Ceai Buna Dispozitie cu Lime si Mandarine 20 plicuri Fares
Ceai Buna Dispozitie cu Lime si Mandarine 20 plicuri Fares
Alege „Buna Dispoziţie” oricând pentru o clipă de evadare.
Citricele coapte sub soarele Mediteranei aduc o adevărată explozie de prospeţime, iar plantele aromatice atent alese întregesc gustul unic al acestui ceai.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 12 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 12 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,24 lei.
Ceai Buna Dispozitie cu Lime si Mandarine 20 plicuri Fares
Alege „Buna Dispoziţie” oricând pentru o clipă de evadare.
Citricele coapte sub soarele Mediteranei aduc o adevărată explozie de prospeţime, iar plantele aromatice atent alese întregesc gustul unic al acestui ceai.
Compozitie:
-flori de hibiscus,
-lemongrass,
-frunze de rooibos,
-coji de lămâie,
-coji de lime 3%,
-muguri de pin,
-rizomi de ghimbir,
-ulei esenţial de mandarine 1%,
-ulei esenţial de lemongrass.
Administrare:
Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 5-10 min.
Rolul componentelor:
Lemongrass este o plantă adesea folosită în bucătăria asiatică, dar pe are multiple beneficii terapeutice și medicale, având și proprietăți anti-bacteriene și antioxidante. Lemongrass-ul are un gust deosebit, acesta fiind și motivul pentru care este considerat și o mirodenie. Atunci când este folosit în prepararea diverselor rețete, gustul său acrișor dă o notă deosebită oricărui fel de mâncare. Totuși, lemongrass-ul este cunoscut mai ales pentru că este folosit în prepararea ceaiurilor.
Principalul element chimic din lemongrass este acidul citric, ceea ce înseamnă că lemongrass-ul are proprietăți asemănătoare cu lămâia. Acidul citric este folosit și în fabricarea parfumurilor, datorită mirosului său proaspăt, foarte plăcut. Pe lângă mirosul pe care îl oferă plantei de lemongrass, acidul citric are și proprietăți antioxidante și antibacteriene, făcând din această plantă un foarte bun medicament.
Lemongrass-ul este folosit pentru a ameliora anumite probleme respiratorii și chiar și febra. În unele culturi, este chiar denumit „fevergrass” (fever=febră) deoarece vaporii de lemongrass produc transpirație excesivă ceea ce, în cele din urmă, duce la scăderea febrei.
Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, fiind originară de la tropice. Florile, de o frumuseţe luxuriantă, au fost utilizate de-alungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant şi răcoritor, în tratarea afecţiunilor renale şi digestive. În Malaezia, se foloseşte sucul proaspăt obţinut din calicele plantei, datorită conţinutului ridicat în vitamina C şi antocianozide, iar în Caraibe, băutura obţinută din fructele proaspete este nelipsită în cadrul sărbătorilor de Crăciun.
Mult mai dulce decat lamaie, limele au foarte putine calorii si sunt ingredientul perfect pentru o dieta saraca in grasimi. Limele sunt o alegere excelenta in toate dietele si pot fi consumate ca atare, pe post de fructe.
Fructele de lime contin multa flavanina, o enzima naturala care stimuleaza secretia de bilă, acizi si sucuri digestive. Acest lucru ajuta la buna functionare a tubului digestil. consuma lime daca ai probleme cu tranzitul intestina. Un fruct la doua zile va regla si va rezolva aceasta problema. In plus fructul calmeaza stomacul iritat, combata greata si diareea.
Fructul de lime stimuleaza sistemul imunitare, sustine tranzitul intestinal, curata ficatul si faca pielea sa straluceasca. Fructul are proprietăți antivirale sși antiseptice si stimuleaza functia hepatica si reduce problemele gastrointestinale.