- La reducere!
- -8%
Calmotusin Sirop - 7 plante de leac si 5 uleiuri esentiale 200 ml Dacia Plant
Calmotusin Sirop - 7 plante de leac si 5 uleiuri esentiale 200 ml Dacia Plant
Calmotusin sirop natural din plante, este utilizat in tuse de diverse etiologii: cu caracter uscat (tuse uscata) sau umed (tuse productiva).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 30 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 30 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,60 lei.
Calmotusin Sirop - 7 plante de leac si 5 uleiuri esentiale 200 ml Dacia Plant
Calmotusin sirop natural din plante, este utilizat in tuse de diverse etiologii: cu caracter uscat (tuse uscata) sau umed (tuse productiva).
DE CE CALMOTUSIN SIROP DE LA DACIA PLANT?
- are in compozitie patlagina, ciubotica-cucului, ghimbir - ingrediente naturale concentrate eficiente pentru calmarea tusei seci sau productive;
- contine ULEIURI ESENTIALE care ii cresc VITEZA DE ACTIUNE, marindu-i eficienta terapeutica;
- este USOR DE ADMINISTRAT, reprezintand o cura placuta, usor de tinut;
- are o formula complexa BAZATA PE 7 PLANTE (patlagina, isop, nalba-mare, ciubotica-cucului, scai-vanat, ghimbir, lemn-dulce) si 5 ULEIURI ESENTIALE (menta-creata, eucalipt, cimbru, pin, roinita). Principalul ingredient al siropului este patlagina, cunoscuta pentru calitatile sale emoliente, fluidizante si antitusive, secondat indeaproape de isop, cunoscut pentru efectele sale expectorante si bronhodilatatoare, care contribuie la calmarea tusei;
- este conceput dupa reteta traditionala, imbinand cunostintele autohtone cu cele mai recente studii asupra plantelor de leac;
- este conceput conform normelor europene de calitate.
Mod de administrare
Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 15 ml de sirop (o lingură) de 3-4 ori pe zi.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 10 ml de sirop (2 linguriţe) de 3-4 ori pe zi.
Copii între 2 şi 7 ani: câte 5 ml de sirop (o linguriţă) de 3 ori pe zi.
Siropul se administrează ca atare sau diluat în 50 ml de apă (un sfert de pahar), cu 30 de minute înaintea mesei. Se recomandă cure de 2 săptămâni cu 5 zile pauză
Contraindicatii
Sarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre componentele produsului.
Precautii
Se administreaza cu prudenta persoanelor cu diabet zaharat.
Contribuie la
- normalizarea secretiilor bronsice, datorita retetei sale unice;
- mentinerea sanatatii aparatului respirator, protejeaza caile respiratorii;
- decongestionarea tractului respirator, elimina mucozitatile cumulate;
- mentinerea sanatatii traheei si a bronhiilor.
Ingrediente
- extract moale din plante [patlagina (Plantago lanceolata) - frunze (30%);
- isop (Hyssopus officinalis) - parti aeriene (20%);
- nalba-mare (Althaea officinalis) - radacini (20%);
- ciubotica-cucului (Primula officinalis) - flori (10%);
- scai-vanat (Eryngium planum) - parti aeriene (10%);
- lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) - radacini (5%);
- ghimbir (Zingiber officinale) - extract hidroalcoolic cu 2,5% gingeroli din rizomi (5%)] (35,97%);
- acid citric (0,02%);
- amestec de uleiuri esentiale [menta-creata (Mentha crispa) (70%); eucalipt (Eucalyptus globulus) (15%); cimbru-de-cultura (Thymus vulgaris) (5%); roinita (Melissa officinalis) (5%); pin (Pinus sylvestris) (5%)] (0,01%); zahar brut (64%).
Nalba este o plantă ierboasă, perenă, ce creşte până la 1,5-2 m, cu peri catifelaţi pe toate părţile aeriene, cu tulpina cilindrică, frunze lung peţiolate, palmat lobate cu 3-5 lobi, verzi-albicioase, catifelate; florile, cu corola cu 5 petale alb-roz şi cu stamine numeroase violete cu antere roşii, sunt dispuse rar, în raceme, la vârful tulpinii; fructul este o capsulă turtită ce se desface în 13-20 mericarpii cu câte o sămânţă reniformă turtită lateral. Se recoltează rădăcinile plantei în perioadele martie-aprilie sau octombrie-noiembrie; se pot recolta şi frunzele, înainte de înflorire, în iunie, iar florile pe toată perioada înfloririi.
Denumirea botanică provine dintr-un cuvânt grecesc, altho, însemnând „ a vindeca”. Înainte de a fi medicament, nalba mare a fost folosită ca aliment. În timpul perioadelor de foamete, mai ales în Evul Mediu când culturile erau distruse, oamenii fierbeau rădăcina de nalbă şi o prăjeau cu ceapă în unt. Romanii o considerau o delicatesă ca aliment, iar chinezii o utilizau de asemenea în bucătărie. Terminaţiile tinere ale plantei sunt consumate şi acum în unele regiuni din Franţa ca tonic de primăvară. Francezii, acum câteva secole caramelizau înainte de consum rădăcina de nalbă (pate de nalbă); aceştia decorticau rădăcina până la pulpa albă, o fierbeau până devenea moale şi elibera dulceaţa, apoi adăugau zahăr. Unele ghiduri de supravieţuire sugerează că e bine de avut planta în rucsac pentru drumeţii prin sălbăticie.
Istoricul nalbei ca plantă medicinală datează din timpul lui Theophrastus (372-286 ÎC) care a menţionat că rădăcina de nalbă era consumată în vin dulce pentru tuse. Hippocrate prescria un decoct din rădăcini pentru tratarea contuziilor şi a sângerărilor din răni. Medicul grec Dioscorides recomanda compresele din rădăcină pentru muşcăturile insectelor şi prescria un decoct pentru dureri de dinţi şi vomă, şi ca antidot în cazul otrăvirilor. În secolul IX, împăratul Carol cel Mare a ordonat cultivarea nalbei în mănăstirile sale. În secolul X medicii arabi foloseau compresele din frunze de nalbă ca remediu în inflamaţii iar vindecătorii populari timpurii din Europa foloseau rădăcina nalbei atât intern cât şi extern pentru acţiunea sa calmantă în tratamentul durerilor de dinţi, iritaţiilor gâtului, problemelor digestive, şi iritaţiilor tractului urinar. Cei care, în timpul inchiziţiei, urmau să fie supuşi torturii prin fier înroşit, se ungeau cu un amestec din sevă de nalbă, albuş de ou şi seminţe de pătlagină – acest amestec forma un înveliş protector pentru piele reducând efectele arsurii şi altfel dovedind nevinovăţia lor. Culpeper o recomanda de asemenea, iar începând de la mijlocul secolul XIX a fost inclusă în Farmacopeea Statelor Unite. În Europa apare în majoritatea farmacopeelor şi publicaţiilor importante de profil, încă din 1926.
Apare în Farmacopeea Română din 1862. Medicina ştiinţifică românească de la mijlocul secolului trecut constata pentru rădăcină şi frunze, administrate ca extracte reci, o acţiune calmantă şi anticatarală, utilă în bolile de stomac şi în enterite, contra tusei şi contra leucoreei, pentru uzul intern fiind preferată mai ales rădăcina, iar frunzele pentru uzul extern. Acestea se foloseau în catarurile pulmonare şi bronhiale, în aprinderile vezicale şi renale, atonie vezicală, clisme pentru enterite, în metrite şi vaginite, gargare pentru stomatite.
Medicina populară românească mai întrebuinţează frunzele şi florile de nalbă sub formă de ceai ca expectorant şi calmant al tusei sau aplică fiertura de rădăcină şi frunze pe ulcerele dureroase. Astăzi ştim că rădăcina de nalbă mare conţine în principal mucilagii, iar pe lângă acestea pectine, amidon, mono- şi di- zaharide, flavonoide, acizi fenolici, cumarine, şi manifestă efect demulcent, emollient, diuretic, anti-inflammator şi expectorant.
Scaiul vanat este o plantă medicinală cunoscută din antichitate. Eryngium este numele vechi dat de Teofrast. Strămoşii noştri dacii îl numeau melosciare, meloskiare, merâu-scaire, scai-mânerâu. Decoctul tulpinilor florifere era folosit contra tusei convulsive, contra retenţiei urinare, se ţinea în gură contra durerilor de dinţi (carie dentară) şi contra mucedei la dinţi (parodontoză). Extern, decoctul era folosit la băi contra artritei, a dermatozei de pe capul copiilor, reumatismului. Cu decoctul se îmbăiau copii debili, pentru a-i fortifica.
Speciile de Eryngium au fost folosite empiric în medicina tradiţională a mai multor popoare, în special datorită proprietăţilor: expectorante, antitusive, diuretice şi antiinflamatoare.
În România, dintre cele 3 specii indigene ale genului Eryngium, cea mai des citată în tratatele moderne de fitoterapie este Eryngium planum L. (scaiul vânăt). Produsul medicinal „Eryngii plani herba” reprezintă un vechi remediu tradiţional românesc utilizat frecvent în trecut în combaterea tusei convulsive la copii, preluat apoi şi introdus pentru prima dată în fitoterapie încă din 1933, la Cluj-Napoca, şi îl întâlnim actualmente în produsele naturiste de pe piaţă.
Planta conţine saponine triterpenice cu efecte antitusive, expectorante, antiinflamatoare, diuretice, depurative şi diaforetice acestea fiind responsabile pentru utilizarea de bază ca remediu popular românesc antitusiv recomandat în special în tusea convulsivă. Se găseşte ca tratament naturist şi sub formă de sirop pentru tuse.
Planta mai conţine flavonoide (heterozide ale kempferolului şi cvercetolului), acizi polifenolcarboxilici (acid cafeic şi acid clorogenic), taninuri, cumarine, poliine, steroli, glucide, acizi organici şi ulei esenţial.
Până la ora actuală au fost demonstrate ştiinţific următoarele proprietăţi farmacologice ale speciilor de Eryngium: expectorante, diuretice, antiinflamatoare, antimicrobiene şi antimicotice. A mai fost demonstrat in vitro un mecanism antispastic de tip musculotrop.