea antioxidantă, antiinflamatoare, antimicrobiană, anticancer şi antialergică.
Studiile moderne de farmacologie au demonstrat că extractul crud şi compuşii activi din fructe realizează numeroase acţiuni farmacologice, având în special acţiune antimicrobiană, antioxidantă, insecticidală, analgezică, sedativă.
Fructul mai este întrebuinţat în bucătărie şi ca aromatizant în produse de patiserie, bomboane, gumă de mestecat, ceaiuri. Este unul din ingredientele utilizate la realizarea pulberii din cinci condimente tradiţionale în arta culinară chineză şi vietnameză. Uleiul esenţial este folosit la aromatizarea lichiorurilor, a băuturilor uşoare şi produselor de patiserie.